Jourová újra betegnek nevezte a magyar demokráciát

Szerintünk pedig az a beteg, sérült, frusztrált és korrupt személyiség, aki beavatkozik más országok belügyeibe!

Jourová újra betegnek nevezte a magyar demokráciát

👉Magyarországon nem lesz beteg, liberális demokrácia, itt magyar demokrácia lesz! Ezt jól jegyezze meg Jourová is és mindenki, aki még meg szeretné nekünk mondani, hogyan kell élnünk!

Az Európai Bizottság alelnöke a CEU konferenciáján (micsoda rendezvény!) szólalt fel, közölve hogy a testület átfogóan kívánja megvizsgálni a magyarországi jogállam helyzetét.
Ismét „beteg demokráciának” nevezte a Fidesz által kiépített rendszert Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke egy szerdai videokonferencián.

Emlékezetes: a cseh politikus tavaly szeptemberben a német Der Spiegel című lapnak adott interjújában hasonló jelzőt használt a magyar demokrácia minősítésére, amire a magyar kormány kemény választ küldve megszakított vele minden diplomáciai kapcsolatot, Orbán Viktor pedig levélben követelte leváltását.

Jourová ezúttal a CEU budapesti székhelyű Demokrácia Intézetének szervezésében tartott videokonferencián beszélt a demokrácia jövőjéről az EU-ban, és kérdésekre válaszolva megemlítette Magyarországot is.

„Számomra a magyarországi helyzet a legaggasztóbb. Ezt már sokszor elmondtam diplomatikus, és kevésbé diplomatikus nyelven. Továbbra is úgy vélem, hogy az egy beteg demokrácia” – mondta Jourová, hozzátéve: nincs demokrácia független igazságszolgáltatás, valamint szabad és tisztességes választások nélkül. A bizottsági alelnök „komoly fenntartásait” hangoztatta a magyarországi választásokkal kapcsolatban, amelyek az EBESZ megfigyelői szerint nem feleltek meg a tisztességes választás követelményének. Jourová közölte, hogy az Európai Bizottság átfogóan kívánja megvizsgálni a magyarországi jogállam helyzetét, nem csupán egy-egy jogsértőnek ítélt törvényre kíván reagálni. „Értékelnünk kell a teljes képet, az igazságszolgáltatás, a média, a civil szervezetek, az oktatás helyzetét. Ha a kedvezőtlen folyamatok összeadódnak egy tagállamban, akkor súlyos csorbát szenved a demokrácia, márpedig a demokratikus elvek betartását minden országtól elvárjuk” – idézi szavait a Népszava.

Az EB-alelnök azt is megerősítette, hogy az uniós források kifizetését a jogállami normák teljesítéséhez kötő, már hatályban lévő rendeletet azután fogják alkalmazni, hogy az EU Bírósága várhatóan az év végén ítéletet mond a jogszerűségéről. A politikus úgy vélekedett, hogy az Európai Bizottság minden tőle telhetőt megtesz az uniós értékek védelmében, de elismerte, gyorsabb reagálásra van szükség, amin már dolgoznak.

Kovács Zoltán is reagált ennek a megélhetési politikusnak a fröcsögésére: "Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke ismét a magyar demokráciát becsmérelte, megsértve ezzel Magyarországot és a magyar embereket. Vera Jourová ezzel a bizottság hírnevét is rontja, az alelnök ezt már többször megtette, bizonyítva, hogy alkalmatlan a munkájára.”

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20210225_jourova_ujra_betegnek_nevezte_a_magyar_demokraciat
https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20210225-vera-jourova-ismet-a-magyar-demokraciat-becsmerelte

Címkék: Politika 

Kapcsolódó