Útépítés másképp

Útépítés másképp

🔴Tudtad? Az M6-os autópályát 2010. március 31-én adták át a forgalomnak, nem sokkal a 2010-es választás előtt, de az árát ma is fizetjük, sőt, 2040-ig fizetni fogjuk.
2853 milliárd forintos a kár! Ez az összeg a különbözet a PPP és a hitelből való építkezés között, ebből nem épült semmi, ez csak a keletkezett kár. Ez 8,6x több pénz, mint amennyit a Fidesz stadionokra fordított, és hangsúlyozzuk - ebből a 2853 milliárd forintból nem épült SEMMI. A baloldal által épített M5-M6 autópályák teljes költsége több mint 3800 milliárd forint volt, a kivitelezés költsége közel 1200 milliárd volt, és ezen felül van a kidobott pénz, a 2853 milliárd. Alagutakat és hidakat építettek a pusztába!

Libsi retorikával élve a baloldal csak a PPP szerződéseivel közel 300 000 forint lopott el minden magyartől, azaz családonként átlagosan 1 200 000 forintot, azok zsebéből is, akik sosem autóztak és nem is autóznak az M5-M6 autópályákon, a csecsemőktől, a nyugdíjasoktól, mindenkitől ellopták ezt a pénzt.
https://g7.hu/kozelet/20190723/negy-szerzodessel-annyit-dobott-ki-az-allam-mint-a-nyugdijpenztari-vagyon/
https://szamokadatok.hu/Post/1775/Utepites_regen_es_most

🔴 ÖTSZÁZMILLIÁRD FORINTNYI NÉGYSÁVOS ÚTFEJLESZTÉS KÉSZÜLT EL IDÉN. 2010 óta összesen 6000 km út és 500 km gyorsforgalmi út épül vagy újult meg teljesen.

2020-ban megvalósult Eger és Sopron gyorsforgalmi bekötése, új szakaszok szolgálják a kényelmesebb és biztonságosabb eljutást Békéscsabára és Zalaegerszegre is. Idéntől Pest megyében már végig járható az M4, az autósok az út országhatárhoz közeli szakaszának átadásával a második sztrádakapcsolatot használhatják Románia, Erdély felé. A Monostori híd korábban 100 kilométeren hiányzó teherautós átkelési lehetőséget teremtett Komáromnál a Dunán – összegezte hétfői közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Kiemelt közlekedéspolitikai cél a megyei jogú városok közúti elérhetőségének fejlesztése. Az M25 déli szektorát nyáron helyezték forgalomba, ezzel az M3-tól egészen Egerig vezet az autóút. Az M85 Csorna utáni folytatását decemberben vehették birtokba az autósok, így Sopron négysávos bekötése is megvalósult – emlékeztet a minisztérium közleménye.

Az M44 Békéscsabáig elérő szakasza a közelmúltban nyílt meg a közlekedők előtt. A szintén hazai forrásból tavaly megépült folytatással együtt a főváros és Viharsarok között 25 perccel csökkent a menetidő. A Lakitelek-Tiszakürt szakaszon is dolgozik már a kivitelező. 2020-ban fejeződött be az M76 Zalaegerszeghez és M7-hez közeli négysávos szakaszainak építése. A közbülső elemek előkészítése vagy kivitelezése folyamatban van.

Két ütemben adták át az M4 Pest megyei részét az M0 körgyűrűtől Cegléden át Abonyig. Az autóút másik vége, a Berettyóújfalutól Nagykereki, országhatárig tartó szakasz is idén készült el. Az M35 meghosszabbításával együtt a magyarországi oldalon teljessé vált a Debrecen-Nagyvárad gyorsforgalmi kapcsolat. Az M43 után így már egy második irányban is eljuthatunk sztrádán Erdélybe, Romániába. Az M4 hiányzó köztes szakaszai kivitelezés vagy előkészítés alatt állnak.

A Monostori híd a magyar-szlovák határon teremtett új átkelési lehetőséget a Dunán, tehermentesítve Komárom és Révkomárom belvárosait.

🧡 Fidesz:
Tíz év alatt összesen 330 milliárd forint ment stadionokra, ebből 190 milliárdot a 67 ezres új nemzeti stadion, a Puskás Aréna vitt el. Közben létrejöttek új munkahelyek, fejlesztjük a sportot, a létesítmények multifunkciósak, ezzel fejlődnek városaink, a romkocsmák helyett az egészséges életmódot népszerűsítjük. Tehát a mérleg egyik oldalán 330 milliárd forint, amiből valami épül.
📌 Részletek: https://szamokadatok.hu/Post/899/A_stadionozas_avagy_az_evtized_demagogiaja
https://szamokadatok.hu/Post/1775/Utepites_regen_es_most

⛔️ Baloldal:
2853 milliárd (!) forint kárt okozott a baloldal az M5-M6 autópályák PPP szerződéseivel, a díjat ma is fizetjük, és fizetjük egészen 2040-ig.
A baloldal csak az M5-M6 autópályákkal több kárt okozott a magyaroknak, mint a jövő évi oktatásra, egészségügyre, vagy családtámogatásra szánt teljes keret
Íme a számok:

M5-M6 autópályák PPP konstrukció miatt okozott kár: 2853 milliárd forint
2021-es költségvetés:
Oktatás: 2229 milliárd forint
Egészségügy: 2245 milliárd forint
Nyugellátások: 3090 milliárd forint
Családtámogatás: 2295 milliárd forint

Magyarország éves egészségügyi, oktatási vagy családtámogatási keretét lopták el ezekkel a szerződésekkel - a szó legszorosabb értelmében. Azt is jegyezzük meg, hogy amikor a 2853 milliárdos kárt okozták, abban az évben az egészségügyre 1854 milliárdot költöttek, tehát inkább bő másfél éves keretről beszélhetünk.

A baloldal autópályáit még 20 évig fizetjük! 2040-ig. Csak idén 113 milliárd forintot dobunk ki az ablakon a PPP szerződés miatt, jövőre 117 milliárdot. Azon túl, hogy a pusztában kötötték össze hidakkal az alagutakat, még egy rendkívül káros szerződést is kötöttek hozzá, nyilván nem véletlenül.

Csendben megjegyezzük, hogy a 160 ezer egészségügyi dolgozónak nyújtott 500 ezer forintos prémium 80 milliárd forintos kiadást jelent az államnak. Ha nem lenne a baloldali kormány által kötött PPP szerződés, most további 113 milliárd forintunk lenne mondjuk a gyógyszerészek, vagy a szociális ágazatban dolgozók munkájának elismerésére.

Nagyon vicces és egyben siralmas is, amikor azok a politikusok követeknek ma béremeléseket, meg egyéb kiadások miatt verik az asztalt, akik két szerződéssel ekkora kárt okoztak a magyar államnak - és nekünk, adófizetőknek.

A 2853 milliárd forintos kár minden Magyarországon élő magyar állampolgárra nézve (9,8 millió fővel számolva) 292.000 forintos veszteséget jelent. A baloldal egy négytagú családtól közel 1,2 millió forintot vett el csak az M5-M6 szerződésekkel.

Erről nem beszél az index és a 444! Nem Mészáros Lőrinccel van itt gond, hanem azzal, hogy még évtizedekig kell fizetnünk a nemzetáruló erők szerződéseit. Belegondolni is rossz, hogy mi lenne, ha ezek újra hatalomra kerülnének!
📌 Részletek: https://szamokadatok.hu/Post/1221/A_baloldal_csak_az_M5-M6_autopalyakkal_tobb_kart_okozott_a_magyaroknak_mint_a_jovo_evi_oktatasra_egeszsegugyre_vagy_csaladtamogatasra_szant_teljes_keret

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó