Újabb fejlesztések a munkahelyekért, a fejlődő és biztonságos Magyarországért!

Újabb fejlesztések a munkahelyekért, a fejlődő és biztonságos Magyarországért!

Válság ide, járvány oda, hazánk fejlődése nem állhat le. Ezt a célt tűzte ki a kormány, és ezt a célt mi maximálisan támogatjuk. A fejlesztések mögött családok, munkahelyek, csökkenő kiadások és a gazdaság működése áll. Lássuk a mai listát!

📌 1. Elkészült a honvédség logisztikai központja

Átadták a Magyar Honvédség új logisztikai központját az egykori katonai szentkirályszabadjai repülőtér szomszédságában Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka és Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára jelenlétében.
Az átadóról olvasónk számolt be, miután kedden reggel forgalomirányító katonai rendészeket, majd nagyobb katonai delegációt látott megjelenni a logisztikai központnál. Az átadás tényéről a Honvédelmi Minisztérium közösségi oldalán számolt be.
A logisztikai központ építése kicsivel több, mint egy évig tartott, a létesítmény átadását, a sajtó mellőzésével pedig a katonai logisztikusok napjára időzítették, ami meglehetősen kedves gesztus, hiszen a most megépült központban húszezer négyzetméteren, modern, 21. századi körülmények között végezhetik munkájukat a szakemberek. A Magyar Honvédség 23 ezer raklapnyi és 18 ezer tonnányi hadfelszerelési anyagát kell majd, egy modern raktárirányító rendszer segítségével kezelniük, tárolniuk és természetesen a felhasználó alakulatokig eljuttatniuk az itt dolgozó katonáknak. Ez Magyarországon az első olyan új katonai logisztikai központ, mely a honvédelmi és haderőfejlesztési program részeként, zöldmezős beruházásként épült meg, több mint tízmilliárd forintból.
Az új raktár egyébként újabb munkalehetőségeket is teremtett, hiszen hónapok óta megtalálhatóak a honvédség, raktárosi és logisztikusi álláshirdetései a különböző hirdetőfelületeken.

Forrás: https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/elkeszult-a-honvedseg-logisztikai-kozpontja-4224475/

📌 2. Megújult a Sáfrik Malom Kiskunhalason

Bányai Gábor országgyűlési képviselő írta:
Szinte teljesen befejeződtek Kiskunhalason a Sáfrik Malom felújítási munkálatai. A megújult szélmalom újra látogatható lesz reményeink szerint már tavaszal, a projekt részeként egy alkotóház is megépülhetett, a malom előtti park részen pedig, több történeti játék és történelmi bemutató elem is beépítésre került. A terület rendezése várhatóan jövő év elején készül el.
Bízom benne, hogy a megújult szélmalom sok új vendéget és még több halasit fogadhat a járványhelyzet elmúltával, mikor végre átadhatjuk a nagyközönség számára.
Hajrá Halas!

Forrás: https://www.facebook.com/banyaigaborkepviselo/posts/3599478576757029

📌 3. Elkészült a futókör és a Kis Botanikus Kert (videóval)

Mától birtokba vehetik a látogatók a Városliget teljeskörű tájépítészeti átalakítása részeként megújult Mőcsényi Mihály Botanikus Kertet, a második kutyás élményparkot és a két kilométeres, rekortán borítású, kivilágított futókört. „Ezekkel a fejlesztésekkel a Liget Budapest Projekt megvalósítása során már több mint százötvenezer négyzetméternyi zöldfelület újult meg, és közel ötszáz új, egészséges fát ültettek el” – hangsúlyozta Gyorgyevics Benedek, a projektért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója.
„Elkészült a Liget Budapest Projekt keretében megújult botanikus kert, az új kutyás élménypark, és a két kilométer hosszú, kivilágított Városligeti Futókör is” – jelentette be szerdán Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója.
Mint ismertette, a Mőcsényi Mihály Botanikus Kert színes, hangulatos közösségi térként és természetismereti tudásközpontként is várja a látogatókat, a második kutyás élményparkban elkülönített rész várja a kis- és nagytestű kutyákat, a most átadott, két kilométeres, kivilágított, ízületeket kímélő rekortán borítású futókör pedig tovább színesíti a Városliget sportkínálatát.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/kultura/20201202-elkeszult-a-futokor-es-a-kis-botanikus-kert
Videó: https://youtu.be/xcCwMlwb7yA

📌 4. 2200 négyzetméteren építettek vállalkozói Inkubátorházat Nagykállón

A csarnoképülethez irodarészek, valamint az épületeket kiszolgáló parkolók és kerékpártárolók is létesültek.
Vállalkozói inkubátorház épült a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban. Az európai uniós forrásból megvalósult fejlesztést szerdán adták át.
A város önkormányzata több mint 661 millió forint támogatást kapott arra, hogy a helyi kis- és középvállalkozásoknak megfelelő infrastruktúrát biztosítson, és elvégezze az ehhez szükséges ingatlanberuházást. A fejlesztésbe az önkormányzat a 2200 négyzetméteres, saját tulajdonú telek biztosításával tette bele a részét, így készülhetett el: a csaknem 1400 négyzetméteres csarnokterület,
a hozzá kapcsolódó mintegy 200 négyzetméteres irodarész,
valamint az épületeket kiszolgáló parkolók és kerékpártárolók.
A létesítmény remélhetőleg mielőbb fontos helyszíne lesz a helyi gazdasági életnek.
2021 folyamán újabb fejlesztéseket adnak át
Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte, hogy a térségben 104 beruházást támogattak a Terület- és településfejlesztési operatív programon keresztül, ebből 80 beruházás már elkészült, a 15,7 milliárd forint összértékű fejlesztések még hátralévő beruházásait pedig a jövő év folyamán fogják átadni.
A nagykállóihoz hasonló iparterület-fejlesztés Nyírbátorban és Nyírbogáton valósul meg, 1,5 milliárd, illetve 350 millió forint értékben - tette hozzá a képviselő.
Horváth Tibor, Nagykálló független polgármestere elmondta, az inkubátorház építésére elnyert pályázat tartalmazta az öt üzemcsarnok és három iroda kialakítását, illetve vásároltak egy multifunkciós rakodógépet és térkőgyártó gépet. Jelezte, több betelepülni kívánó vállalkozással a napokban írják alá a bérleti szerződéseket.

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/12/2200-negyzetmeteren-epitettek-vallalkozoi-inkubatorhazat-adtak-nagykallon

📌 5. Újabb Leopárdok érkeztek az új tatai hangárba

Védelmi képességeink növelése békeidőben is fontos cél. Megérkezett az összes Leopard: tizenkettőre növekedett a Magyar Honvédségnél szolgálatot teljesítő Leopard 2A4HU harckocsik száma.
Az új Leopardok hangárjainak ünnepélyes átadásán Tatán:
Újabb két Leopárd 2A4 harckocsi érkezett a tatai laktanányába
A tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában két, egyenként mintegy 2000 négyzetméteres hangárt avatott fel csütörtök délután Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Az új hangárokban kapnak helyet a honvédség által a Krauss-Maffei Wegmann (KMW) harcjárműgyártótól lízingelt Leopard 2A4 harckocsik.
Németh Szilárd elmondta, ebből a típusból már nyolc harckocsi érkezett Tatára, és a megrendelt további négyet tavaszra várják.
A 12 harcjármű elsődlegesen a legénység kiképzését szolgálja, hiszen kezelésük jóval bonyolultabb az eddig használt T-72-eseknél – fűzte hozzá.
Az államtitkár elmondta: 2023-tól a legkorszerűbb, 2A7+ típusú páncélosokat használhatják majd a katonák, ebből 44-et állítanak rendszerbe a fegyvernem fejlesztése jegyében.
Hangsúlyozta, hogy 2016-tól engedte meg a magyar gazdaság állapota, hogy megfogalmazhassák a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programot, amelynek részeként a tatai dandárt a legmodernebb eszközökkel szerelik fel.
A program hármas célkitűzést fogalmazott meg, a katonák magas szintű kiképzését, a legújabb technikák bevezetését, és mindehhez a megfelelő infrastruktúra kiépítését – közölte Németh Szilárd.
Az új hangárok építésével és a Leopard harckocsik beszerzésével lehetőség nyílik a megfelelő tudás elsajátítására, így valósulhat meg a hármas cél - tette hozzá.
Németh Szilárd megköszönte a honvédeknek, hogy nemcsak a lehetséges harchelyzetekben, hanem a mai, pandémiás időkben is helytállnak. Mint mondta, a koronavírus elleni küzdelem első szakaszát a katonák példamutató közreműködésével sikerült megnyerni.

Forrás: https://hirado.hu/belfold/cikk/2020/10/29/ujabb-ket-leopard-2a4-harckocsi-erkezett-a-tatai-laktananyaba
https://www.facebook.com/nemeth.szilard.fidesz/posts/2702343553362690
https://www.facebook.com/kormanyzat/posts/4774170032655679

📌 6. Megújult környezetben tanulhatnak a diákok Debrecenben. Energetikai korszerűsítésen esett át a Debreceni Dózsa György Általános Iskola.

272 millió forintos beruházással újult meg Debrecenben a Dózsa György Általános Iskola, melynek részleteit szerdán ismertették az intézmény előtt. Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, az energetikai felújítás keretében ajtókat, ablakokat cseréltek, korszerűsödött a hőszigetelés, így kisebb energiaigénnyel működik majd az intézmény a következő időszakban. Mindez 450 diáknak, 39 pedagógusnak, valamint a kisegítő személyzetnek teszi jobbá a mindennapjait a megújult környezetben
Egy nagyon fontos fejlesztési folyamat új elemét láthatjuk itt, a Vénkertben több intézmény megújult már az elmúlt időszakban, és jelenleg is pályáztatás alatt van a Sinai Miklós utcai óvoda felújítása. Eddig 10 oktatási-nevelési intézmény felújításán vagyunk túl, 6 korszerűsítés pedig az előkészítés fázisánál tart. Ez a beruházási program nagyon jelentős abból a szempontból is, hogy közel 2100 tonnával csökken a kibocsátott szén-dioxid mennyisége, csak a Dózsa György Általános Iskolában ez 156 tonnával kevesebb szén-dioxid-kibocsátást jelent – mutatott rá Papp László.
Kósa Lajos országgyűlési képviselő mindehhez hozzátette, hogy ezzel a korszerűsítéssel a korábbi fenntartási költség a felére csökken, így nemcsak környezetvédelmi, hanem költségvetési szempontból is jelentős beruházásról beszélhetünk. – Debrecenben jól hasznosulnak az európai uniós támogatások, amit a városlakók is láthatnak – mondta.
Barcsa Lajos alpolgármester arra emlékeztetett, hogy a Dózsa György Általános Iskola felújítása egy átfogó fejlesztési program része, amelynek keretében a Vénkert összes önkormányzati és állami fenntartású intézménye megújul. Hangsúlyozta: a 2014-ben indult program részeként összesen több mint kétmilliárd forintból újul meg a Vénkert.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/orszagszerte/megujult-kornyezetben-tanulhatnak-a-diakok-debrecenben-9044768/

ADD TOVÁBB A VALÓDI HÍREKET!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó