Kivéreztetés!

Orbán elvonta Budapesttől a régi Ikarus 415-ös autóbuszokat és az éj leple alatt az összeset lecserélte új, euro6-os, alacsonypadlós Mercedes Conecto buszokra

Kivéreztetés!

Vitézy Dávid írta:
Búcsú és premier 24 órán belül

A Budapestet 34 éven át szolgáló Ikarus 415-ös széria utolsó darabjai tegnap búcsúztak hivatalosan a BKV flottájától, elvileg tegnap volt az utolsó üzemnapjuk. Persze, ki tudja, mikor hozza a szükség úgy, hogy még feltűnnek - de a menetrendből mától eltűntek. A fél gyerekkoromat ezeken a buszokon töltöttem, ezekkel jártam mindennap iskolába a 22-esen. Akkoriban még zöld csíkot is viseltek, a környezetvédelem jegyében.

A régi Ikarusok helyett ma debütáltak az Euro6-os, alacsonypadlós, új Mercedes Conectók legújabb darabjai a 26-os, 91-es, 178-as és 291-es vonalakon. Összesen 34 darab ilyen új Conecto érkezett a BKV-hoz 2020 végén és 2021 elején, a Kormány és a Fővárosi Önkormányzat közötti megállapodás alapján, 100%-ban az állami költségvetés finanszírozásában.

A járműpark frissítése elengedhetetlen, bőven maradt is még teendő e téren. Ugyanakkor, azt hiszem, minden generációnak egy kis gyásszal is jár azoknak a tömegközlekedési járműtípusoknak az eltűnése az utakról, amelyekkel gyerekként, majd iskolába és munkába járva felnőttünk. Ezért is van szükség egy jó nagy Közlekedési Múzeumra, sok más ok mellett.

📌Forrás: https://www.facebook.com/vitezydavid/posts/3632891713446575
📌Előzmények: https://szamokadatok.hu/Post/2679/Az_ej_leple_alatt_ujabb_17_busz_erkezett_a_kivereztetett_Budapestre

Címkék: Budapest 

Kapcsolódó