Újabb DK-s álhír!

Gy. Németh Erzsébet és az oltást magának soron kívül beadató László Imre szerint az új szuperkórház a "Fideszes elitnek" épül, mert szerintük a kórház nem lesz megközelíthető tömegközlekedéssel

Újabb DK-s álhír!

Ízlelgessük egy kicsit ezt a nyilatkozatot, és bontsuk két részre a reakciót.

1. Tételezzük fel, hogy amit mondtak (nem lesz megközelíthető tömegközlekedéssel) az igaz. Mit is nyilatkoztak ezek a megélhetési politikusok?
👉 a) Mindenki, aki kocsival jár, az a Fideszes elit része, ergo főellenség, adóztatni, sarcolni, büntetni kell őket. Ezt ma látjuk is a fővárosban a parkolási díjak brutális emelésén, az autósok ellehetetlenítésén. Ha hatalomra kerülnek, mindenki, akinek van autója (mondjuk egy 25 éves Suzukija) az elit, az gazdag, és így a tervezett SZJA emelés alanya is.
👉 b) A balliberális politikusok szerint a Fidesz tesz különbséget beteg és beteg között politikai alapon, miközben pont a nyilatkozó László Imre volt az egyik olyan baloldali politikus, aki a nála idősebbeket, az egészségügyben dolgozókat, a krónikus betegeket megkerülve "okosba" beadatta magának az oltást. Tudják, azt, amit korábban támadtak!
👉 c) A két hazudozó politikus szerint minden építkezés csak a "kapavágástól" kerülhet pénzbe, a telek, a tervek, az engedélyek, a hatástanulmányok, az egyeztetések, a régészeti feltárások, a közbeszerzési eljárások, a közművesítés mind ingyen vannak. Vajon a kormányzati negyed hol van? Keressük, de nem találjuk, holott 9 milliárdot (2010 előtti árakon) eltapsoltak rá, de nem épült SEMMI.

2. És akkor nézzük a valóságot: Nem csak a kórház épül, hanem a teljes terület megújul, beleértve a tömegközlekedést, az úthálózatot, a zöldterületeket, és még sok minden mást. Nem egy épület valósul meg, hanem egy városrész fog átépülni és megújulni. A tervek része természetesen a tömegközlekedés átalakítása is.

Simicskó István, Újbuda kormánypárti országgyűlési képviselője helyretette az újbudai szuperkórházat támadó baloldalt. A DK-s Gy. Németh Erzsébet és László Imre ma arról beszéltek a kórház leendő területén, hogy az a fideszes elitnek épül, mert nem lehet megközelíteni tömegközlekedéssel. – A helyszínt érintő közlekedésfejlesztési felhívásra egyébként öt ajánlat érkezett – mondta el Vitézy Dávid a DK-s hangulatkeltés kapcsán.

„Minden tekintetben XXI. századi lesz a dél-budai szuperkórház, előkészítése gondosan, körültekintően és nagy szakmai felkészültséggel zajlik” – írta közleményében Simicskó István. „A baloldal – a magyar emberek egészségéért történő aggódás álcája mögé bújva – ismét hangulatot kelt” – tette hozzá. Újbuda KDNP-s országgyűlési képviselője azt is írta, hogy a beruházás előkészítése során kiemelt figyelmet fordítottak a terület kijelölésére. Az épület leghatékonyabb megközelítésének biztosítására pedig valamennyi közlekedési formát érintő infrastruktúra-fejlesztés történik majd. Így a közösségi, a közúti, valamint a gyalogosok és kerékpárosok megfelelő kiszolgálására alkalmas közlekedési infrastruktúrát fognak tervezni, mely nemcsak az egészségügyi intézmény, hanem a térség közlekedési igényeit is kielégíti majd – fejtette ki Simicskó István.

„Míg a magyar kormány a koronavírus-járvány megfékezéséért dolgozik, addig a baloldal az emberi élet védelme érdekében sem volt képes az összefogásra, nem segíti, csak sorozatosan hátráltatja a védekezést.

Ezek után még arcpirító módon a magyar emberek egészségéért történő aggódás álcája mögé bújva próbálnak ismét médiafigyelemhez jutni” – hívta fel a figyelmet a kormánypárti képviselő.

Simicskó a Demokratikus Koalíció mai sajtótájékoztatójára reagált. Gy. Német Erzsébet, a Gyurcsány-párt főpolgármester-helyettese a leendő újbudai szuperkórház területén azt mondta , hogy a kormányt nem érdekli sem a budapestiek, sem a többi magyar egészségügyi ellátása. Gy. Németh Erzsébet, aki 2018-ban egyébként kikapott Simicskó Istvántól az újbudai választókerületben, most azt állítja, hogy „egy átlagos budapesti” nem fog ebbe a kórházba tömegközlekedéssel eljutni, illetve hogy a kórház „nem a magyaroknak, hanem a fideszes elitnek fog épülni”. A DK-s főpolgármester-helyettes mellett Gyurcsány kedvenc polgármestere, László Imre is a tájékoztatta a sajtót. A XI. kerület polgármestere azt javasolta, hogy ne az általa vezetett kerületben, hanem a Keleti pályaudvar mellé épüljön fel az új kórház. László Imre korábban amellett lobbizott, hogy az új szuperkórház megépítése helyett a korábban általa vezetett Szent Imre kórházat bővítsék.

– A közlekedésfejlesztésre a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) írt ki közbeszerzést – mondta el Vitézy Dávid. A BFK vezérigazgatója arról tájékoztatta az ATV híradóját, hogy a felhívásra öt ajánlat érkezett, jelenleg ezek kiértékelése zajlik. Vitézy Dávid ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a Dél-budai Centrumkórházról annak miniszterelnöki megbízottja, Bedros J. Róbert nyilatkozhat.

A részletek
Így épül ki a Dél-budai Centrumkórház közlekedése

Magyarország legmodernebb kórháza 1,2 millió ember számára nyújt majd egészségügyi szolgáltatást.

A Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. (BFK) kiírta a Dél-budai Centrumkórház közlekedésfejlesztésére vonatkozó közbeszerzést.

A tervezési közbeszerzés fő célja a Dél-budai Centrumkórház megközelíthetőségének megfelelő kialakítása. A kiírásban két fő szempontot jelöltek meg: figyelembe kell venni a lehető legtöbb közlekedési móddal történő eljutás lehetőségét,
valamint a mentőjárművek előzményben részesítését.
A leendő nyertesnek az engedélyezési tervek elkészítése, a létesítéshez szükséges engedélyek megszerzése, valamint a kiviteli tervek és tenderdokumentáció elkészítése lesz a feladata.

Valamennyi közlekedési formát érinti a projekt
A közbeszerzés szövege utal rá, hogy a 11. kerületben, Dobogó városrészben Magyarország legmodernebb kórháza épül fel, amely összesen 1,2 millió embert szolgál majd ki, és amelyben valamennyi típusú egészségügyi ellátást igénybe lehet majd venni.

A közbeszerzés nyertesének a közösségi, a közúti, valamint a gyalogosok és kerékpárosok megfelelő kiszolgálására alkalmas közlekedési infrastruktúrát kell terveznie. A tervek szerint a fejlesztések az új kórház forgalmán túl, a térségben megjelenő egyéb közlekedési igényeket is jól ki tudják majd szolgálni.

Egy különszintű csomópont is létrejön
A szövegből az is kiderül, hogy a Dobogó út hozzávetőlegesen 412 méter hosszú szakasza négysávosodik a Lapu utca és a Balatoni út között – a mentők előnyben részesítésnek figyelembe vételével. Emellett létre jön egy új különszintű csomópont az M1–M7 autópálya, a Budaörsi út, a Gazdagréti út, a Lapu utca és a Dobogó út kereszteződésében.

További feladatok:
csomópont tervezése a Balatoni út - Dobogó út kereszteződésében,
mentő-, és buszsávok létesítésének vizsgálata, tervezése,
egyéb beavatkozási lehetőségek vizsgálata a tervezési területen.

Ez a programjuk - jegyezze meg mindenki! "Az elit", akiknek van egy 25 éves autójuk, akik dolgoznak és többet keresnek a minimálbérnél, fizetni fognak, jön megint a "szuperbruttó" és a 42 százalékos SZJA https://youtu.be/Ij0sQtn3cjA
Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/ujra-tamadja-az-ujbudai-szuperkorhazat-a-baloldal-9338087/
A DK hazug videója: https://www.facebook.com/dk365/videos/173639644551208
Részletek a közlekedés fejlesztéséről: https://magyarepitok.hu/aktualis/2021/01/igy-epul-ki-a-del-budai-centrumkorhaz-kozlekedese

Címkék: Hírek 

Kapcsolódó