Új épülettel bővül a tatabányai Szent Borbála Kórház

A 18 milliárd forint értékű beruházás Magyarország jelenlegi legnagyobb volumenű egészségügyi fejlesztése. Közben azt hazudják a libsik, hogy romokban van az egészségügy

Új épülettel bővül a tatabányai Szent Borbála Kórház

📌 A képen a jelenlegi épület látható, és bizonyára látszik, hogy ez sincs “romokban”, ez is a Fidesz kormányzása idején épült, 2015-ben adták át! Ez pedig egy videó további felújított illetve új kórházak, kórházi épületek képeivel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/683647472353721

Magyarország jelenlegi legnagyobb egészségügyi beruházása indul Tatabányán

Új épülettel bővül a tatabányai Szent Borbála Kórház, a 18 milliárd forint értékű beruházás Magyarország jelenlegi legnagyobb volumenű egészségügyi fejlesztése - jelentette be Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos csütörtökön a kivitelezési és tervezési szerződés ünnepélyes aláírása alkalmából.
A tatabányai eseményen hangsúlyozta: a kormány fejleszteni kívánja a tatai térséget, beleértve az egészségügyet, a járműipart, az egyetemi szintű oktatást, a szakképzést, és tudásközpont kialakítására törekszik.

A Tatai-medence kiemelt járműipari térség összehangolt fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos elmondta: az összehangolt fejlesztés legújabb lépése az a 13 500 négyzetméter alapterületű új kórházi épület, amely a térség betegeinek évtizedekre biztosítja a magas színvonalú egészségügyi ellátást, illetve az ott dolgozóknak megfelelő munkakörülményeket. Mindez részben a Modern városok program forrásaiból, részben pedig a város és az állam által átcsoportosított pénzekből, EU-s támogatás nélkül valósulhat meg - tette hozzá. Bencsik János kiemelte, hogy végre lebonthatják a régi, korszerűtlen pavilonokat, és elhelyezhetik a tatabányaival összevont tatai kórház kardiológiai és mozgásszervi rehabilitációs osztályát is. Az új épületben a Tatabánya egy másik városrészében, szintén régi ingatlanban működő gőzfürdő és annak egységei is helyet kapnak, ott lesz az intézmény központi laboratóriuma, odaköltözik a pszichiátriai osztály, az általános belgyógyászat, és a nőgyógyászati részleg.

Az ötszintes épületet függőfolyosók kötik majd össze a kórház többi szárnyával, ez megkönnyíti a betegek szállítását. A munkálatok kivitelezője a Strabag-MML Kft. A beruházásra 30 hónap áll rendelkezésre, az új kórházi épület 2023-ban adhatják át - mondta Bencsik János.

Forrás: https://hirtv.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/magyarorszag-jelenlegi-legnagyobb-egeszsegugyi-beruhazasa-indul-tatabanyan-2513658
https://www.facebook.com/tataimedenceert

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Egészségügy 

Kapcsolódó