Varga Judit felvette a kesztyűt a globális tech-óriások ellen!

A rendszerszintű visszaélések, a poltikai cenzúra miatt a GVH elnökével uniós szabályozást sürgetnek

Varga Judit felvette a kesztyűt a globális tech-óriások ellen!

📌 A Facebook elrejti a Számok cikkeit is! A tagok kevesebb mint 1 százaléka látja cikkeinket a hírfolyamban! Állítsd be te is az oldal követését a kedvenceid közé! Erről egy részletes leírást adunk kommentben.

Varga Judit a GVH elnökével egyeztet.
Az igazságügyi miniszter összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését.

Az „árnyék tiltás” vagy „shadowban” azt jelenti, hogy a social media szolgáltatók titokban, politikai céllal úgy korlátozzák a felhasználói profilunk láthatóságát, elérését, hogy arról mi ne tudjunk. A tech cégek ezzel minden alapvető demokratikus jogi normát megszegnek, amely a nyugati típusú kultúra alapját jelenti. Az árnyék tiltás rendszerszintű gyakorlatáról nemcsak a most kiszivárgott Twitter vezérigazgatóról készült hangfelvételből értesülhettünk – írta a Facebookon Varga Judit.

A keresztény, konzervatív, jobboldali véleményeket a Facebook is úgy korlátozza, hogy csökkenti azok elérését. Erről személyes tapasztalatom is van – tette hozzá.

Közölte, az Igazságügyi Minisztérium a Digitális Szabadság Bizottság munkájával járul hozzá az uniós szabályozáshoz a globális tech cégekkel szemben.

A rendszerszintű visszaélések miatt viszont elképzelhető, hogy hamarabb is lépnünk kell. Ezért összehívtam a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését (és a héten egyeztetek a Gazdasági Versenyhivatal elnökével a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szankcionálási lehetőségeiről) – fogalmazott Varga Judit.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210118-varga-judit-a-gvh-elnokevel-egyeztet
https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/posts/4049403765078549

Címkék: Média 

Kapcsolódó