Elvette a fiatal házasok lakástámogatását Újpest momentumos polgármestere

A baloldal családpolitikája... Betelepítés: Igen, magyar családok: nem!

Elvette a fiatal házasok lakástámogatását Újpest momentumos polgármestere

A rendelet 20 évig volt hatályban! Még a Gyurcsányék által okozott válságot is túlélte, most azonban erre nem akarnak pénzt költeni...
Közben jut pénz tanácsadókra, helyettesekre, rovarhotelre, Czeglédyre, darázs-garázsra, Facebook propagandára, postaládákba eljuttatott önfényező szórólapokra, ciprusi offshore cégekre, a helyettesek élettársaira, molinóra, aszfaltfirkára, arculatra, jutalmakra és most már kormányellenes plakátokra is.
De az újpesti fiatalokra "NINCS PÉNZ"!!!

👉22-re Bokros-csomaggal készülnek
https://szamokadatok.hu/Post/2943/Bokros-csomaggal_keszulnek_2022-re
👉A baloldal bűnlajstroma
https://szamokadatok.hu/Post/2918/Segedlet_Gyurcsany_evertekelo_beszedehez
👉Durva adóemelések jönnek, ha hatalomra kerülnek, ezzel együtt a családtámogatásokat is eltörlik.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/686019302081248

Hétfői rendeletével megszüntette a fiatal házasok lakáshoz jutásának támogatását Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere, aki ezzel egy több mint 20 éve hatályban lévő rendelkezést vont vissza. Erre nem tudok olyat írni, ami ne verné ki a biztosítékot - kommentálta a baloldali városvezetés újabb megszorító intézkedését Wintermantel Zsolt, a Fidesz választókerületi elnöke.

A kormánypárti politikus tegnapi posztjában kifogásolta a család- és fiatalellenes döntést.

Megvonták a támogatást a fiatal házasoktól
Ismertette, hogy a baloldali polgármester váratlanul megszüntetette a fiataloknak óriási segítséget jelentő lakástámogatást, így az erről szóló önkormányzati rendeletet hatályon kívül helyezte.
Déri Tibor ezzel egy húsz éve működő, eddig politikai hovatartozástól függetlenül mindenki által támogatott segítséget vett el az újpesti fiataloktól - írta felháborodottan, hozzátéve, hogy erre nem tudna olyat írni, ami ne verné ki a biztosítékot.

A jogszabály egyébként jelenleg nem érhető el a kerület hivatalos oldalán, az Újpest.hu-n.
👉A dokumentum: https://www.facebook.com/wintermantel.zsolt/posts/4112178025483116

Miután Wintermantel Zsolt tegnap beszámolt a legújabb baloldali sarcról, Déri Tibor egy nap késéssel szánalmasan magyarázkodni kezdett a közösségi oldalán. A fővárosi baloldal kommunikációs stratégiáját követve arról írt: az általa vezetett önkormányzatnak a kormány hibájából kevés a pénze, amiért a kormányt tette felelőssé. "Valamennyi kiadásunkat felül kellett vizsgálnunk, és kénytelenek voltunk kellemetlen döntéseket is hozni azért, hogy a költségvetés egyensúlyba kerüljön" - vallotta be, hogy kénytelen volt megszorításokkal operálni, habár ezt a szót ilyen formában nem írta le.

Ellentmondásos a momentumos városvezető gondolatmenete, hiszen december elején több mint nyolcmilliárd forint volt az önkormányzat számláin. Arról nem is beszélve, hogy az elmúlt időszakban több nagyobb volumenű kiadása is volt Dériéknek: így a jelek szerint autósmozira, kondiparkra, borfesztiválra, környezetkárosító papír határidőnaplóra, a kerületi médiának több mint 300 milliós forintos támogatásra, és a politikailag megbízható személyek kifizetésére volt pénzük. Nagyon úgy néz ki, a fiatal házasok megsegítése nem szerepel a baloldali városvezetés fő preferenciái között.

"Ez szégyen"
Wintermantel Zsolt újabb, keddi posztjában arra hívta fel a figyelmet, a rendeletben utódja azzal indokolta meg a döntését, hogy a kormány ezt a kérdést már megoldotta. "Tekintettel arra, hogy a Kormány családtámogatási rendszerében több olyan támogatási forma is elérhető, mellyel a fiatal házasok támogatása megvalósul, így a rendelet hatályon kívül helyezése indokolt" - ismertette, hogyan mentegette magát a baloldali polgármester a dokumentumban.

A kormánypárti politikus szégyennek tartja ezt a hozzáállást. "Szerintem pedig értékválasztás kérdése, hogy egy önkormányzat segíti, támogatja-e azon fiataljait, akik önálló életüket Újpesten kezdenék el, első közös lakásukban! Mi emeltük a támogatás összegét, a baloldal megszünteti. Szégyen!" - mondta el markánsan véleményét az ügyről a Fidesz választókerületi elnöke.

"Lassan másfél éve hatalmon vannak, és nem csináltak semmit! Jól van ez így?"
Wintermantel Zsolt az elmúlt időszakban többször is élesen bírálta Újpest baloldali vezetését. Legutóbb akkor, amikor kiderült, hogy az önkormányzat nemtörődömsége miatt a városrész elesett több mint 400 millió forinttól.

Miután Déri Tiborék egyszer már veszni hagytak 322 milliónyi állami támogatást a Székesdűlő földútjainak korszerűsítése kapcsán, ismét megtették ezt még egyszer. Pedig a kormány újra, ráadásul emelt összegű pályázatot írt ki a tárgyban, ennek ellenére az önkormányzat kisujját sem mozdította a közel félmilliárdos összeg megszerzése érdekében, így a pénz ismét elúszott.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20210216-deri-tibor-elvette-a-fiatal-hazasok-kedvezmenyet.html
https://szamokadatok.hu/Post/2716/Csucsra_jaratjak_a_hazugsagkampanyt
https://szamokadatok.hu/Post/2884/Karacsony_Gergelynek_javasoljuk
https://szamokadatok.hu/Post/2941/Kozbeszerzes_vagy_kozbe_szerzes_Nem_mindegy

Címkék: Baloldali rombolás  Család 

Kapcsolódó