Újabb hatalmas elismerés Magyarországnak és a magyar válságkezelési intézkedéseknek!

Újabb hatalmas elismerés Magyarországnak és a magyar válságkezelési intézkedéseknek!

👉Még csak pár óra telt el azóta, hogy beszámoltunk arról, hogy hazánkban váltak a legnagyobb arányban foglalkoztatottá a munkanélküliek, és máris itt van az újabb remek hír! https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/256933749117099

👉 Nem mi mondjuk: Az Eurostat szerint az egész unióban a magyar fizetések csökkentek a legkisebb mértékben (0,8%) az összes uniós ország közül. Ez azt jelzi, hogy a teljes foglalkoztatás magyar modellje válságállónak bizonyult.
👉 Közben Dobrev bevallotta, hogy ők bizony az emberek helyett a bankokat mentették... https://www.facebook.com/hollikistvan/videos/214848883611363
👉 Dobrev azt is hazudja, hogy Orbánnak "szerencséje volt eddig, mert sosem kellett válságot kezelnie". Gyurcsányék válságát is kezelni kellett, az gazdasági, morális és a rablóprivatizáció által okozott válság volt, volt még közben egy vörösiszap-katasztrófa, egy hatalmas árvíz, és most a járvány és a járvány okozta gazdasági válság! Pont Gyurcsányék nem kezeltek válságot, ők nem a megoldás, hanem a probléma részei voltak!

Bércsökkenések az EU-ban:
- Horvátország: -11,9%
- Szlovákia: -9%
- Franciaország: -7,3%
- Ausztria: -6,3%
- Belgium: -5,1%
- EU átlag: -4,7%
- Csehország: -3,5%
- Magyarország: -0,8% 🔴🟢
(többi ország: https://bit.ly/35VsPq0)

Köszönjük, Magyarország Kormánya, Köszönjük, Orbán Viktor!

Elismerést kapott a magyar modell: csak Magyarországon tartották magukat a mediánbérek a koronaválságban

Az uniós statisztikai hivatal szerint a koronaválság közepette az egész unióban a magyar munkajövedelmek a leginkább válságállók. A magyar munkajövedelmek csökkentek a legkisebb mértékben az összes uniós ország közül. Ez azt jelzi, hogy a teljes foglalkoztatás magyar modellje válságállónak bizonyult.
Az uniós statisztikusok azt vizsgálták meg, hogy a foglalkoztatásból származó jövedelem milyen mértékben esett vissza. Ez három, koronavírus okozta változásból eredhet: egyrészt, ha a dolgozók elveszítik a munkájukat és a szerződésüket nem újítják meg; másrészt, ha átmeneti elbocsátások történnek; harmadrészt, ha a munkavállalók a cégnél maradnak, dolgozhatnak is, de kevesebb órában. Ezen hatások összegzésével alakult ki a rendkívül kedvező szám Magyarországra nézve, ahol a számok szerint egyik tényező sem okozott súlyos törést a munkapiacon.

A jövő heti Mandiner hetilap Makronóm rovatában részletesen elemezzük, hogy mit jelent ez a magyar modellre nézve és miért hitelteleníti a szakmai színben feltüntetett azon kritikákat, amelyek szerint több bértámogatásra lett volna szükség – vagy éppen nem sikerült megvédeni a magyar munkahelyeket.

Valójában azonban az körvonalazódik, hogy a magyar kormány a teljes foglalkoztatással egy válságálló modellt tudott felépíteni – gondoljunk arra, hogy számos nyugati ország kapkodó osztogatásba kezdett, de még így sem tudta megállítani a bérek rendkívüli csökkenését, miközben Magyarország célzottabb beavatkozással ért el nagyobb eredményt.

Forrás:
https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/ddn-20201210-2
https://makronom.mandiner.hu/cikk/20210120_elismerest_kapott_a_magyar_modell_csak_magyarorszagon_tartottak_magukat_a_medianberek_a_koronavalsagban
📌 Hazánkban váltak a legnagyobb arányban foglalkoztatottá a munkanélküliek!
https://szamokadatok.hu/Post/2729/Hazankban_valtak_a_legnagyobb_aranyban_foglalkoztatotta_a_munkanelkuliek
📌 Többen dolgoztak decemberben, mint egy évvel ezelőtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2698/Tobben_dolgoztak_decemberben_mint_egy_evvel_ezelott

Címkék: Európai Unió  Gazdaság  Megélhetés 

Kapcsolódó