Stabil és növekvő Magyarországot lát a Moody's

Nem mi mondjuk. A gazdasági növekedés a pesszimista becslésük szerint is elérheti a 4,1 százalékot

Stabil és növekvő Magyarországot lát a Moody's

🔴⚪️🟢 Nem mi mondjuk. Stabil és növekvő Magyarországot lát a Moody's, a gazdasági növekedés a pesszimista becslésük szerint is elérheti a 4,1 százalékot.

MOODY'S: STABIL KILÁTÁSSAL KEZDIK AZ ÉVET A KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPAI GAZDASÁGOK
Stabil hitelképességi kilátással kezdik az évet Közép- és Kelet-Európa gazdaságai – áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett átfogó térségi helyzetértékelésében. A nemzetközi hitelminősítő kiemeli, hogy a régión belül Magyarország szuverén adósosztályzatának kilátását tavaly felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította.

A Moody’s közölte: a térség egészére érvényben tartott stabil hitelképességi kilátásának fő tényezője az, hogy várakozása szerint középtávon is robusztus marad az országcsoport gazdasági teljesítménye.
A cég megítélése szerint a régió kevésbé van kitéve a koronavírus-járvány okozta tartós gazdasági károknak, mint a legtöbb euróövezeti gazdaság.
A Moody’s a közép- és kelet-európai gazdaságokban az idén 4,1 százalékos átlagos növekedést vár az általa 2020-ra valószínűsített 5,1 százalékos visszaesés után.

Forrás: https://demokrata.hu/gazdasag/moodys-stabil-kilatassal-kezdik-az-evet-a-kozep-es-kelet-europai-gazdasagok-336308/

Címkék: Gazdaság 

Kapcsolódó