"Romokban az oktatás" - hazudják 10 éve a balliberálisok

(tudják, azok, akik több száz iskolát zártak be 2010 előtt és több ezer tanárt rúgtak ki) Közben több mint 500 millió forintból újult meg a Szent József Katolikus Általános Iskola Szekszárdon

"Romokban az oktatás" - hazudják 10 éve a balliberálisok

🔴 További "romok" ebben a videóban
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/263391675129773

Az épület homlokzatát egy korábbi projektben 2015-ben 118 millió forintból újították fel, most pedig 390 millió forint értékben az iskola teljes belső felújítását végezték el.

A szekszárdi Szent József Iskolaközpont felújított épületegyüttese megnyitotta kapuit január 8-án jelenlegi és leendő tanulói előtt. A felső tagozatosok örömmel vették birtokba a felújított épületszárnyat és régi osztálytermeiket, az alsós diákok másfél év után térhettek vissza ideiglenes helyükről, a látogatóba érkező óvodásokat pedig iskolabejárásra hívták leendő tanítóik.

Az új iskolakezdést megelőző napon, január 7-én a kivitelező és a fenntartó részére szervezett épületbejáráson Felföldi László pécsi megyéspüspök is jelen volt, aki a beiktatását követő napon látogatott el az intézménybe.

A Szent József Iskolaközpont 14 hónappal ezelőtt megkezdett felújítását részben európai uniós források tették lehetővé, melyeket a Pécsi Egyházmegye saját forrásokkal egészített ki.

Az építészeti, gépészeti, valamint erős- és gyengeáramú rendszerek teljes felújítása mellett az épület hetvennyolc fő befogadására alkalmas új konyhával és étteremmel bővült.

A korszerűsítés során az akadálymentesítés szempontjai is érvényesültek. Sor került a belső ajtók, burkolatok, korlátok, elektromos vezetékek, fűtőtestek teljes cseréjére. Megújultak a mellékhelyiségek és más vizes berendezések, a wifi- és a számítógépes hálózat. Kicserélték a tanulók és a pedagógusok által használt bútorokat, a konyhai felszerelést és az oktatási eszközöket.

Minden tanterem interaktív táblával felszerelt (ezek közül 4 androidos tábla), az új informatikateremben szemkímélő monitorokat helyeztek el. A diákok hat padlórobot segítségével ismerkedhetnek majd a robotika alapjaival. A technikaműhely mellett tankonyhát is kialakítottak, ahol az életvitelórák keretében készítenek majd ételeket.

A könyvtárban olvasókuckó fogadja a látogatókat, ahol kényelmes babzsákfotelekben hallgathatnak mesét a kisiskolások.

A kooperatív oktatásra berendezett terem, amely a művészeti nevelésnek (dráma, énekkar) is ideális helyszíne, különleges formáival, színeivel várja a diákokat.

Az egész épületet egységes koncepció szerint rendezték be: színes, vidám, esztétikus, tiszta, rendezett. Ez jellemzi az új ebédlőt, a közösségi tereket, az osztálytermeket, a folyosókat éppúgy, mint a folyosón található öltözőszekrényeket.

Az érdeklődő gyerekeknek az iskolabejárás után a tanítónők udvari játékot szerveztek. A nagycsoportos óvodások a koordinációs ernyővel játszott kapcsolatépítő játékok után örömmel vették birtokba az új játszóteret.

A Szent József Iskolaközpont egyéni egyeztetés alapján az érdeklődők számára is megnyitja kapuit, a járványügyi szabályok betartása mellett.

🔴 Ez pedig egy másik iskola története, Csepelen...
https://szamokadatok.hu/Post/2358/Oktatasi_reform_Gyurcsany_modra

Forrás: https://www.magyarkurir.hu/hirek/megujult-szekszardi-szent-jozsef-iskolakozpont
https://pecsiegyhazmegye.hu/palyazatok/850-sajtokozlemeny-szekszard-siklos-2015-11-30
http://epulettar.hu/projekt/szent-jozsef-katolikus-altalanos-iskolakozpont-szekszard

Címkék: Oktatás 

Kapcsolódó