Álhír, hogy a kormány nem ad semmit az egyedülállóknak!

Nézzük hogyan adózott az egyedülálló, adókedvezményt nem tartalmazó bér az elmúlt 10 évben

Álhír, hogy a kormány nem ad semmit az egyedülállóknak!

Kiszámoltuk, hogy mennyivel több pénzt vitt haza az egyedülálló, átlagbért kereső munkavállaló az elmúlt 10 évben ahhoz képest, hogy mennyit vitt volna haza, ha ez idő alatt végig Gyurcsány adórendszere szerint adózna. (Mi az átlagbért vettük alapul, de bárki kiszámolhatja a saját bére alapján ugyanezzel a módszerrel)

Ajánló:
🔴 Rezsicsökkentésről szóló cikkünk: Az egyedülállókat is érinti! https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/253106416166499

Tételezzük fel, hogy a bérek hasonló ütemben nőttek volna (ez persze elképzelhetetlen egy nemzetáruló, magyarellenes kormány mellett, de tegyük fel, mivel becslésekbe nem akarunk belemenni).
Nos az átlagbér adatait a KSH táblázatából alapjául véve, elővettük a bérkalkulátort, és minden évhez kiszámoltuk a nettó bért az adott év bérkalkulátorával (C oszlop) és Gyurcsány 2008-as bérkalkulátorával (D oszlop)

A különbség jól látható, nincs olyan év, amikor többet adóztunk volna, mint Gyurcsány idejében. 2011-től kezdtük a számítást, mivel a 2010-es költségvetést és az adószabályokat még a baloldal írta, és 2011-től tudjuk bátran állítani, hogy az már Orbán "műve"

A számításból (melyet elhelyeztünk kommentben) kiderül, hogy 10 év alatt közel 4 millió forint maradt így az egyedülálló, átlagbért kereső munkavállaló zsebében. Ez átlagosan évi 400 000 forintot jelent. És itt újra említsük meg, hogy az átlagbér 10 év alatt DUPLÁJÁRA nőtt. Nem tudjuk hogyan változott volna, ha a baloldal vezeti az országot ez idő alatt, de ismerve számaikat (12% munkanélküliség, áremelések, elbocsátások, rablóprivatizáció, IMF, stb) biztosak vagyunk benne, hogy ha nominális értelemben valamelyest nőttek is volna, de reálértéken egészen biztosan csökkentek volna a fizetések.

A növekvő nettó bér mellé természetesen az egyedülállók is élvezhetik a rezsicsökkentés előnyeit, a fejlesztéseket, a sportolási lehetőségeket, a javuló úthálózatot és tömegközlekedést, a javuló közbiztonságot, az új parkokat, a csökkenő állami díjakat, az eltörölt öröklési sarcot, a különböző képzési programokat, és még sok minden mást.

Álhír tehát az, hogy a kormány nem támogatja az egyedülállókat!
A fiatal egyedülállók pedig főleg ne panaszkodjanak, hiszen előttük áll a családalapítás, ami után féláron juthatnak hozzá egy 60 milliós családi házhoz vagy akár ingyen egy 30 milliós vidéki otthonhoz, a gyermekek születése után pedig már jár a családi pótlék, az adókedvezmények, a 3 év gyes, az ingyenes óvodai étkezés, ingyenes tankönyvek, de akár a nagycsaládos 7 üléses autó is elérhető közelségbe kerül.

Többet kell dolgozni, kevesebbet kell panaszkodni, és merni kell családot alapítani! A Fidesz-kormány ebben partner, de rajtunk áll vagy múlik saját sikerességünk!

Kapcsolódó cikkek:
📌 Drágulás helyett csökkenő kiadásokkal indult az év
https://szamokadatok.hu/Post/2659/Dragulas_helyett_csokkeno_kiadasokkal_indult_az_ev
📌 A nagy diktatúrában 47 százalékról 20 százalékra csökkent a túlzsúfolt lakásokban élők száma
https://szamokadatok.hu/Post/2647/A_nagy_diktaturaban_47_szazalekrol_20_szazalekra_csokkent_a_tulzsufolt_lakasokban_elok_szama
📌 Japánban is felfigyeltek a magyar családpolitika eredményeire! Családtámogatás, teljes lista!
https://szamokadatok.hu/Post/2633/Japanban_is_felfigyeltek_a_magyar_csaladpolitika_eredmenyeire
📌 Többen dolgoznak, kevesebb a bűncselekmény!
https://szamokadatok.hu/Post/2507/Egyszeru_osszefugges_Minel_tobben_dolgoznak_annal_kevesebb_a_buncselekmeny
📌 Ha hatalomra kerül a baloldal, adókat fognak emelni (videó)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/686019302081248
📌 Fejlesztések (videó) https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/263391675129773
📌 Rezsicsökkentés - mindenkit érint. Átlag 1 millió maradt a zsebünkben. https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/253106416166499
📌 Gazdaságvédelmi akcióterv, az egyedülállók munkahelyét is megvédte. Munkanélküliség EU: 7,6%, Magyarország: 4,1%
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/252883809522093

Forrás: Bérkalkulátor 2008 (és ugyanitt a többi is a jobb oldali menüben) https://nettober.com/index.php?p=berkalk20080101
Átlagbér: https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_qli001.html

Címkék: Adó  Megélhetés 

Kapcsolódó