A kormány évente százmilliárdokat biztosít Budapest fejlesztésére és működésére

ADD TOVÁBB, MERT AZ ÁLHÍREK GYORSABBAN TERJEDNEK, MINT A VÍRUS!

A kormány évente százmilliárdokat biztosít Budapest fejlesztésére és működésére

A szivárványkoalíció hazudik, minden szám ismert! Anarchiát, bizalmatlanságot, káoszt, gazdasági visszaesést akarnak, és ezért most fizetnek is. Abban bíznak, hogy ha az embereknek "fájni" fog, akkor van esélyük a győzelemre. Ezért állították le a fejlesztéseket, ezért emelik a díjakat, ezért teszik tönkre az általuk bitorolt városokat.

🔴 Mai első cikkünkben foglalkoztunk Karácsonyék lejárató kampányával, melyben 220 milliárddal a zsebükben, 22 millióért mesélik el, hogy "nincs pénz"
https://szamokadatok.hu/Post/2716/Csucsra_jaratjak_a_hazugsagkampanyt
🔴 Világosan és érthetően fogalmazott Orbán Balázs, az iparűzési adóval kapcsolatosan
https://szamokadatok.hu/Post/2618/Vilagosan_es_erthetoen_fogalmazott_Orban_Balazs_az_iparuzesi_adoval_kapcsolatosan

Most pedig nézzük meg a valóságot, a számokat.
Fürjes: A kormány idén is százmilliárdokat biztosít Budapest fejlesztésére és működésére

A kormány biztosítja a 3-as metró folyamatban lévő felújításának teljes, 👉200 milliárd forintos költségvetését, állítja az államtitkár.
Budapest idén is az állami költségvetés legnagyobb haszonélvezője, ami helyes, hiszen a nemzet fővárosa, a legnagyobb magyar város, egy hárommilliós várostérség központja, 1,7 millió ember otthona, és rengeteg embernek biztosít munkát, tanulási lehetőséget vidékről is – írta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A kormány több mint tízmilliárd forintot fordít a HÉV-vonalak teljes felújításának előkészítésére

Fürjes Balázs hangsúlyozta: a kormány 2021-ben is százmilliárdokat biztosít a főváros működésére és fejlesztésére. Budapest „egyértelműen kivételes elbánásban részesül” a települések között, de ez természetes: főváros csak egy van és azt meg kell becsülnünk – fogalmazott. Az állami költségvetés minden évben jelentős összegeket biztosít a városok működtetésére az önkormányzatoknak – folytatta. 2021-ben minden település több pénzt kap erre a célra, de a legnagyobb mértékben a fővárosi önkormányzatok működési támogatása emelkedik. A 2020-as 👉85 milliárd forint után idén a fővárosi és kerületi önkormányzatok együttesen 👉116 milliárdot kapnak Budapest működési kiadásainak fedezésére, több mint harmadával növekszik a kormányzati támogatás – közölte.

Emlékeztetett: a kormány és a főváros megállapodása alapján a kormány az Egészséges Budapest program keretében 👉50 milliárd forintot biztosít kerületi orvosi rendelők építésére, fejlesztésére, új diagnosztikai és terápiás műszerek beszerzésére. Az évente esedékes 👉10 milliárd forint kerületek közötti elosztására minden évben a főpolgármester tesz javaslatot. A Tarlós Istvánnal kötött megállapodást Karácsony Gergely főpolgármestersége idején is betartva a kormány biztosítja a 3-as metró folyamatban lévő felújításának teljes, 👉200 milliárd forintos költségvetését a fővárosnak – tette hozzá. Tömegközlekedés a vidéki városokban is van, Szegeden, Debrecenben és Miskolcon villamoshálózat is működik, de csak Budapest kap állami támogatást a közösségi közlekedés működtetésére; idén 👉12 milliárd forintot, csakúgy, mint tavaly. A kormány idén 👉3,2 milliárd forinttal támogatja a fővárosi buszbeszerzéskét, 2020-ban és 2021-ben összesen 64 vadonatúj, akadálymentes, légkondicionált, környezetbarát kék busz megvásárlását finanszírozta Budapesten. Ezek a járművek hetente félmillió budapesti utazását segítik és már mind forgalomba is álltak. Ebben az évben a kormány több mint 👉tízmilliárd forintot fordít a HÉV-vonalak teljes felújításának előkészítésére, a HÉV járműcsereprogramjának megvalósítására, két új budapesti peremhíd, a Galvani és az Aquincumi híd tervezésére, az elővárosi vasút fejlesztésére – sorolta az államtitkár.

👉60 milliárdot spórolhat meg a főpolgármester

Mindezeken felül a kormány, a főpolgármesternek tavaly tett kormányzati javaslat alapján, 👉60 milliárd forint értékben vállalja magára jelentős budapesti városfejlesztések finanszírozását és megvalósítását, így tehermentesítve a fővárosi költségvetést. A javaslat értelmében a városvezetés helyett a kormány valósítja meg a pesti rakpartok kerékpáros- és gyalogosbarát, zöldfelületeket, utcabútorokat, pihenőpadokat is tartalmazó átalakítását, a kétszer egysávos autóközlekedést fenntartó megújítását, a Biodóm beruházását, a turistabuszok Gellért-hegyi kitiltását lehetővé tevő, környezetbarát budai siklót, a budai fonódó villamos hálózat meghosszabbítását és az Etele téri buszpályaudvar bővítését – közölte. „Ha a főváros elfogadja megoldási javaslatunkat, 60 milliárddal tehermentesítjük a fővárosi költségvetést, 60 milliárdot spórolhat meg a főpolgármester, 60 milliárd újabb extra segítséget kap Budapest” – fogalmazott Fürjes Balázs.

A kormány garanciát adott Karácsony Gergelynek, hogy az átvállalt városfejlesztések terveit a kormány a fővárossal közösen dolgozza ki, és csak a városvezetés által jóváhagyott tervek alapján lehetne építkezni. Az erről szóló megállapodástervezet a főváros általi elfogadásra vár – olvasható a közleményben. Végezetül Fürjes Balázs emlékeztetett arra is, hogy a kormány intenzív támogatásával 2022-ig összesen 👉1052 vadonatúj metró, villamos, busz, troli állt és állhat forgalomba a budapesti tömegközlekedésben. Az összesített adatok azt mutatják, hogy 2010 és 2021 között a kormány összesen több mint 👉1330 milliárd forinttal támogatja a fővárosi tömegközlekedést.

📌Budapest anyagi helyzete:
https://szamokadatok.hu/Post/2568/Ismet_boduletesen_nagyot_hazudott_Karacsony_Gergely_azaz_a_Gyurcsany-Dobrev_klan_vezerelt_szocsove
📌Így lett "kivéreztetve" a város 2022-ben
https://szamokadatok.hu/Post/2591/Igy_lett_kivereztetve_Budapest_2020-ban
📌Így osztogatják a közpénzt a haverjaiknak
https://szamokadatok.hu/Post/2696/Kifizetohely_lett_Budapest
📌Így okoznak milliárdos károkat a városnak
https://szamokadatok.hu/Post/2685/Ez_nem_varosvezetes
📌Így kötnek szerződéseket haverjaik cégeivel.
https://szamokadatok.hu/Post/2667/Ez_am_a_kivereztetes_90_millioval_lett_gazdagabb_Gyurcsany_ugyvedje
📌Csúcsra járatják a hazugságkampányt
https://szamokadatok.hu/Post/2716/Csucsra_jaratjak_a_hazugsagkampanyt
📌Pikó hazugságai
https://szamokadatok.hu/Post/2701/A_baloldal_igazi_arca

📌Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20210118_furjes_a_kormany_iden_is_szazmilliardokat_biztosit_budapest_fejlesztesere_es_mukodesere
📌Karácsonyék kormányellenes kampányindító, drámaian megható és aljasul hazug videója itt található: https://www.facebook.com/karacsonygergely/videos/204010944759314

Címkék: Budapest 

Kapcsolódó