A hazaáruló DK a rezsiárak emelését követeli Brüsszelben!

Ők azt szeretnék, hogy TÖBBET fizessünk, a magyar emberek helyett az általuk ismét eladni tervezett szolgáltatók járjanak jól

A hazaáruló DK a rezsiárak emelését követeli Brüsszelben!

Gyurcsányék nemzetromboló politikájának egyik pillére az energiaszektor PRIVATIZÁCIÓJA volt. Mindent eladtak, amit csak tudtak: a szolgáltatókat, az erőműveket, a gáztározókat, a MOL részvényeit, a villamos energia árát duplájára, a gáz árát háromszorosára emelték. Hatalmas árat fizettünk, miközben ők jól megtömték a zsebüket, hiszen a lakosságnak drágult minden, az áram is, de Gyurcsányék vállalatai KEDVEZMÉNYES áron vették az áramot. Igazi családi vállalkozást hoztak létre, nekik dőlt a lé, mások meg nyomorogtak. Ők oligarchák lettek, a magyar családok elszegényedtek.

📌 Korábbi cikkünk az energiaszektor visszavásárlásáról, a rezsicsökkentésről, és a rezsi árának befagyasztásáról: https://szamokadatok.hu/Post/2430/Hosszu_evek_utan_magyar_kezbe_kerult_a_Budapesti_Eromu_Zrt

Nyilván nagyon fáj nekik az, hogy már 10 éve NEM DRÁGUL a rezsi, az alacsony energiaárak, az alacsony adók, a kormányzati támogatások Magyarországot a 10 legvonzóbb befektetési célország egyikévé tette, a lakosság a korábbi 22% helyett a bérek csupán 13,5 százalékát költi lakhatásra, az emberek fellélegeztek, hiszen már nem "fáj" minden hónap eleje, és nem "fáj" minden január elseje, amikor MINDEN DRÁGULT
📌 Már 3 éve Magyarország a legjobb befektetési célországok között!!
https://szamokadatok.hu/Post/1127/Hatalmas_elismeres_3_eve_Magyarorszag_a_legjobb_befektetesi_celorszagok_kozott
📌 Lakhatási költségek https://szamokadatok.hu/Post/2516/Europai_szinten_Magyarorszagon_alacsonyak_a_lakhatas_koltsegei
📌"Világpiaciárazók' figyelmébe, tények következnek
https://szamokadatok.hu/Post/2180/Vilagpiaciarazok_figyelmebe_tenyek_kovetkeznek
📌 Nézzük a tényeket:
1. 2010-ben mi fizettük az EU-ban a második legdrágább gázt, ma pedig mi fizetjük a legolcsóbbat
2. 2010-ben mi fizettük az EU-ban a legdrágább áramot, ma pedig mi fizetjük a második legolcsóbbat
https://szamokadatok.hu/Post/2375/Itt_a_futesi_szezon_nezzuk_a_szamokat

Gyurcsányék most azért lobbiznak, hogy a rezsi árát is Brüsszelböl diktálják nekünk, magyaroknak. Belegondolni is rossz, hogy ők azt szeretnék, ha a magyar erőművekben megtermelt magyar áramot, amit a magyar hálózat továbbít a magyarok háztartásaiba, annak árát BRÜSSZELBEN szabják meg. Ezt nem hagyjuk! Nem hagyhajtjuk! Lehet Orbánt nem kedvelni, csak a számla nem neki megy, hanem a mi postaládánkba. Ki lehet számolni, hogy mennyibe kerülne ma az áram, a gáz, a víz, a szemétszállítás, ha tudjuk, hogy Gyurcsányék "teljesítménye" 8 év alatt kétszeres, háromszoros áremelés. A gatyánk is rámenne! Ezt figyelembe véve "orbánozzon" mindenki - a számlát mi fizetjük, nem Orbán és nem Gyurcsány. A mi pénztárcánk fogja bánni, ha ismét hatalomhoz jutnak a nemzetáruló erők.

A DK a rezsiárak emelését követeli Brüsszelben

A Dobrev Klára-fémjelezte Demokratikus Koalíció (DK) megszüntetné a rezsicsökkentést és az emberekkel fizettetné meg a zöld átállás költségeit. Ezt bizonyítja egy Molnár Csaba által aláírt módosító indítvány, melyet több európai balliberális képviselővel közösen nyújtott be az Európai Parlament Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottságában (ITRE) az energiarendszerek integrációjával foglalkozó jelentéshez. Újfent bebizonyosodott, hogy a magyar emberek csak a Fidesz-KDNP-re számíthatnak az alacsony rezsiárakért folytatott küzdelemben – írja lapunkhoz eljuttatott közleményében Gyürk András fideszes EP-képviselő.

Kiemeli, az Európai Bizottság a közeljövőben átfogó jogalkotási csomaggal fog előállni az energiapolitika területén. Ezért fontos tisztán látni az Európai Parlamentben az erőviszonyokat, melyek megállapításához az egyes képviselői módosító indítványok nyújtanak támpontot.

Az energiarendszerek integrációját elemző jelentés stratégiai fontosságú. A dokumentumhoz benyújtott egyik módosítójában, folytatva a magyar baloldal eddigi parlamenti tevékenységét, a DK-s Molnár Csaba a magyar rezsicsökkentés eltörlését követeli. Indítványában a balliberális képviselő - szocialista frakciótársaival együtt - azt szorgalmazza, hogy minden uniós tagállam egységes lakossági energiaárakkal kapcsolatos adókat vezessen be és szüntessen meg minden földgázra vonatkozó állami támogatást. Továbbá kezdeményezésükben a baloldali politikusok gyakorlatilag a földgázzal fűtő emberekkel fizettetnék meg szén-dioxid kibocsátásuk költségét.

Egy ilyen intézkedés súlyosan megkárosítaná a magyar embereket – hívja fel rá a figyelmet a képviselő. Hozzáteszi, a rezsicsökkentés eltörlése a folyamatosan változó piaci áraknak tenné kiszolgáltatottá a lakosságot. A magyar háztartások több mint 50%-a fűt földgázzal, így számukra ez a javaslat azonnali rezsiár-emelkedést jelentene. Ez teljes mértékben elfogadhatatlan – hangsúlyozza.

Kiemeli, Magyarország az elmúlt évtizedben jelentős eredményeket ért el a klímavédelem területén, a magyar lakossági energiaárak pedig a legalacsonyabbak között vannak Európában. 2020-ban újfent nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar baloldal Brüsszelben ennek aláásásán dolgozik. A DK-s és momentumos képviselők energiapolitikai területen végzett munkája a rezsicsökkentést folyamatosan támadó módosító indítványokban merül ki. A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja számára azonban a magyar emberek olcsó és biztonságos energiaellátása az első. Ez egy olyan kérdés, amiben fogyasztóink megvédése érdekében nem tudunk engedni.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20201222-a-dk-a-rezsiarak-emeleset-koveteli-brusszelben
📌 Válságkezelés régen és most: https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/239478270862647

Címkék: Hírek 

Kapcsolódó