"Vakon lőné a fasisztákat" Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára pártjának egyik tagja

"Vakon lőné a fasisztákat" Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára pártjának egyik tagja

Gyűrüs Károly, az ellenzék tatai önkormányzati képviselője, aki a 2019-es választásokon listáról került be a helyi képviselő-testületbe a Demokratikus Koalíció jelöltjeként, 2021. január 13-án azzal viccelődött a Facebook-oldalán, hogy vakon fogja lelőni a „fasisztákat”.

Gyurcsány Ferenc tatai embere egy szemészeti vizsgálatra való időpontegyeztetés kapcsán jutott erre a következtetésre. Megdöbbentő, hogy az önkormányzati képviselő, aki számos alkalommal mutatkozott nyilvánosan a DK vezetőivel, többek között Dobrev Klárával, ilyen könnyedén jut el emberéletek kioltásának gondolatáig, az pedig a 20. századi magyar történelmi tapasztalok és az elmúlt napok eseményei után egyenesen ijesztő, hogy a Demokratikus Koalíció tagja így gondolkodik arról, hogyan kell fellépni a politikailag más véleményen lévőkkel szemben.

Az ellenzék a Capitoliumnál történt események után minden eszközzel azon van, hogy a magyar jobboldalt erőszakosnak állítsa be, ehhez képest képviselői napról napra egyre agresszívabb megnyilvánulásokkal jelentkeznek. Persze mindez nem meglepő, hiszen vezérük, Gyurcsány Ferenc már 2020 augusztusában levegőtlen világot ígért a jobboldaliaknak, akik, ha rajta múlik, minden értelemben földönfutók lesznek. Ez a félelemkeltő, gyűlölködő, a legalapvetőbb emberi értékeket is semmibe vevő hozzáállás jelentkezett már korábban Tatán is, amikor tavaly egy helyi ellenzéki Facebook-csoportban a momentumos önkormányzati képviselő, dr. Popovics Judit posztja alatt mesterlövésszel fenyegették Michl József, Fidesz-KDNP-s polgármestert. Gyűrüs Károly egyik Dobrev Klárával készült fotóján szerepel, hogy közös ellenzéki listát akar 2022-ben. Vajon az általa lelövésre szánt „fasiszták” is erre vágynak? Erre azért nem mernénk vakon fogadni.

Címkék: Politika 

Kapcsolódó