Valódi segítség a tízmillió forintos mikrohitel!

Valódi segítség a tízmillió forintos mikrohitel!

Tízezer vállalkozásnak segíthet, és ötvenezer munkahelyet menthet meg a tízmillió forintos kamatmentes hitel! 3 évig nincs törlesztés, nincs kamat, nincs apróbetűs rész, nincs árfolyamkockázat, mivel forint alapú!

Lehet persze azt mondani, hogy "jó-jó, de ez hitel, ezt vissza kell majd fizetni", de akkor nézzük meg a teljes képet, ne csak erre az egy intézkedésre fókuszáljunk. Van még ezen kívül
Hitelmoratórium
Bérkompenzáció
Bérleti díj elengedés
Iparűzési adó csökkentése
Fejlesztési támogatás
Képzési programok
Európa legalacsonyabb társasági adója
Európa legalacsonyabb rezsije
5 éve csökken a kisvállalati adó (16 százalékról 11-re csökkent)
A következő időszakban soha nem látott mértékű pénzügyi eszközök, nulla százalékos hitelek és kedvező tőkekonstrukciók, valamint a technológiaváltást elősegítő beruházásösztönző képzési és foglalkoztatási támogatások állnak rendelkezésre, amelyek teljes kerete megközelíti az 5000 milliárd forintot
Így már talán a nullaszázalékos hitelre sem mondja senki, hogy ez "kevés"

Arról nem is beszélve, hogy amikor megpróbáltunk szállást foglalni Siófokon, akkor ugyanabban a szállodában, ugyanaz a szoba 30 százalékkal drágult egyetlen év alatt. Azért a vendéglátósok (egy része) is megéri a pénzét! Nem kell félteni senkit sem, mert aki a legjobban sír, az fog a legnagyobb mértékben visszaélni az állam támogatásával és az emberek szolidaritásával. Tisztelet a kivételnek!

Innen Piroska Szalaival készült Magyar Hírlap cikk:

A bérköltségeket is fedezheti a tízmillió forintos mikrohitel
A konstrukció segítséget jelent abban, hogy a leginkább veszélyeztetett ágazatokban is megőrizhetők legyenek a gazdaságfehérítés tíz év alatt elért eredményei.

Tízezer vállalkozásnak jelenthet segítséget, és legkevesebb ötvenezer munkahelyet menthet meg a tízmillió forintos kamatmentes hitel, amelyre három év törlesztési moratórium vonatkozik.

Hazánkban 2019-ben 857 ezer vállalkozás működött, közülük 818 ezer sorolható a tíz fő alatti mikrovállalkozások közé, 32 ezer a 10–49 fős kisvállalkozás, ötezer a 50–249 fős középvállalkozás és 1080 250 fő feletti nagyvállalkozás – ismertette lapunk megkeresésére Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő a kisvállalkozások számára igénybe vehető tízmillió forintos kamatmentes hitel kapcsán.

A hitel azoknak a mikro- és kisvállalkozásoknak nyújt segítséget, amelyek a járvány hatására nagy bajba kerültek. Legtöbb ilyet a külföldi turizmussal kapcsolatba hozható területeken, azaz
a vendéglátásban, a szálláshely-szolgáltatásban, a rendezvényszervezésben és a szállítmányozás területén találunk – sorolta.

Hozzátette, első körben tízezer olyan vállalkozásnak áll rendelkezésre a keret, amelyet bérekre, járulékokra, rezsi- és egyéb működési költségekre, valamint a készleteik feltöltésére használhatnak. Szalai Piroska szerint valószínűsíthető, hogy lesznek olyan elvárások is, hogy ne induló vállalkozás vegye fel, hanem tényleg a bajba jutottak számára legyen segítség ez a rendkívül kedvezményes hitel.

Hozzátette, a szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás területén 28 ezer mikrovállalkozás működik, a szállítmányozás területén harmincezer, ezekben a nagyon kicsi vállalkozásokban átlagosan mindössze egy-két fő dolgozik főállásban. Ugyanezen területeken még ötezer kisvállalkozást találunk, ahol átlagosan 16 fő dolgozik. Így potenciálisan legalább 170–250 ezer munkahely megtartásánál jöhet szóba a hitel lehetősége, de ha a tízezer hitelfelvevő vállalkozással számolunk, akkor is 50–160 ezer fő számára biztosan segítséget nyújt majd, hiszen várhatóan ők élni fognak a lehetőséggel.

A kedvezményes hitel több dologra elég lehet – mondta a szakértő. Például öt szakmunkás minimálbéren (219 ezer forint/hó) foglalkoztatott és egy minimálbéres kisegítő teljes bérköltsége a 15,5 százalékos szociális hozzájárulási adóval és a másfél százalékos szakképzési hozzájárulással 1,5 millió forintot tesz ki. Ha a tulajdonosok egy ilyen kis csapattal dolgoznak, csak a bérköltség hat hónapig finanszírozható belőle, emellett még jut egymillió a rezsire és egyéb működési költségekre – például könyvelőre.

Egy kis panzió esetén elképzelhető, amikor nincs vendég, de készülnek az újranyitásra úgy, hogy a szükséges karbantartásokat felújításokat a korábbi tartalékokból még finanszírozni tudják – mondott egy másik példát is Szalai Piroska. Úgy véli, ez a hitel komoly segítséget jelent majd abban, hogy meg tudjon maradni e területek alkalmazottjainak a teljesen törvényes foglalkoztatása. A szakértő hozzátette, az elmúlt évtizedben számos intézkedéssel sikerült jelentősen visszaszorítani a fekete foglalkoztatást, éppen ezért fontos lenne megőrizni az elért eredményeket.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20210212-a-berkoltsegeket-is-fedezheti-a-tizmillio-forintos-mikrohitel
Kapcsolódó cikkek:
Gazdaságvédelmi akcióterv számokban
https://szamokadatok.hu/Post/2677/A_gazdasagvedelmi_akcioterv_eredmenyei_szamokban
Csökkentek a béreket terhelő munkáltatói járulékok miközben nőtt a nettó bér
https://szamokadatok.hu/Post/2671/Ha_Gyurcsanyekat_tamogatod_nem_Orbannal_tolsz_ki_hanem_magaddal
Az iparűzési adóról világosan, érthetően
https://szamokadatok.hu/Post/2618/Vilagosan_es_erthetoen_fogalmazott_Orban_Balazs_az_iparuzesi_adoval_kapcsolatosan
2017 óta egykulcsosra csökkent, és ezzel Magyarországé lett az EU legalacsonyabb társasági adója
https://szamokadatok.hu/Post/2618/Vilagosan_es_erthetoen_fogalmazott_Orban_Balazs_az_iparuzesi_adoval_kapcsolatosan
5 éve csökken a kisvállalati adó!
https://szamokadatok.hu/Post/2666/5_eve_csokken_a_kisvallalati_ado
Munkahelyvédelem régen és most (a cikkben további linkek)
https://szamokadatok.hu/Post/2859/Munkahelyvedelem_regen_es_most

Címkék: Gazdaság  Megélhetés 

Kapcsolódó