"Aki iskolát épít, a jövőt építi!" /Varga Mihály/

"Romokban" az oktatás, ugye? Egy újabb iskolát fejleszt a kormány 5,3 milliárd forint "ellopott pénzből"

"Aki iskolát épít, a jövőt építi!" /Varga Mihály/

📌További fejlesztések legújabb videónkban (az elején 5 perc egészségügy, majd utána oktatás és minden egyéb) https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/405415033875363

Bokrétaünnep a Völgy utcában! Varga Mihály és Gór Csaba frakcióvezető részt vettek a Gyermekek Háza alapítványi iskola épületének jeles eseményén, ahol Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató, és Kókayné Lányi Marietta intézményvezető tájékoztatót tartottak. Aki iskolát épít, a jövőt építi! Budapest számos oktatási beruházása közül talán ez van a legszebb környezetben! Szeptemberben tanévkezdés!

Szeptemberben nyitja meg kapuit az Épkar kivitelezésében épülő iskolaközpont.

Elkészült a Gyermekek Háza Alternatív Alapozó Program új otthonának szerkezetépítésével az Épkar Zrt.-ből és a Garage Kft.-ből álló konzorcium. A projektben 5,3 milliárd forintos állami támogatásból kap saját épületet a neves oktatási intézmény.

A jelenleg Pesthidegkúton működő Gyermekek Háza mintegy 4500 négyzetméteres új iskolaépülete az intézmény egyedülálló pedagógiai programjához igazodik – emelte ki a bokrétaünnepségen Varga Mihály pénzügyminiszter, helybeli országgyűlési képviselő. Mint a minisztérium sajtóközleményéből kiderült: az állami fenntartású iskola olyan alternatív oktatási programot kínál, amely a tanulók egyéni sajátosságait figyelembe véve valósítja meg a sajátos nevelési igényű diákok integrációját is.

Szeptemberben már itt folytatódhat az oktatás
A fejlesztés a tantestület, a szülők és a Klebelsberg Központ Közép-budai Tankerületének kezdeményezésére a II. kerületi önkormányzat támogatásával indulhatott el, az erről szóló kivitelezői szerződést 2019 végén írták alá a konzorciumi tagok.

A Gyermekek Háza a Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium részeként, alternatív pedagógiai programként működik. A 2021/22-es tanévtől mind a Gyermekek Háza, mind pedig az általános iskola és gimnázium a II. kerületi Völgy utcába költözik.

Az épület 350 gyermek, 50 tanár és 10 fős személyzet befogadására lesz alkalmas.

Három korosztály, három emeleten
A legfelső szinten négy gimnáziumi és egy nyelvi előkészítő termet, valamint három csoportszobát alakítanak ki. Az első emeleten a felső tagozatosok kapnak négy tantermet, két szaktantermet, illetve egy tantestületi blokkot is építenek. A bejárati szinten fog helyet kapni majd az alsósoknak szánt négy tanterem és a csoportszoba, az iskolai könyvtár, illetve a konyha is. Ezzel együtt új 500 négyzetméteres tornatermet és egy 100 négyzetméteres szertárat is átadnak majd. A Völgy utcai telken két új parkolót, valamint egy új gépjárműbejáratot is létesítenek.

Az épület mára szerkezetkész, a műszaki átadásra tavasszal, a berendezésre a nyár folyamán kerül sor – tájékoztatott a miniszter. Varga Mihály elmondta azt is, hogy a II. kerületben jelenleg több oktatási, egészségügyi és egyházi beruházás zajlik több mint 50 milliárd forint értékben. Ezek közül kiemelte a Szabó Lőrinc iskola és a Szent Angéla Ferences Gimnázium bővítését, a Szent Ferenc Kórház, a Budai Irgalmasrendi Kórház, valamint Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet megújítását, illetve a pasaréti ferences közösségi ház megépítését és a lipótmezei OPNI épületegyüttesének rehabilitációját is.

Kapcsolódó cikkek:
📌"Romokban az oktatás" - kiabálják azok, akik 14.000 tanárt rúgtak ki, több száz iskolát zártak be és akik bevezették a tandíjat
https://szamokadatok.hu/Post/2637/Romokban_az_oktatas_-_kiabaljak_azok_akik_14000_tanart_rugtak_ki_tobb_szaz_iskolat_zartak_be_es_akik_bevezettek_a_tandijat
📌 "Oktatási reform" Gyurcsány módra
https://szamokadatok.hu/Post/2358/Oktatasi_reform_Gyurcsany_modra
📌 Orbán Viktor adta át a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium új középiskolai épületét
https://szamokadatok.hu/Post/2110/Gyurcsanyek_tobb_szaz_iskolat_zartak_be
📌 Újjáépítjük, felújítjuk oktatási intézményeinket!
https://szamokadatok.hu/Post/1823/Ujjaepitjuk_felujitjuk_oktatasi_intezmenyeinket
📌 A szekszárdi Szent József Iskolaközpont felújított épületegyüttese
https://szamokadatok.hu/Post/2717/Romokban_az_oktatas_-_hazudjak_10_eve_a_balliberalisok
📌További fejlesztések legújabb videónkban (az elején 5 perc egészségügy, majd utána oktatás és minden egyéb) https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/405415033875363

Forrás: https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/posts/10160508843688776
https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/01/ez-a-fovarosi-iskola-kap-uj-epuletet-mar-a-bokretaunnepseg-is-lezajlott

Címkék: Oktatás 

Kapcsolódó