Az anya nő, az apa férfi, már Lettországban is!

A normalitás sosem megy ki a divatból, minden más igen

Az anya nő, az apa férfi, már Lettországban is!

Azért támadták nemzetközi szinten annyira erősen a magyar Alaptörvény módosítást, mert érezték, hogy képes más országokban is egy folyamatot elindítani és hasonló javaslatok jönnek elő. Lettországban már el is indult.

„Az anya nő, az apa férfi” – magyar mintára módosíthatják a lett alkotmányt

Alkotmánymódosítási javaslatot nyújtott be a lett parlamentben a Nacionālā Apvienība (Nemzeti Unió) nevű jobboldali párt. A változtatás az alkotmány családról szóló, 110. cikkét érintené, amelynek a jelenlegi szövege így szól:

„Az államnak kötelessége megvédeni és támogatni a házasságot (mint férfi és nő szövetségét), a családot, valamint a szülők és a gyermekek jogait.”

Az államnak speciális támogatásban kell részesítenie a fogyatékossággal élő, a szülői gondoskodást nélkülöző, illetve az erőszakot elszenvedő gyermekeket. A Nemzeti Unió javaslata szerint ez egészülne ki azzal, hogy

„a család alapja a házasság”,

valamint hogy

„a gyermeknek joga van olyan családban felnőnie, amelynek gerincét egy anya (nő) és egy apa (férfi) adja”.

A szövegezés erősen hajaz a magyar alaptörvényben december 15-e óta olvasható „Az anya nő, az apa férfi” megállapításra.

Az alkotmánymódosítási javaslatról (amely gyakorlatilag egy válasz a lett legfelsőbb bíróság novemberi, az azonos nemű párokat családként definiáló határozatára) január 14-én, csütörtökön dönt a rigai parlament.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/lett-parlament-az-anya-no-az-apa-ferfi-9223889/
https://www.facebook.com/RetvariBence2018/posts/10159390910277044
https://vasarnap.hu/2021/01/12/az-anya-no-az-apa-ferfi-magyar-mintara-modosithatjak-a-lett-alkotmanyt/
https://szamokadatok.hu/Post/2285/Az_anya_no_az_apa_ferfi
Családtámogatási rendszerünk elemei: https://szamokadatok.hu/Post/2633/Japanban_is_felfigyeltek_a_magyar_csaladpolitika_eredmenyeire

Címkék: Család  Külföld 

Kapcsolódó