Kalapács alatt a budapestiek vagyona!

Gyurcsányék mindent eladnak, pont mint 2010 előtt!

Kalapács alatt a budapestiek vagyona!

Ők meggazdagodnak (még jobban) - a budapestieket meg kifosztják!

👉Parkok, iskolák, kastélyok, értékes telkek! Minden eladó!
74 ingatlan eladása van folyamatban jelenleg is!
A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ oldalán fent van a lista, kész paradicsom a haveroknak, lehet fosztogatni!
https://www.bfvk.hu/ingatlan-es-ingosag-kinalat/

Felgyorsítja Karácsony Gergely a fővárosi ingatlanok kiárusítását: márciusig összesen kétmilliárd, az év végéig pedig nyolcmilliárd forintot meghaladó bevételt várnak a telkek, épületek eladásából.

A Karácsony Gergely által vezetett fővárosi önkormányzat által legmagasabb áron meghirdetett ingatlanegyüttes már vevőre is talált. A XXIII. kerületi Szentlőrinci úton található kilenc darab telekre nettó hatszázmillió forintos vételáron találtak nyertes pályázót, de a II., III., XI. és XVIII. kerületekben is sikerrel hirdettek meg ingatlanokat. Ezekért összesen nettó 1,1 milliárd forint bevételhez jut a fővárosi önkormányzat.

Piaci pályázaton keresnek gazdát még további hét ingatlannak, ezek eladásából további minimum félmilliárd forintot remél a Városháza, de több pályázó esetén az árak feljebb kúszhatnak, mint ahogy történt a már nyertes pályázatok esetében. E csoportból egy XIV. kerületi, Öv utcai ingatlan a legmagasabb árfekvésű, amelyet minimum 218 millió forintért kínálnak Karácsonyék.

A Városháza az első negyedévben, vagyis márciusig összesen tizenhárom ingatlant tervez eladni, és ezekből csaknem kétmilliárd forint bevételre számít – tájékoztatta lapunkat a fővárosi önkormányzat. Idén összesen 72 ingatlant bocsátanak áruba, és ezekből megközelítőleg 8,2 milliárd forint bevételt várnak.

Úgy tűnik, a főváros kiárusítja a családi ezüstöt, a korábbi ciklusban nem volt ugyanis példa arra, hogy egyszerre ennyi ingatlan adjanak el. Már tavaly próbálkozott a Városháza egy pilisszántói, egykor iskolaként üzemelő, jelenleg zarándokszállóként működő kastély eladásával is, 341 millió forintos áron. Lapunk úgy tudja: a pályázatra jelentkezett vevő, ennek ellenére a főváros felfüggesztette az eljárást, miután egyeztetett a helyi önkormányzattal.

Érdekes kérdés, hogy a főpolgármesternek miért lett ennyire sürgős a fővárosi vagyon kiárusítása. Ami a főváros pénzügyeit illeti, Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár korábban leszögezte, hogy

2021-ben működésre 116 milliárd forintot kap Budapest a kormánytól, ez egyharmaddal több, mint tavaly volt.

Továbbá kétszázmilliárd forintot biztosítanak a 3-as metró felújítására és hatvanmilliárd forintot költenek városfejlesztésre, például a pesti alsó rakpart felújítására vagy a budai fonódó villamoshálózat meghosszabbítására. Orbán Viktor kormányfő pedig a parlamenti tavaszi ülésszak első felszólalásában közölte, hogy az uniós források negyvennégy százalékát Budapest kapja.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/karacsony-dobra-veri-a-fovaros-vagyonat-9410489/
Lista: ez csak a Fővárosi Önkormányzat eladó ingatlanai, de a kerületekben is megy a közvagyon elherdálása, a pénz felélése.
https://www.bfvk.hu/ingatlan-es-ingosag-kinalat/

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest 

Kapcsolódó