Ne várjunk! Lépjünk ki!

Orbán Viktor üzent Manfred Webernek: Ha az EPP módosítja alapszabályát, a Fidesz kilép a frakcióból

Ne várjunk! Lépjünk ki!

Úgyis azt akarják, hogy a Fidesz lépjen ki, nem? Miért alázzuk meg önmagunkat? Miért kért bocsánatot Deutsch Tamás? Kitől? A belföldi és a külföldi balliberális pártok megöléssel és börtönnel fenyegetik a Fidesz tagjait, mindennek elhordják a fideszeseket, Hitlerhez. Sztálinhoz hasonlítják a Miniszterelnököt, mi meg bocsánatot kérünk? Ne kössük semmilyen feltételhez a kilépést, egyszerűen lépjünk ki.

Orbán Viktor miniszterelnök úr levelet írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, melyben jelezte, hogy a tervezett alapszabály-módosítás elfogadása esetén a Fidesz kilép a néppárti frakcióból - közölte Facebook-oldalán Novák Katalin, a Fidesz alelnöke.

"Elfogadhatatlan, hogy mialatt egész Európa élet-halál harcot vív a koronavírus ellen, amikor naponta ezrek halnak meg a kontinensen, a brüsszeli buborékban az Európai Néppárt képviselőcsoportja azon dolgozik, hogyan tudná a Fideszt kizárni soraiból" - hangsúlyozta Novák Katalin.

A Fidesz alelnöke rámutatott: mivel a jelenleg hatályos szabályok mellett nem tudták keresztülvinni a kizárásunkat, most a szabályokat akarják megváltoztatni – visszamenőleges hatállyal.

"Érdekes, hogy magukon nem kérik számon a jogelveket, a visszamenőleges hatály tilalmát. Mindez számunkra elfogadhatatlan, ezért ma Orbán Viktor miniszterelnök úr levelet írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, melyben jelezte, hogy a tervezett alapszabály-módosítás elfogadása esetén a Fidesz kilép a néppárti frakcióból. A Néppárt lakosságarányosan legerősebb pártjaként nem nézzük tétlenül, ahogy a jobbközép tönkreteszi önmagát" - szögezte le Novák Katalin, aki közzé is tette Orbán Viktor levelét.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210228-ha-az-epp-modositja-alapszabalyat-a-fidesz-kilep-a-frakciobol

Címkék: Hírek 

Kapcsolódó