Újabb egészségipari beruházások!

Újabb egészségipari beruházások!

A járvány megmutatta, hogy mennyire törékeny a globalizált világ, milyen gyorsan záródnak le a határok, mennyire kiszolgáltatottak azok az országok, melyek nem képesen önmagukat ellátni!

Az elmúlt 6 hónapban 49 egészségipari beruházást segített a kormány, ennek eredményeként több mint 70 milliárd forintnyi fejlesztést indítottak az egészségiparba beszállító magyar cégek.

A Pénzügyminisztérium tavaly, év közepén kapta meg új feladatként a hazai egészségipari gyártás megerősítését, amelynek jelentősége a járvány alatt megnőtt. Az összesített adatok alapján Varga Mihály szerint helyes lépés volt a program elindítása.
A kormány olyan termékek előállítását támogatja, amelyek az ország önellátását erősítik, egyben a külpiacra lépés lehetőségét is megteremtik a hazai gyártóknak - mondta.
Így többek között gumikesztyűk, maszkok, gyógyszerek, fertőtlenítők, lélegeztetőgépek, orvosi műszerek gyártásában növelik az ország kapacitásait a közlése szerint. Ezek a beruházások munkahelyeket védenek, a gazdaság újraindítását segítik, ezért a programot idén is folytatják Varga Mihály ismertetése szerint.

Varga Mihály újabb egészségipari beruházásokat jelentett be.
Néhány új és korábban bejelentett fejlesztés:
- Havi 10 millió sebészi kesztyű gyártása indul hazai alapanyagból Kiskunfélegyházán
- Napi 1 millió orvosi minőségű maszk készül Dunaföldváron
- Robotizált műtőeszközöket gyártanak Budakeszin
És még sok más! összesen már 49 hasonló fejlesztés van folyamatban, amihez a kormány hatalmas támogatást biztosít, hiszen a legfontosabb a magyar emberek egészsége!
- Elindul a magyar fejlesztésű lélegeztetőgép gyártása Magyarországon
- Fertőtlenítőszerek gyártására állt át a MOL egyik üzeme
- A Nemzeti Oltóanyaggyár Debrecenben épül fel

Köszönjük, Varga Mihály!

Forrás: (videó)
https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/videos/774174219893752
https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/onellato-lesz-magyarorszag-az-orvosi-maszkgyartasban-3563407/
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/elindul-magyar-fejlesztesu-lelegeztetogep-gyartasa-magyarorszagon
https://kormany.hu/hirek/65-milliard-forintnyi-egeszsegipari-fejlesztes-indult-a-kormany-tamogatasaval-az-elmult-ot-honapban
https://mol.hu/hu/molrol/mediaszoba/kozlemenyek/?1=1&start=40#mar-masfel-millio-liter-fertotlenitoszert-szallitott-ki-a-mol
https://szamokadatok.hu/Post/2766/A_Nemzeti_Oltoanyaggyar_Debrecenben_epul_fel

Címkék: Egészségügy  Gazdaság 

Kapcsolódó