Jelentős projekt készült el a főváros meghatározó vasútvonalán

#NemStadion :)

Jelentős projekt készült el a főváros meghatározó vasútvonalán

ūüďĆ 15 perces vide√≥nk ehhez hasonl√≥ fejleszt√©sekrŇĎl, benne legal√°bb 1000 megval√≥sult projekt.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/683647472353721

A nett√≥ 16,6 milli√°rd forintos beruh√°z√°sban t√∂bbek k√∂zt olyan forgalomir√°ny√≠t√≥ k√∂zpont j√∂tt l√©tre, amely lehetŇĎv√© teszi a vonatforgalom teljes automatiz√°l√°s√°t, √©s nyomon k√∂vet√©s√©t.

A 40-es sz√°m√ļ, Kelenf√∂ld - Sz√°zhalombatta vas√ļtvonalon √ľzembe helyezt√©k az √ļj elektronikus biztos√≠t√≥berendez√©st - √≠rta meg keddi k√∂zlem√©ny√©ben a beruh√°z√≥ Nemzeti Infrastrukt√ļra FejlesztŇĎ Zrt. A projektben emellett

* korszerŇĪ utast√°j√©koztat√°si- √©s t√°vk√∂zl√©si rendszereket,
* valamint az ETCS pályamenti alrendszert is telepítették,
* illetve teljes k√∂rŇĪen fel√ļj√≠tott√°k a vonalszakasz √°llom√°s√©p√ľleteit is.

Az √ļj k√∂zpont lehetŇĎv√© teszi a vonatforgalom teljes automatiz√°l√°s√°t
Az ETCS, Egys√©ges Eur√≥pai Vonatbefoly√°sol√≥ Rendszer elsŇĎdleges feladata a p√°lyamenti berendez√©sek √©s a vontat√≥j√°rmŇĪ k√∂z√∂tti kapcsolat megval√≥s√≠t√°s√°val a vonatok k√∂zleked√©s√©nek fel√ľgyelete, a vas√ļti forgalom biztons√°g√°nak n√∂vel√©se.

A szakaszon a vonatforgalom szab√°lyoz√°s√°ra modern, emelt sebess√©gŇĪ t√©rk√∂z √©s √°llom√°si elektronikus berendez√©seket telep√≠tettek. A 40a vonalon ki√©p√ľlt a k√∂zponti forgalomir√°ny√≠t√≥ egys√©g (K√ĖFI), mely lehetŇĎv√© teszi a vonatforgalom teljes automatiz√°l√°s√°t, √©s nyomon k√∂vet√©s√©t, tov√°bb√° a forgalom egy k√∂zpontb√≥l t√∂rt√©nŇĎ ir√°ny√≠t√°s√°t √©s szab√°lyoz√°s√°t.

√Črden √ļj vontat√°si al√°llom√°s j√∂tt l√©tre
Az utaz√≥k√∂z√∂ns√©g sz√°m√°ra elengedhetetlen√ľl fontos t√°j√©koztat√°sokat √©s adatokat korszerŇĪ hangos‚Äď √©s vizu√°lis utast√°j√©koztat√≥ rendszerek biztos√≠tj√°k az √°llom√°sokon √©s meg√°ll√≥helyeken. Az utasok k√©nyelm√©t infokommunik√°ci√≥s rendszerek (INFO oszlopok) seg√≠tik √©s biztons√°gukat fejlett kamerarendszerek garant√°lj√°k.

A vas√ļtk√∂zleked√©shez sz√ľks√©ges energiaell√°t√°st az √Črden telep√≠tett vontat√°si al√°llom√°s fejlett XXI. sz√°zadi transzform√°torai szolg√°ltatj√°k.

Forr√°s, tov√°bbi k√©pek: Magyar √Čp√≠tŇĎk
https://magyarepitok.hu/vasutfejlesztes/2020/12/jelentos-projekt-keszult-el-a-fovaros-meghatarozo-vasutvonalan

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó