Van orvos. Hazudik, aki az ellenkezőjét állítja

Az orvoshiány létező probléma volt, de pont azok okozták, akik ma kiabálnak

Van orvos. Hazudik, aki az ellenkezőjét állítja

Vicces és botrányos az, amikor azok, akik elvettek az orvosoktól egyhavi bért, bezárták vagy eladták a kórházakat, kirúgták az orvosokat, a béreket befagyasztották, 600 milliárd forintot kivontak az egészségügyből, bevezették a vizitdíjat, a kórházi napidíjat, ma kiállnak, és világgá kiáltják, hogy nincs orvos.

🔴 A KSH adatai alapján Gyurcsányék 3 352 fővel csökkentették az orvosok számát. Egy részüket kirúgták, egy részük nyugdíjba ment, de nem pótolták, egy részüket külföldre üldözték, mert nem emelték a béreket.

Pont ők voltak azok, akik miatt 2006-2014 között sok orvos külföldre ment dolgozni jelentősen több bérért. A háttérben a Jobbik egészségpolitikusa, Lukács László György például azon nyerészkedett, hogy cége egészségügyi dolgozókat közvetített külföldre. A trend mára megváltozott, több száz orvos tért haza, a friss diplomások pedig már nem kényszerülnek külföldi munkára, mert itthon nem kirúgják őket, hanem alkalmazzák - 5x annyi fizetésért, mint amennyi Gyurcsányék idejében volt.

Nos a helyzet tehát az, hogy 7 300 fővel, 21 százalékkal több orvos dolgozik a magyar egészségügyben, mint 10 éve (csökkenő lakosság mellett!) Rétvári Bence írta: "Ma 7300-zal több orvos dolgozik Magyarországon, mint tíz éve. Ehhez kellettek az orvosi béremelések, a rezidens ösztöndíj, az orvosi egyetemek támogatása és a kórházfejlesztések is. Tíz év alatt közel ezer milliárd forinttal növeltük az egészségügy éves költségvetési összegét. "

További egészségügyi fejlesztések:
👉 Bővebben mutatjuk be az egészségügy fejlesztését az alábbi videóban, kórházakkal, egészségházakkal, mentőszolgálattal kezdődik, oktatással folytatódik, majd jönnek az utak, a hidak, a sport, a parkok, a települések, a műemlék épületek és még sok minden más!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/263391675129773
👉 A mentőszolgálat fejlesztéséről szóló átfogó cikkünk itt található: https://szamokadatok.hu/Post/1868/Romokban_az_egeszsegugy_-_hazugsag
👉 700 milliárd forint a főváros és Pest megye egészségügyi fejlesztéseire
https://szamokadatok.hu/Post/2719/700_milliard_forint_a_fovaros_es_Pest_megye_egeszsegugyi_fejleszteseire
👉 Átfogó cikk az egészségügy fejlesztéséről, béremelésekről, stb.
https://szamokadatok.hu/Post/2385/Jelentos_beremelest_kapnak_2021-ben_a_haziorvosok_is
👉 Az egészségügy nem üzlet, hanem nemzeti ügy
https://szamokadatok.hu/Post/2692/Az_egeszsegugy_nem_uzlet_hanem_nemzeti_ugy

Forrás: https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_fea001.html
https://www.facebook.com/RetvariBence2018/posts/10159406920697044

Címkék: Egészségügy 

Kapcsolódó