Tatabánya "szabad város"

Borul a bili, kitört a balhé az összeborult balliberális vezetésben

Tatabánya "szabad város"

Szabad a haveroknak milliós jutalmakat osztogatni 1,5 hónap munka után és szabad 24 embert kirúgni közben az ő jogos jutalmukat visszatartani! A tisztogatást még a polgármester szövetségesei is kontraproduktívnak tartották.

Kedves Tatabányai balliberális szavazók! Ezt akartátok? Jó nyeldeklést! A fideszeseknek pedig azt üzenjük, hogy kapják össze magukat, és "mindenki hozzon még egy embert" 22-ben! Senki sem fogja helyettünk megvédeni Magyarországot, Tatabányát!
🔴 12 milliárd forint volt a város kasszájában 1 éve. Hol a lé?
https://gyorihirek.hu/12-milliard-forint-van-tatabanya-kasszajaban/

Fekete csütörtök volt a városházán
24 embernek köztük Fekete Miklós alpolgármesternek kell mennie.
Városvédelmi programnak titulált elbocsátáshullám jön Tatabányán. Míg a másfél hónapja dolgozó jegyzőnek egymilliós jutalmat adott (sic!), addig most szabályos tisztogatást jelentett be Szücsné Posztovics Ilona: önhatalmúlag megszünteti Fekete Miklós alpolgármesteri kinevezését, és elbocsát 24 embert a Polgármesteri Hivatalból. Csökkenti a korábban éppen az ellenzéki összefogás által felduzzasztott felügyelő-bizottságok létszámát, valamint 30%-kal csökkentik a képviselői tiszteletdíjakat is.

Amíg korábban a város vezetése egyértelműen értékelte a jó szakemberek lojalitását, addig a „Város Anyukája” mindezt semmibe véve megszünteti a hűségpénzt. Mindezeket lehetne akár gazdaságilag érthető döntéseknek is nevezni, de felvetődik bennünk néhány kérdés: Ha ennyire szükségesek a megszorítások, akkor miért engedte el a Tulipános Ház kivitelezőinek több száz millió forintos kötbérét? Ha ennyire szükségesek a megszorítások, akkor a kötbér elengedésén felül miért fizetett további 24 millió forintot a kivitelező cégnek? Ha ennyire szükségesek a megszorítások, miért kapott másfél hónap munka után egymillió forintos jutalmat az új jegyző?
Úgy sejtjük, ezek sajnos költői kérdések maradnak…

Megszorítások, elbocsátások Tatabányán.

Az önkormányzati bevételek csökkenése miatt Szücsné Posztovics Ilona polgármester megszorító csomagot jelentett be. Kiderült: Fekete Miklós alpolgármesteri pozíciója megszűnik, 24 dolgozótól megválik a városháza, csökkentik a képviselők bérét és az önkormányzati cégek felügyelő bizottságainak létszámát is.
Kiadásokat a baloldal kizáról úgy tud csökkenteni, hogy közben másokat földönfutóvá tesz, magukon spórolni nem tudnak.

Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) polgármester élve a veszélyhelyzet által megnövekedett hatáskörével jelentős költségcsökkentő intézkedésről határozott. Többek között döntött arról, hogy a jelenlegi kettő helyett februártól a városnak csak egy alpolgármestere lesz.

Megválaszolatlan kérdések
Megkérdeztük, hogy az elbocsátottak elküldése mekkora kiadást jelent, de erre csak azt a választ kaptuk, hogy a szabadságmegváltás összege függ attól is, hogy hol helyezkedik el az illető. Szücsné Posztovics Ilona azt nem kommentálta, hogy állítólag tavaly a másfél hónapja dolgozó új jegyző egymillió forintos jutalmat kapott, pedig arra is kíváncsiak voltunk, hogy ha igaz a hír, akkor miért kapta a jutalmat és rajta kívül még kik részesültek ilyenben és hány forintot érdemeltek ki. Nem kaptunk érdemi választ arra sem, hogy a megszorítások tükrében furcsa, hogy miért engedte el a Tulipános Ház kivitelezőinek több százmillió forintos kötbérét a város és miért fizetett további 24 millió forintot a kivitelező cégnek? A válasz szerint ezek híresztelések.

Facebook-posztjában nem írt nevet, de kérdésünkre elárulta: Fekete Miklós (MSZP) távozik tisztségéből, így az önkormányzat megspórolja a teljes alpolgármesteri illetményét és költségtérítését. (Fekete Miklóst is megkérdeztük, hogy miként fogadta a hírt, de egy értekezleten való részvétel miatt későbbre ígért választ.)

A polgármester arról is döntött, hogy harminc százalékkal csökkentik a képviselői tiszteletdíjakat és tíz százalékkal a polgármesteri hivatal dolgozóinak számát. Kérdésünkre elárulta, hogy ez 24 munkatárs elküldését jelenti a jelenleg ott dolgozó 254-ből. A megtakarítás érdekében eltörlik a 2018-ban bevezetett, a szolgálati időt jutalmazó hűségpénzt is. Február elsejétől átalakítják a hivatal működését is és a határozat szerint erre hivatkozva a most elbocsátott dolgozók sem eredeti munkakörükbe, sem másikra nem vehetők vissza a hivatalba.

Ezentúl kevesebb lesz az önkormányzati cégeknél a felügyelő bizottsági helyek száma is. A T-Szol Zrt. esetében máris kettővel kevesebb igazgatósági tag, és kilenccel kevesebb felügyelőbizottsági tag kap szerepet. Az igazgatóságból elküldték Lévai Ferencet és dr. Hidas Jánost. A felügyelőbizottságból többek között mennie kellett Boda Bánk Lászlónak, a Mi Hazánk képviselőjének is.

Érdekesség, hogy az Agora felügyelőbizottságából visszahívták többek között az Összefogás Tatabányáért frakcióba tartozó, de többször renitenskedő Nagy Bélát. Ugyanakkor itt lesz felügyelő bizottsági tag az alpolgármesteri tisztségétől megfosztott Fekete Miklós.

Szücsné Posztovics Ilona célja, hogy a most bejelentett intézkedéssorozat 300 millió forintos megtakarítást jelentsen. A racionalizálást a következő időszakban az intézmények, a sport- és civil szervezetek támogatásának áttekintésével, valamint a városüzemeltetés átvilágításával folytatják.

Forrás: https://www.kemma.hu/kozelet/helyi-kozelet/megszoritasok-elbocsatasok-tatabanyan-egy-alpolgarmestertol-is-megvalnak-3612547/
https://www.facebook.com/tatabanyahello/posts/4006668319366713
https://www.facebook.com/tatabanyahello/posts/4003245753042303

Címkék: Baloldali rombolás  Önkormányzat 

Kapcsolódó