Megbukott a holland kormány

Így járnak azok, akik másoknak próbálják meg megmondani, hogyan kell élni

Megbukott a holland kormány

Mark Rutte holland miniszterelnök a jogállamiságra hivatkozva nemrég még pénzügyi büntetéssel fenyegette Magyarországot, és egy hazánk nélküli új Európai Unió ötletét is felvetette a holland parlamentben. Most éppen a holland parlament egyik vizsgálóbizottsága jutott arra, hogy a holland adóhatóság megsértette a jogállamiságot és figyelmen kívül hagyta a gyermekjogokat, családok megélhetését lehetetlenítette el tömegesen. Az ügy miatt a mai napon a Rutte-kormány lemondott. Miközben a magukat liberálisnak valló kormányok folyamatosan kritizálják a magyar kormány családpolitikáját, a saját rendszerük működtetésébe most belebuktak. Ezért sem érdemes kioktatni egy másik országot és beleszólni a belpolitikai kérdésekbe. A holland jövőt bízzuk a holland, a magyart a magyar választókra.

🔴 Emlékezzünk: nyáron is miatta tartott 4 napig a miniszterelnöki csúcs Brüsszelben https://youtu.be/hK9TdS1u168
Úgy tűnik, hogy működik még a természetes szelekció. Felkészül Merkel, Macron, a DK, a Momentum, a Jobbik és az összes többi hazaáruló!

Lemondott a Mark Rutte vezette holland kormány a családtámogatási botrány miatt

Holland lapok információi szerint lemondott Hollandia kormánya, a családtámogatási botrány miatt. Később ezt a kormány is megerősítette a miniszteri tanács pénteki ülését követően.

2012-től kezdődően több száz család került súlyos anyagi helyzetbe, miután a holland adóhatóság csalóként kezelte őket, és megvonta tőlük a gyermekgondozási támogatást, valamint számos esetben több ezer euró visszafizetésére kötelezte az érintetteket. Ez legtöbbször olyan családoknál fordult elő, ahol a szülőknek kettős állampolgársága volt. A nemzeti ombudsman és a holland parlament vizsgálóbizottságra is arra a következtetésre jutott, hogy az adóhatóság megsértette a jogállamiságot, figyelmen kívül hagyta a gyermekjogokat, és több családot lehetetlenített el anyagilag.

"A vizsgálóbizottság szerint a jelenlegi harmadik, továbbá a korábbi Rutte vezette kormányok is felelősek az ártatlan családoknak okozott megpróbáltatásokért" - írja a helyi sajtó.

Az adóhatóság visszaéléseinek áldozatává vált szülők egy csoportja kedden öt hivatalban lévő és egy volt miniszter ellen indított bírósági kereset, súlyos gondatlansággal és hivatali bűncselekménnyel vádolva őket.
A KORMÁNY LEMONDÁSÁHOZ AZ IS HOZZÁJÁRULT, HOGY CSÜTÖRTÖKÖN LEMONDOTT LODEWIJK ASSCHER A HOLLAND MUNKÁSPÁRT VEZETŐJE, AKI A KORÁBBI RUTTE-KORMÁNYOK IDEJÉN SZOCIÁLIS ÜGYEKKEL FOGLALKOZÓ MINISZTER VOLT.

A harmadik Rutte-kormány 2017 októbere óta van hatalmon, koalícióban a Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA), a 66-os Demokraták (D66) és a Keresztény Unió (CU) pártokkal.

Rutte és miniszterei március 17-ig, a parlamenti választások napjáig ügyvivői minőségben látják el feladataikat

Forrás: https://www.origo.hu/nagyvilag/20210115-lemondott-a-mark-rutte-vezette-holland-kormany-csaladtamogatasi-botrany-miatt.html
https://www.facebook.com/csaladesifjusag/posts/3416354701797071

Címkék: Hírek 

Kapcsolódó