Kórházépítés most és kórházbezárás a baloldal idejében

(+videó a cikk végén)

Kórházépítés most és kórházbezárás a baloldal idejében

Gelencsér Attila számolt be arról, hogy "Napra pontosan 10 éve tettük le a Kaposi Mór Oktató Kórház több mint 12 milliárd forintos beruházásának alapkövét. Ekkor még a Somogy Megyei Önkormányzat volt a fenntartója az azóta állami fenntartású kórháznak. Repa professzor úrral és csapatával valamint a megyei önkormányzatnál akkori munkatársaimmal 5 évet dolgoztunk azon, hogy megvalósulhasson ez a beruházás. Jó mulatság, férfi munka volt! Az egészségügyet mindig is szívügyemnek tekintettem, most a Mosdósi Kórházért dolgozom."

Ezzel szemben a baloldal több tucat kórházat zárt be vagy adott el a haverok által alapított Hospinvesnek, mely Hospinvest később csődbe ment, az orvosok és az ápölók meg utcára kerültek.
A Hospinvest-mutyit talán egyetlen fotóval lehet ábrázolni a legjobban, a Hatvani Kórház akkori és jelenlegi állapotát összehasonlító képről van szó:
https://szamokadatok.hu/images/2020/11/2317_big.jpg
Gyurcsányék egészségügyi reformjának kiváló jelképe a bezárt OPNI is.
https://szamokadatok.hu/images/2020/12/2474_big.jpg

📌A teljesség igénye nélkül: Itt vannak a konkrét példák, ezeket az intézményeket már csak képről nézhetjük meg, mivel be lettek zárva 2010 előtt.
– (Veszprémi) Heim Pál Gyermekkórház, 1995;
– Csepeli Kórház, 2003;
– (Kapuvári) Lumniczer Sándor Kórház, 2007;
– BM Kórház és Rendelőintézet, 2007;
– (Budapest, Szabolcs utcai) Országos Gyógyintézeti Központ, 2007;
– (OPNI) Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet, 2007;
– Budai Gyermekkórház, 2007;
– Svábhegyi Gyermekkórház, 2007;
– Schöpf-Mérei Kórház, 2007;
– Szolnoki Tüdőkórház, 2008;
– Pécsi Tüdőkórház és Szanatórium, 2009.

Gyurcsányék a kórházak egy részét eladták a haverjaik által alapított Hospinvestnek, privatizálták az egészségügy nagy részét, privatizálni akarták az egészségpénztárat is, több ezer orvost és szakápolót tettek utcára, és ezáltal földönfutóvá. Közülük nagyon sokan külföldre kényszerültek, mert akkoriban magánorvosként sem tudtak boldogulni, hiszen a lakosságnak sem volt pénze magánorvosra, nekik meg magánrendelő nyitására. A gyógyszerek drágultak, a kórházakat és a nővér utánpótlást biztosító intézmények jelentős részét bezárták,16 000 aktív kórházi ágyat szüntettek meg, magánkézbe adták, „kiszervezték” a labor szolgáltatást, az étkezést, a betegszállítást, a vagyonkezelést, az üzemeltetést (Hospinvest Zrt), bevezették a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, a kórházakba meg orvosi műszerek helyett széfeket vettek, mert még a kórházakban is érezhető volt az egyre növekvő bűnözés, meglopták a betegeket. Összességében 2010 előtt 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, ennek visszapótlása, és a szektor korszerűsítése jelenleg folyamatosan zajlik.

📌Az eladott intézmények egy része:
- Egri Kórház
- Kiskunhalasi Kórház
- Körmendi Kórház
- Hatvani Kórház
- Gyöngyösi Kórház
- Parádfürdői Kórház
- Gyöngyösi Kórház

📌Ebben a videóban pedig bemutatjuk a 2010 óta épített és felújított kórházak és egészségügyi intézmények egy részét, a felsorolás nem teljes!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/263391675129773

Forrás:
https://www.facebook.com/gelencsera/posts/3995991260420717
https://szamokadatok.hu/Post/174/Keves_az_orvos_es_az_apolo
https://szamokadatok.hu/Post/197/Budapesti_Korvin_Otto_Korhaz
https://szamokadatok.hu/Post/2474/10_eve_takaritjuk_a_baloldal_altal_hatrahagyott_romokat
https://szamokadatok.hu/Post/2351/Megszolalt_a_DK-s_Varju_eladositas_ugyben
https://szamokadatok.hu/Post/198/Az_egeszsegugyi_reform_baloldali_megkozelitese

Címkék: Baloldali rombolás  Egészségügy 

Kapcsolódó