Szégyen és bűn: az ellenzék sötétségbe borította az ország egy részét

Most már nem csak a fejükben van sötétség, de a választók átverése által általuk irányított városokban is

Szégyen és bűn: az ellenzék sötétségbe borította az ország egy részét

Tegnap írtunk arról, hogy mire készülnek a nemzetellenes baloldali polgármesterek, ma pedig valóra is váltották azt, amire álmunkban sem gondoltunk: karácsony előtt egy nappal a jelenlegi nehéz helyzetet még tovább rontották azzal, hogy lekapcsolták a városok díszkivilágítását. Amikor már azt hittük, hogy nincs lejjebb, ők megmutatták, hogy van. A fejükben lévő sötétség most az általuk vezetett városokon is látszik. Az embereknek amúgy sincs túl jó hangulatuk, ez a karácsony most más lesz, mint a többi, ezek pedig még tovább rontották az ünnepet.

Maguk részére lopták az áramot, másoknak meg lekapcsolják, és közben Brüsszelben a rezsi árának emeléséért lobbiznak. Ez az egész év a járványról, a védekezésről, a munkahelyek megmentéséről szólt, a baloldal pedig végig a vírusnak drukkolt, halálkampányt folytattak, a maszkviselés bevezetését követelték, amikor még nem volt az országban elegendő maszk, majd amikor már lett, a maszkviselés ellen hergeltek a libsi sarlatánok segítségével, kamuvideókat gyártottak, követelték, hogy Orbán segítse a vállalkozókat, majd amikor segítette, akkor hisztiznek, hogy miért engedi el az adó egy részét, hazudtak a halottak számáról, hazugságokat terjesztettek és lejáratták az egészségügyet, mindent elkövettek annak érdekében, hogy ami amúgy is fáj, az fájjon még jobban. Az általuk "visszavett" városokban leállították a fejlesztéseket és elkezdték kirúgni az önkormányzati dolgozókat, csökkentették az óvónők bérét, elvették a rászorulók támogatását, és sok milliárd forintot tüntettek el egyetlen év alatt.

És tudják mi az egészben talán a legszomorúbb? Nyilván nem ők mentek lekapcsolni az áramot, hanem településenként legalább 1 embert dolgoztattak túlórában, hogy ezt a munkát elvégezze.

Erre emlékezni fogunk!

19 órakor lekapcsolták a díszvilágítást az ellenzéki vezetésű települések többségében. Karácsony Gergely és az úgynevezett „Szabad Városok” szövetsége így tiltakozik az ellen, hogy a kormány felére csökkentette a kis- és középvállalkozások iparűzési adóterheit.

Az intézkedés azt szolgálja, hogy több pénz maradjon vállalkozásoknál, így a családoknál, Karácsonyék ez ellen tiltakoznak.

Orbán Viktor miniszterelnök a héten jelentette be az adócsökkentést egy sor másik intézkedéssel egyetemben. A kormányfő kiemelte: a 25 ezer fős népességnél kevesebbel rendelkező települési önkormányzatok kompenzációban részesülnek, míg a nagyobb városok helyzetét egyenként vizsgálja meg a kormány és szükség esetén segítséget nyújtanak.

Kósa Lajos, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) tiszteletbeli elnöke a kérdésről a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott szombaton, a bejelentés napján: a kormány abban hisz, hogy „több pénzt kell hagyni az embereknél, több pénzt kell hagyni a vállalkozásoknál, hogy ne menjenek tönkre és ebben az esetben okkal remélhetjük, hogy a válság elmúltával a kilábalás is eljön”. Az önkormányzatok kapcsán kiemelte, többféle támogatásban reménykedhetnek. Kósa Lajos egyrészt jogszabályi könnyítéseket említett például a hitelfelvétel kérdésében, másrészt direkt támogatásokról is beszélt. A politikus szavai alapján a kormány ezekről januárban, de legkésőbb február elején döntést hozhat, mivel február 20-áig kell a településeknek összeállítaniuk költségvetésüket.

Karácsony Gergely Facebook-posztjában az látszik, ahogy lekapcsolták a Budavári Palota és a Lánchíd díszkivilágítását, de például a margitszigeti víztorony díszkivilágítása is szünetel. Az ellenzék által vezetett vidéki városok díszkivilágítását is lekapcsolták, a baloldal sötétbe borította az országot.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/az-ellenzek-sotetsegbe-boritotta-az-orszag-egy-reszet-9141485/
Tegnapi cikkünk számokkal: https://szamokadatok.hu/Post/2544/3178_polgarmesterbol_38_hisztizik
A rezsi árának emeléséért lobbiznak
https://szamokadatok.hu/Post/2546/A_hazaarulo_DK_a_rezsiarak_emeleset_koveteli_Brusszelben
15 milliárddal drágább lesz 2 budapesti beruházás a baloldal szándékos tétlensége miatt.
https://szamokadatok.hu/Post/2552/15_milliard_forinttal_dragult_a_fovaros_ket_nagyberuhazasa_Karacsonyek_tetlensege_miatt
A kép forrása: libernyák összeröffenés. https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3528878263811661

Címkék: Hírek 

Kapcsolódó