A “lopott pénz” nyomában

A “lopott pénz” nyomában

Ezekről biztos nem fog beszámolni az index! Miért is tenné, nem azért fizetik, hogy a valódi teljesítményről tájékoztassa olvasóit, hanem azért, hogy kimossa az agyukat.

👉A valóságot azonban nem lehet letagadni! Folyamatosan követjük a politikusok oldalait, a helyi szervezetek, önkormányzatok híreit és megosztjuk a valóságot mindenkivel! Korábbi cikkeink alapján készült látványos videó!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363

Most meg jöjjön a mai "adag" fejlesztés! Neked, nekem, nekünk épül-szépül Magyarország!
1. Nyíregyháza fejlődik!

Kovács Ferenc Polgármester úr írta: Javában készül a Kulturális Negyed új attrakciója, a Szindbád – a Kállay-ház és a színház között, mely a pandémiás helyzet függvényében tavasszal megnyithat. Örülök annak, hogy a Bessenyei és Benczúr terek alkotta rekreációs övezet újabb látványossággal, különleges közösségi térrel gyarapodik, benne színháztörténeti múzeummal, interaktív élményelemekkel, étteremmel, kávézóval. S annak is, hogy a Kulturális Negyed lassan bekerül a köztudatba, számos értékével. Ahogy korábban fogalmaztam: régi álmom volt, hogy legyen egy Kulturális Negyede Nyíregyházának. Még két-három évvel ezelőtt is kicsit megmosolyogtak emiatt, mára azonban szépen körvonalazódik és örömmel hallom vissza, hogy sokan látják ugyanígy.
Forrás, további képek: https://www.facebook.com/Dr.Kovacs.Ferenc.politikus/posts/3771524536280125

2. Magyar Falu Program - az eredmények önmagukért beszélnek!

Varga Gábor írta: "A Nagykarácsony NaTe sikeresen pályázott a Magyar Falu Program civil szervezetek számára kiírt pályázatán a ma átadott busz megvásárlására.
Nagy örömmel tettem eleget Szekeres Béláné elnök asszony átadó ünnepségre szóló megtisztelő meghívásának. Gratulálok a sikeres pályázathoz, a minden tekintetben kiváló járművel sok emlékezetes kirándulást kívánok a nagykarácsonyiaknak!
Hajrá Nagykarácsony!"
Forrás: https://www.facebook.com/vargagaborfidesz/posts/718821388745117
Ebben a cikkben pedig a MFP számokban: Gyopáros Alpár
https://szamokadatok.hu/Post/2922/A_Magyar_Falu_Program_100_szazalekban_hazai_forrasbol_valosul_meg

3. Inspiráló külső térrel gazdagodik a Debreceni Egyetem zenés színháza

Debrecen - A Böszörményi úti épületben egy olyan műhelyt is kialakítottak, ami fontos részévé válhat a közösségi életnek. Az új művészeti központban tanulhat, alkothat a színjátszók következő generációja. A Debreceni Egyetem és a ZeneTheatrum együttműködésének eredményeként 2019 őszén nyitotta meg kapuit Odeon-ZeneTheatrum néven a DE zenés színháza. A járványhelyzet miatt ugyan ősszel kényszerpihenőre vonult a társulat, de az élet nem állt meg náluk. Az oDEonban már a pandémia utáni visszatérésre készülnek, közben pedig olyan infrastrukturális változások történtek, melyek jelentős pluszt adhatnak a színjátszóknak és a közönségnek egyaránt.
A leglátványosabb elem a Böszörményi úti campuson található színházépület előtti tér átalakítása. Az egyetemi fejlesztés során kicserélték a burkolatot, padokat és korszerű világítást helyeztek el. Az épületben egy belső műhelyt is kialakítottak, ahol a színház iránt érdeklődő magyar és külföldi egyetemisták a későbbiekben tanulhatnak, tervezhetnek, vitázhatnak, készülhetnek, miközben együtt gondolkodva alkothatnak valami egyedit.
Forrás, további részletek: https://www.dehir.hu/kultura/inspiralo-kulso-terrel-gazdagodik-a-debreceni-egyetem-zenes-szinhaza/2021/02/19/

4. Látványos munkálatok kíséretében kerül a helyére az utolsó hídelem a Dunán. Duna Aszfalt, Szíjj László! Tudják, aki 120 milliót adományozott egy beteg kisfiúnak!

Újabb fontos fejezetéhez érkezett a Déli összekötő vasúti híd korszerűsítése.
Helyére kerül a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében megújuló Déli összekötő vasúti híd harmadik vágányának utolsó hídeleme – derült ki Vitézy Dávid a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatójának csütörtöki Facebook posztjából.
A hídelem már a levegőben van, és néhány napon belül a helyére kerül. Ezt követően a már meglévő két vágányt hordozó hídszerkezetek cseréje történik meg, egymás után, hiszen a vasúti forgalmat két vágányon mindvégig fenn kell tartani.
Rendkívüli pontosságra van szükség
A hídelem helyére illesztése rendkívül összetett művelet, hiszen a pillérek a meglévő vasúti híd és a Rákóczi híd között állnak, így az úszódaruk gémjével nem lehet hozzájuk férni, hanem csak alulról beemelve lehet az elemet a helyére illeszteni.
A látványos és nehéz munkát speciálisan erre a célra kialakított hidraulikus emelőmű fogja elvégezni. A rendkívüli pontosságot igénylő művelet során a szükséges manővereket tolóhajók, kisgéphajók és horgonyzó dereglyék is segítik majd.
A körvasút fejlesztése is nagyot lép előre
Ahogy azt korábban is jeleztük, a beruházás a BFK és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) együttműködésében épülő Déli Körvasút első fejlesztési üteme. Az engedélyezési terveket és a híd kiviteli terveit a Főmterv Zrt., a MSC Kft. és a Speciálterv Kft. mint társtervezők készítették.
A Déli összekötő vasúti híd bővítése és korszerűsítése a Déli Körvasút fejlesztésének egyik kulcseleme: a munkák révén nemcsak a régi, rossz állapotú vasúti hidakat cserélik ki, hanem kettőről három vágányosra bővül a körvasút.
Forrás: https://magyarepitok.hu/vasutfejlesztes/2021/02/latvanyos-munkalatok-kisereteben-kerul-a-helyere-az-utolso-hidelem-a-dunan

5. Kondiparkok – Összesen 27 szabadtéri sportpark lesz elérhető városszerte Nyíregyházán!

Dr. Szabó Tünde írta:
Rozsrétszőlőn elkészült, a Kertvárosban és a Stadion utcán pedig folyamatban van a kondiparkok kialakítása. A Nemzeti Szabadidős – Egészség és Sportpark Programban közel 210 millió forintos, 100 százalékos támogatást nyert Nyíregyháza MJV Önkormányzata, amelyből összesen kilenc új sportpark épül a városban. Összesen 27 kondiparkunk lesz
A meglévő 18 kondiparkhoz tavaly elkészült 4, plusz idén még további 5 épül meg, így összesen 27 ilyen szabadtéri sportpark lesz elérhető városszerte. Ezek egy része iskolák közelében van, de népszerűek az idősek közt is. A kilenc, új „D” típusú sportpark mindegyike 15 elemből álló, 150 négyzetméter alapterületű szabadtéri kondipark lesz.
Forrás: https://www.facebook.com/dr.szabotunde.hu/posts/3993623830656335
https://www.nyiregyhaza.hu/post/kondiparkok-osszesen-27-szabadteri-sportpark-lesz-elerheto-varosszerte-2021-02-10

6. Ózd - fejlődött a Vincze István Sporttelep!

Teljesen megújult az öltözőhelyiség! A futballpálya mellett elhelyezkedő épület a Magyar Labdarúgó-szövetség által kiírt taopályázatnak köszönhetően szépült meg Hódoscsépányon.
A munkálatok során mintegy harmincmillió forintból kívül-belül komfortosabbá vált az ingatlan. Ennek keretében a hazai és vendégöltözők, a vizesblokkok és a játékvezetői szoba is új külsőt kapott. A tervek szerint további pályázatokat is be akarnak adni, hogy a helyi infrastruktúra még inkább kiszolgálja az igényeket, ugyanis a csapat szeretne feljutni a megyei másodosztályba. „Belül is megújult az ingatlan, fűtést vezettünk be és az öltözőkben zuhanyzókat építettünk, emellett egy kondenzációs gázkazánt szereltettünk fel, amely a meleg vizet is adja – mondta Csépányi Róbert, a Hódoscsépányi Sport Egyesület elnöke. – Úgy gondolom, hogy méltó körülmények között tudnak a játékosaink, illetve az ide látogató vendégjátékosok is öltözni és fürödni, sőt külön játékvezetői helyiséget is kialakítottunk.”
Forrás: https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/teljesen-megujult-az-oltozohelyiseguk-5209090/

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó