Nemzetközi vizsgálat indul Gyurcsányék ellen!

Feljelentették a Gyurcsány-család cégét az OLAF-nál is! Nagyon úgy fest, hogy Gyurcsányék uniós forrásokkal trükköztek!

Nemzetközi vizsgálat indul Gyurcsányék ellen!

(És ők azok, akik a kormányt lopással vádolják, közben tovább osztják a célzott támogatásokat, erről jogerős bírósági ítélet is van)

A héten feljelentést tett és az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul az uniós forrásokat Czeglédy Csabának kölcsönadó Altus Zrt. ügyében Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő.

Budai Gyula vasárnap azt mondta: „a Gyurcsány-család családi cége”, az Altus Befektetési Zrt. 1,5 milliárd forint európai uniós támogatást kapott, és ebből több alkalommal adott kölcsönt a „bűnöző Czeglédy Csabának”.

A képviselő kiemelte: Czeglédy Csabát már jogerősen elitélték költségvetési csalás miatt, és jelenleg is folyik ellene egy 6,5 milliárd forintos költségvetési csalás miatt indított eljárás.

Czeglédy Csaba a „Gyurcsány-család családi ügyvédje” és sok baloldali politikust képvisel - jegyezte meg, hozzátéve: Czeglédy Csaba egy év alatt több mint 150 millió forintot kapott a fővárosi DK-s önkormányzatoktól közpénzből.

A fideszes politikus kijelentette: egyértelmű, hogy az Altus Befektetési Zrt. európai uniós forrást adott Czeglédy Csabának.

Ez jogszabályba ütközik - közölte, ezért az Altus „jogellenes kölcsöneivel” kapcsolatban a héten feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségnél.

Budai Gyula hangsúlyozta: EU-s forrást sem kölcsönként, sem támogatásként nem lehet továbbadni.

Sem Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, sem Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője, sem az Altus nem jogosult arra, hogy az általuk az EU-tól kapott pénzt továbbadják Czeglédy Csabának vagy bármilyen más gazdasági társaságnak. „Ezt ki kell vizsgálni” - mondta, hozzátéve: ezért az OLAF-hoz fordul, és vizsgálatot kezdeményez az európai uniós források ilyen jellegű felhasználásával kapcsolatban.

Annak kapcsán, hogy a DK vasárnap azt közölte: feljelentik Orbán Győzőt, a miniszterelnök apját az EU csalás elleni hivatalánál, a fideszes politikus azt mondta: szeretné, „ha a DK a saját háza táján söprögetne, mert ott van bőven probléma”.

Dobrev Klára 2017-ben úgy adott kölcsönt Czeglédy Csabának, hogy tudta: a kölcsön összege egy más gazdasági társasághoz kerül, mivel Czeglédy Csaba akkori cége már végrehajtás alatt volt - mondta Budai Gyula, aki korábban emiatt is büntetőfeljelentést tett Dobrev Klárával szemben.

Kitért arra is, hogy Dobrev Klára időközben a DK EP-képviselője lett. „Neki tisztában kéne lennie azokkal a szabályokkal, hogy európai uniós támogatást nem lehet kölcsönként magánszemélynek vagy cégnek odaadni” - fogalmazott Budai Gyula.

Előzmények:
📌 Hűtlen kezelés, valamint gazdasági csalásban és fedezetelvonásban való bűnrészesség gyanújával jelentette fel Dobrev Klárát Budai Gyula
https://szamokadatok.hu/Post/2785/Hutlen_kezeles_valamint_gazdasagi_csalasban_es_fedezetelvonasban_valo_bunreszesseg_gyanujaval_jelentette_fel_Dobrev_Klarat_Budai_Gyula
📌 Pert vesztettek Gyurcsányék: mutyiznak, majd pedig ők vannak felháborodva, ha kiderül, és ők perelnek
https://szamokadatok.hu/Post/2681/Libsi_tempo_mutyiznak_majd_pedig_ok_vannak_felhaborodva_ha_kiderul_es_ok_perelnek

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210131-feljelentettek-a-gyurcsany-csalad-csaladi-ceget-az-olaf-nal

Címkék: Gyurcsány 

Kapcsolódó