Azt hazudja a balliberális propaganda, hogy “Romokban az egészségügy”

Közben Sikeresen elvégezték a századik tüdőtranszplantációt Magyarországon

Azt hazudja a balliberális propaganda, hogy “Romokban az egészségügy”

Az baloldali pártok és álhírgyártó gépezetük azt is hazudta, hogy összeomlott az egészségügy, a kórházakból félig összevart hasú betegeket küldtek haza, a kórházak üresek, nincs orvos, nincs ápoló, nincs szappan, nincs semmi. Amikor még nem volt indokolt a korlátozás, akkor azonnali bezárást követeltek, most, amikor naponta átlagosan száz embert visz el a vírus, azonnali nyitással hergelnek. Na de mi a valóság?

📌 Az egészségügy 2010 óta tartó fejlesztéseiről ebben a videóban számoltunk be: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/405415033875363

Január 25-én megtörtént a századik tüdőtranszplantáció a Magyar Tüdőtranszplantációs Program keretein belül - fogalmazott legújabb videójában Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere üzenetében beszélt a műtéten átesett beteg állapotáról, valamint az Országos Onkológiai Intézet legújabb fejlesztéséről is.

A tárcavezető elmondta, a beteg már túl van operatív időszakon, és a késői rehabilitációja zajlik. A programmal kapcsolatban kiemelte: hamarosan átadják az Onkológiai Sebészet új mellkassebészeti műtőblokkját, amelyet Magyarország Kormánya 3 milliárd forinttal támogatott. Ez az új műtőblokk megteremti annak a lehetőségét, hogy már a határon túli honfitársaink is részt vehessenek a Magyar Tüdőtranszplantációs Programban - hangsúlyozta a miniszter.

Az első magyar tüdőtranszplantációt 2015. december 12-én végezték el az Országos Onkológiai Intézetben. A Magyar Tüdőtranszplantációs Program az első időszakban a Bécsi Egyetem Transzplantációs Programjának részeként indult, 2020 szeptembere óta pedig önálló európai programként működik tovább.

📌 Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210202-sikeresen-elvegeztek-a-szazadik-tudotranszplantaciot-magyarorszagon
📌 Videó: https://www.facebook.com/emberieroforrasokminiszteriuma/videos/415269433108474

Címkék: Egészségügy 

Kapcsolódó