Ma is jól "kivéreztették" Budapestet... 34 új busz!

Köszönjük, Magyarország Kormánya!

Ma is jól "kivéreztették" Budapestet... 34 új busz!

Nos a különbség csak annyi, hogy ezek nem ciprusi, haveri offshore cégtől bérelt használt buszok, hanem új, 0 kilométeres járművek. Budapest tömegközlekedésének járműállománya folyamatosan cserélődik, új villamosok, trolik, autóbuszok, metrók és már HÉV vonatok is érkeznek. Ez a valóság.

Vitézy Dávid írta:
"34 darab új, alacsonypadlós, Euro 6 környezetvédelmi besorolású Mercedes Conecto autóbusz érkezik Budapestre, az első darabokat a mai napon adta át Fürjes Balázs, Budapest és agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár és Tüttő Kata főpolgármester-helyettes Bolla Tiborral, a BKV vezérigazgatójával közösen. A buszok 3,26 milliárd forintba kerültek, beszerzésüket 100%-ban a Kormány a 2021. évi központi költségvetésből finanszírozta a BKV Zrt. számára. A buszbeszerzéssel folytatódik a fővárosi közösségi közlekedési járműpark megújítása a Kormány és a Főváros együttműködésében – de tudjuk jól, feladat maradt még bőven e téren.

A beszerzéssel összesen 17 db új szóló és 17 db új csuklós Mercedes-Benz Conecto, és Conecto G típusú, 100%-ban alacsonypadlós, Euro 6 környezetvédelmi besorolású dízel motorral szerelt, klimatizált, korszerű az esélyegyenlőségi elvárásoknak is megfelelő, világoskék városi autóbusz áll forgalomba Budapesten. A csuklósok idén év végéig, a szóló flotta pedig 2021 első negyedévében áll forgalomba.

A típus megegyezik azzal a 30 darab autóbusszal, melyeket egy hónapja adtunk át a Volánbusz Zrt. számára a péceli, gyáli, szigetszentmiklósi „kék buszos” agglomerációs járatok számára.
A buszpark frissítésével folytatódik a budapesti közösségi közlekedési járműpark megújítása. A budapesti közösségi közlekedési járműpark megújítását 2012-ben az új busztenderek kiírásával kezdtük, azóta kormányzati és európai uniós támogatással összesen 1052 db új metró, alacsonypadlós villamos, autóbusz, troli érkezett a BKK vonalaira, valamint a MÁV beszerzésében számos elővárosi motorvonat állt és áll forgalomba Budapest környékén. Jelenleg is gyártás alatt állnak még 100%-ban kormányzati és uniós támogatás felhasználásával a BKK számára további új CAF villamosok és a MÁV hálózatára érkező Stadler KISS emeletes motorvonatok, az elmúlt évtizedek legjelentősebb járműbeszerzéseként pedig folyamatban van a H5-ös szentendrei, H6-os ráckevei és H7-es csepeli hév-vonalak járműparkjának teljes cseréjére irányuló tender is.

Forrás: https://www.facebook.com/vitezydavid/posts/3486374488098299

Címkék: Budapest 

Kapcsolódó