A Volánbusz megújul

A Volánbusz megújul

A baloldal szeret tömegközlekedésről beszélni, és olyan látszatot kelteni, mintha ők támogatnák a tömegközlekedést a személyautózással szemben. A valóság sajnos az, hogy a baloldali kormány idején a járműállomány elöregedett, a Volán társaságokat pedig a csőd szélére sodorták, több ezer embert bocsátottak el és tettek utcára, járatokat szüntettek meg, és mindent elkövettek annak érdekében, hogy hazánkat padlóra kényszerítsék.

A 2010-es szemléletváltást követően beindultak a fejlesztések, nem csak a járművek cserélődnek le, de a kapcsolódó infrastruktúra is. Állomások, megállók, intermodális központok épülnek és újulnak meg.

2019.10.01-én a hat regionális közlekedési központ beolvadásával, közel 19 ezer fővel Magyarország harmadik legtöbb munkavállalóját foglalkoztató állami társasága jött létre - a Volánbusz, mely immár országos szolgáltatást nyújt.

A Volánbusz eddigi buszbeszerzési üteme megtöbbszöröződik a következő 2 évben, 3200 darab új jármű érkezik az eddigi nagyjából 700 forgalomba állított új busz mellé a Volán 6500 darabos flottájába. Ezzel a járművek 60% lecserélődik, és 38%-kal csökken a Volánbusz által üzemeltetett buszok szén-dioxid-kibocsátásának mértéke az elkövetkező négy évben.

Részletek:
https://www.volanbusz.hu/hu/volanbusz/sajtokozlemenyek/hir/34790

Címkék: Fejlődés  Környezetvédelem 

Kapcsolódó