Rezsicsökkentés - íme a valódi számok

Két lelkes rajongónk segítségével bemutatjuk a megtakarítás mértékét. (OLVASSA VÉGIG!)

Rezsicsökkentés - íme a valódi számok

📌 Gyurcsányék propagandának nevezik, közben ez az az intézkedés, aminek minden Magyarországon élő magyar ember élvezi az előnyeit: az egyedülállók, a nyugdíjasok, a családosok, de még az albérletben lakók is.

Korábban már írtunk egy hasonló cikket, annyi különbséggel, hogy akkor egy fogyasztó számláit vettük alapul, viszont az a fogyasztó költözött 2016-ban, így a számláin a számláló is lenullázódott, ráadásul a nagy nyomorban egy társasházi lakásból költözött új családi házba, ezért az általunk korábban bemutatott példa nem igazán volt reprezentatív.

Most is olvasóinkat hívtuk segítségük, és kerestünk egy olyan családot, akik családi házban laknak, és egy másikat, akik társasházi lakásban laknak, és ami a lényeg: az elmúlt 7 évben, azaz a rezsicsökkentés bevezetése óta nem költöztek, tehát a számláikon a megtakarítás összege nem nullázódott le menet közben. Szerencsére találtuk két ilyen példát! (Nehéz volt, mert sokan költöztek ebben a nagy "diktatúrában", általában nagyobb, újabb otthonba)

Az egyik család egy nappali + 4 szobás régebbi építésű családi házban él, az ő számláik alapján a megtakarítás 2013 óta így néz ki:
📌 Szemét: 26 434 Ft
📌 Villamos energia: 461 098 Ft
📌 Földgáz: 1 066 968 Ft
📌 Víz: 97 917 Ft
A családi házban élő olvasónk ezzel összesen 1 652 417 forintot takarított meg a rezsicsökkentéssel 2013 óta, ez éves szinten nagyjából 236 ezer forintnak felel meg, ami havonta közel 20 ezer forint megtakarítást jelentett nekik.

A másik család egy budapesti társasházi lakásban él, az ő számláik alapján a megtakarítás 2013 óta így néz ki:
📌 Csatorna: 18 197 Ft
📌 Gáz (főzés): 56 379 Ft
📌 Villamos energia: 279 075
📌 Főtáv: 390 033 Ft
📌 Víz: 30 214 Ft
A társasházi lakásban élő olvasónk ezzel összesen 773 895 forintot takarított meg a rezsicsökkentéssel 2013 óta, ez éves szinten nagyjából 110 ezer forintnak felel meg, ami havonta közel 10 ezer forint megtakarítást jelentett nekik.

🔴 Osszuk meg ezt a cikket minél többen és jegyezzük meg tehát a következő állításokat:

‼️ 1. A rezsicsökkentés átlagosan bő 1 millió forint megtakarítást jelentett minden magyar család számára. (háztartásonként)
‼️ 2. Ha a Fidesz nem csökkentette volna a rezsit, akkor ennyivel kevesebb pénzünk lenne ma, vagy ennyivel kevesebb pénzt tudtunk volna másra fordítani az elmúlt 7 évben (pl. egészségesebb ételek, nyaralás, több sport, belépők, étterem, ruhák, stb)
‼️ 3. Ha Gyurcsányék kormányoztak volna az elmúlt 7 évben, akkor a rezsi ára nem csökkent volna, és ha csak az uniós áremelések átlagával drágultak volna ezek a szolgáltatások, akkor az átlag 1 millió forint megtakarítás helyett átlagosan 1,5 millió forinttal többet költöttünk volna rezsire. A két összeg között a különbözet 2,5 millió, családonként, háztartásonként.

🔴 2022-ben választunk! Ezt jegyezzük meg, és hozzunk a saját- és a családunk számára előnyös döntést!

A képeket nagy méretben elhelyezzük kommentben. Önök pedig írják meg, hogy mennyit spóroltak a rezsicsökkentéssel az elmúlt 7 év alatt. Ha költöztek, akkor az előző és az új fogyasztási helyek legutolsó számláiról a megtakarítást össze kell adni, és úgy kapják meg a teljes időszakra szóló összeget.

ADD TOVÁBB!

Korábbi cikkeink rezsi ügyben:
📌 Magyarország nyerte a rezsipert
https://szamokadatok.hu/Post/1524/Magyarorszag_nyerte_a_rezsipert
📌 Az olcsóbb rezsi mellett a nettó fizetésünk is több a kedvező adózás miatt.
https://szamokadatok.hu/Post/2671/Ha_Gyurcsanyekat_tamogatod_nem_Orbannal_tolsz_ki_hanem_magaddal
📌 Magyarországon 2012 óta folyamatosan csökken azok aránya, akiknek gondot okoz a fűtés: szűk tíz év alatt csökkent 15-ről 5 százalék közelébe azok aránya, akik nem tudják az otthonukat kellően melegen tartani.
https://szamokadatok.hu/Post/2670/Az_otthon_melege_sereghajtok_voltunk_az_EU_atlaganal_sokkal_jobban_teljesitunk_jelenleg
📌 A DK közben a rezsiárak emeléséért lobbizik Brüsszelben
https://szamokadatok.hu/Post/2546/A_hazaarulo_DK_a_rezsiarak_emeleset_koveteli_Brusszelben
📌 Európai szinten Magyarországon alacsonyak a lakhatás költségei
https://szamokadatok.hu/Post/2516/Europai_szinten_Magyarorszagon_alacsonyak_a_lakhatas_koltsegei
📌 Visszavásároljuk az erőműveket és a közműcégeket. A cikken belül van a teljes lista
https://szamokadatok.hu/Post/2430/Hosszu_evek_utan_magyar_kezbe_kerult_a_Budapesti_Eromu_Zrt
📌 2010-ben mi fizettük az EU-ban a második legdrágább gázt, ma pedig mi fizetjük a legolcsóbbat
2010-ben mi fizettük az EU-ban a legdrágább áramot, ma pedig mi fizetjük a második legolcsóbbat
https://szamokadatok.hu/Post/2375/Itt_a_futesi_szezon_nezzuk_a_szamokat
📌 "Világpiaciárazók' figyelmébe, tények következnek
https://szamokadatok.hu/Post/2180/Vilagpiaciarazok_figyelmebe_tenyek_kovetkeznek
📌 1 éve írták: 1 700 milliárd forint maradt a magyar családoknál a rezsicsökkentés intézményével. Mára ez a szám 2 000 milliárd körül állhat.
https://szamokadatok.hu/Post/167/Rezsicsokkentes_a_Propaganda

Címkék: Megélhetés 

Kapcsolódó