Nemzetközi kutatás: A magyarok Európa legcsaládcentrikusabb népe!

"A család az család", és ezt mi értelmezzük helyesen!

Nemzetközi kutatás: A magyarok Európa legcsaládcentrikusabb népe!

A Századvég Politikai Iskola Alapítvány és a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) együttműködésével készült felmérés szerint hazánkban legmagasabb azok aránya, akik szerint a legfontosabb a család.
Magyarországon vannak a legtöbben azok, akiknek az életében kiemelkedően fontos szerepet játszik a család – többek között ez derült ki a Századvég Politikai Iskola Alapítvány és a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) együttműködésében végzett, Európa Projekt – Család kérdéskör című kutatásból. A kutatás arra a konklúzióra jutott, hogyha az európaiaknak módjuk van véleményt formálni a családdal kapcsolatos hozzáállásukról, akkor egy családbarát Európa képét láthatjuk – írta meg a Képmás magazin.

A felmérés 30 államban (az Európai Unió 27 tagországában, az Egyesült Királyságban, Norvégiában és Svájcban) 30 ezer ember megkérdezésével készült tavaly szeptemberben és októberben.
A magyarok 91%-a szerint egy családban kettő vagy több gyermek az ideális. A háromgyermekes családi életformát nálunk nagyobb arányban csak a lettek (47 százalék) és az észtek (46 százalék) támogatják; és hazánkban, illetve a bolgárok és a szlovákok között vannak a legkevesebben azok (1 százalék), akik gyermek nélkül képzelik el a családot.

A visegrádi országok lakosainak 60 százaléka a két gyermeket, 24 százaléka a három gyermeket tartja ideálisnak
– áll a kutatásban.

Szintén nálunk a legnagyobb azoknak az aránya (88 százalék), akik szerint segíteni kell a fiatalokat abban, hogy minél előbb vállalhassanak gyermeket. A többi visegrádi országban is hasonlóan gondolkodnak erről, és többségben vannak azok, akik osztják ezt a véleményt: a szlovákok 81, a csehek 72, a lengyelek 62 százaléka véli úgy, hogy fontos a mielőbbi gyermekvállalás ösztönzése. Ezzel szemben a dánoknak és a hollandoknak csak 24, a svédeknek 23, az Egyesült Királyságban élőknek pedig csak 20 százaléka ért egyet ezzel az állítással – olvasható a doukmentumban.

Kapcsolódó: Közel 5 százalékkal több gyermek jött világra eddig idén, mint 2019 azonos időszakában!
https://szamokadatok.hu/Post/1764/Kozel_5_szazalekkal_tobb_gyermek_jott_vilagra_eddig_iden_mint_2019_azonos_idoszakaban
Adómentesség a fiataloknak
https://bit.ly/3tYtmlp
CSOK, babaváró a fiatal pároknak
https://bit.ly/2OFUt4V
Adókedvezmény, otthonfelújítás a családoknak https://bit.ly/3tXk4Gw
13. havi nyugdíj az időseknek
https://bit.ly/2ZdixxJ
Rezsicsökkentés, adócsökkentés, fejlesztések mindenkinek!
https://bit.ly/3jN5AUO
https://bit.ly/2NsJ33v
https://bit.ly/3qlepYG
Bővebben a magyar családtámogatási rendszerről és annak eredményeiről:
https://szamokadatok.hu/Post/2739/Csaladpolitika_szamokban_Jo_uton_indultunk_el
Házasságkötések, válások, abortuszok: https://szamokadatok.hu/Post/2271/A_magyar_tarsadalom_lassan_de_biztosan_gyogyul_az_utobbi_10_evben
Fordulópont! 2020-ra a termékenység elérte a Bokros csomag bevezetése előtti szintet! 2010 és 2020 közötti 24 százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv hazánkban, ami a legjobb adat Európában.
https://szamokadatok.hu/Post/2916/Bezzegromania

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20210304_a_magyarok_europa_legcsaladcentrikusabb_nepe

Címkék: Család 

Kapcsolódó