A Debreceni Egyetemen nem lesz bohóckodás a modellváltás miatt

Az egyetem szenátusa 65 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül döntött az alapítványi modellváltás mellett

A Debreceni Egyetemen nem lesz bohóckodás a modellváltás miatt

Úgy tűnik, hogy ezt a műbalhét csak a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjaival tudták elsütni a baloldali pártok. Van még valami gyenge próbálkozás Szegeden is, de az ország többi egyetemén érdekes módon nem okoz problémát a modellváltás.
Ismét a balliberális kettős mérce, miszerint "Szaaaaabad egyetemet" követelnek, de amikor az állam ki akar vonulni az egyetemekről, akkor hisztiznek és vergődnek miatta.

📌A debreceni Momentum (amely felfér egy kisbuszra) megpróbálta itt is a zavarkeltést, de akkora pofont kaptak az egyetem hallgatói önkormányzatától, hogy a fal adta a másikat: Az egyetem modellváltásával kapcsolatban a hallgatók nem kérnek a párt „politikai töltetű segítségnyújtásából”
https://mandiner.hu/cikk/20210115_a_debreceni_hok_a_momentumnak_nem_kell_a_segitsegetek

Csak úgy zárójelben jegyezzük meg, hogy az SzFE-et leszámítva a többi egyetem hallgatói és tanárai nem hisztiznek a struktúraváltás miatt, nem bohóckodnak, nem csinálnak showműsort, nem lesznek a DK vezérelt aktivistái, mert ők tanulni mentek, ők szakmát sajátítanak el, ők most alapozzák meg a saját- és a nemzetünk jövőjét. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen kívül az Állatorvostudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Soproni Egyetem és a Széchenyi István Egyetem váltottak alapítványi struktúrára. Ezekből csak az SzFE hallgatói rendeztek balhét, vajon miért? Kik fizették ezt a 2 hónapig tartó szappanoperát? Zárójel bezár.

Debrecenben a napirenden szereplő személyi kérdések miatt zárt ajtók mögött tartott tanácskozáson elfogadott határozat szerint a Debreceni Egyetem kezdeményezi a fenntartónál az áttérést az új szervezeti formára, az egyetem valamennyi eddigi tevékenységének folytatásával, beleértve a betegellátást is – tájékoztatta az egyetemi sajtóiroda az MTI-t.

A szenátusi határozat megerősíti, hogy „a Debreceni Egyetem a hagyományos tudományegyetemi diszciplínák mellett továbbra is kiemelten kezeli az egészségipar, multidiszciplináris agrár- és élelmiszertudományok, műszaki tudományok, tanárképzés fókuszterületeket”.

Kapcsolódó cikkek:
📌 Hazánk és Közép-Európa legjobb, valamint Európa egyik legjobb agráregyetemét hozzuk létre!
https://szamokadatok.hu/Post/2627/Hazank_es_Kozep-Europa_legjobb_valamint_Europa_egyik_legjobb_agraregyetemet_hozzuk_letre
📌 A Kárpát-medence legnagyobb képzési programját indítják el
https://szamokadatok.hu/Post/2353/A_Karpat-medence_legnagyobb_kepzesi_programjat_inditjak_el
📌 A Mezőgazdaság Az Ország Legfontosabb Bástyája
https://szamokadatok.hu/Post/2730/A_Mezogazdasag_Az_Orszag_Legfontosabb_Bastyaja
📌 "Romokban az oktatás" - hazudják 10 éve a balliberálisok
https://szamokadatok.hu/Post/2717/Romokban_az_oktatas_-_hazudjak_10_eve_a_balliberalisok
📌 Az EU-hoz képest Magyarországon nincs pedagógushiány!
https://szamokadatok.hu/Post/2706/Az_EU-hoz_kepest_Magyarorszagon_nincs_pedagogushiany
📌"Romokban az oktatás" - kiabálják azok, akik 14.000 tanárt rúgtak ki, több száz iskolát zártak be és akik bevezették a tandíjat
https://szamokadatok.hu/Post/2637/Romokban_az_oktatas_-_kiabaljak_azok_akik_14000_tanart_rugtak_ki_tobb_szaz_iskolat_zartak_be_es_akik_bevezettek_a_tandijat
📌"Oktatási reform" Gyurcsány módra
https://szamokadatok.hu/Post/2358/Oktatasi_reform_Gyurcsany_modra
📌 Corvinus Campus Székesfehérvár
https://szamokadatok.hu/Post/2342/Corvinus_Campus_Szekesfehervar
📌 Vége a bulinak: hazamennek az illegális egyetemfoglalók
https://szamokadatok.hu/Post/2283/Vege_a_bulinak_hazamennek_az_illegalis_egyetemfoglalok

Forrás: https://demokrata.hu/magyarorszag/a-debreceni-egyetem-kezdemenyezi-a-fenntartoi-modellvaltast-339017/

Címkék: Oktatás 

Kapcsolódó