Közintézményeink megújulnak!

Iskola, óvoda, kutatási központ, közösségi ház, sportpálya!

Közintézményeink megújulnak!

📌 További fejlesztések egy látványos videóban!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1540339236156957

Nézzük a mai fejlesztéseket, újabb 6 remek hírünk van arról, hogyan épül újjá Magyarország!

📌 1. Építészeti nívódíjat kapott a nemrég épített Vizafogó Óvoda

Online keretek között derült fény az idei Budapest Építészeti Nívódíja kitüntetettjeire. A Dicséretben részesültek között műemléki rehabilitáció, egyetemi épület vagy éppen egy hetivásár építészeti megoldása is felbukkan, míg a Nívódíjas projekt a tavalyi Média Építészeti Díján is hatalmas sikert arató Vizafogó Óvoda lett.
Budapest Főváros Önkormányzata júliusban írta ki nyilvános pályázatát a Budapest Építészeti Nívódíja 2020 elismerésre, melyet a Budapesti Építész Kamara szakmai háttere bonyolít le. A díj olyan igényesen, magas színvonalon megtervezett építmény, rehabilitáció, közterület, belső tér tervezője részére adományozható, amely javítja a főváros építészeti arculatát vagy egy városrész használatát, megjelenését, elősegíti az építészeti és környezeti kultúra fejlődését, formálja a városképet, és mindezek által ösztönzi a további magas színvonalú, innovatív beruházásokat.
Az évente meghirdetett pályázat feladata és célja, hogy a Budapest Építészeti Nívódíja átadásával elismerje és a nyilvánossággal megismertesse a városképet formáló, legkiemelkedőbb építészeti alkotásokat.
Az angyalföldi Vizafogó Óvodában minden együtt van. Adott az építtető Önkormányzat, aki óvodahálózatát progresszíven fejleszti és szisztematikusan megújítja. Adott az óvodavezetés, aki elvárta a tervezőktől az előremutató szemléletet, és valódi partneri viszonyban vált részesévé a megújulásnak. És adott volt az építész csapat, amelyik jól adagolt kísérletezőkedvvel, arányérzékkel, nyitottsággal és frissességgel, ráadásul némi humorral állt a feladathoz. Kitűnően teljesítettek. A 80-as évek paneles építésének termékeként létrejövő eredeti épületet nem lebontották, hanem okos vizsgálat alapján részben megtartották. E tett önmagában üzenetértékű egy középület esetében, itt azonban nyoma sincs az ebből származó esetleges kompromisszumoknak. Az egykori középső traktus kibontásával létrejövő új bejárat és átrium szervezi az új belső térstruktúrát.
Az egyszerre otthonos és tágas belső terekhez kétszintes fatornác épült, amely mind a földszinti, mind az emeleti foglalkoztatóknak közvetlen és nagyvonalú szabadtéri kapcsolatot biztosít. Nincs felesleg. Minden akkora és akképp megfogalmazott, hogy arányos maradjon, ugyanakkor a minden részletre kiterjedő figyelem a gyerekek léptéke felől is érezhető gondoskodásként sugárzik mindenhonnan. Példaszerű az a harmónia és kerek egész, amelyet ez az épület megtestesít az építtetői háttértől és elvárásoktól a proaktív építészeti hozzáállásig, s léptéktől függetlenül mintaként állítható az eljövendő fővárosi köz- vagy éppen magánberuházások elé.

Forrás: https://www.hugbc.hu/hirek/atadtak-a-budapest-epiteszeti-nivodija-2020-elismereseit/4177

📌 2. Megújult a Kunszentmiklósi Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola ebédlője

A Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola intézménye az elmúlt években nagyszábású fejlesztések által immár innovatív környezettel várja diákjait. Az iskola főépülete mellett két új épület szolgálja a diákok és pedagógusok munkáját, az idei évben pedig az iskola fenntartója, a Kunszentmiklósi Református Egyházközség saját költségvetéséből megvalósította az intézményhez tartozó ebédlő renoválását.

Forrás: https://www.kecskemetihir.hu/index.php/kecskemeti-cikkek/10230-megujult-a-kunszentmiklosi-baksay-sandor-reformatus-gimnazium-es-altalanos-iskola-ebedloje

📌 3. Óvoda újult meg Rábatamásiban, és végre a járda is elkészült.

Gyopáros Alpár
lyen az, amikor összefognak a falu lakói, a faluvezetés és a Kormány!
Rábatamási a Magyar Falu Programban nyert forrást járdafelújítás anyagköltségeire.
Több, mint 50 rábatamási ember pedig felgyűrte ingujját, és megépítette a járdát!
A nemzeti színű szalagot a két legfiatalabb (alsós diák) és a legidősebb (72 éves) közreműködő vágta át.
Gratulálok Rábatamási!
Az épület 2 éve újult meg!
A fejlesztés eredményeként megtörtént a födém és a külső falak szigetelése, vakolat került a külső falakra. Teljesen megújult az óvoda udvara, új szabadtéri játékokat szereztek be, a térburkolat területe is jelentősen növekedett.
A Magyar Kormány 1,6 millió forinttal, az Önkormányzat 6 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez.
A beruházás jelentős része saját teljesítésben valósult meg, az elvégzett közösségi munka értéke meghaladja a 10 millió forintot.
Az óvodások fantasztikus műsorral készültek a rendezvényre, ami egyben tanévzáró és ballagási ünnepség is volt.

Forrás: http://rabakozszive.hu/hirek/rabakoz/1078-atadtak-a-felujitott-ovodat-rabatamasiban
https://www.facebook.com/alpar.gyoparos/posts/1500883676787330

📌 4. Elkészült a Szegedi Vasutas Sportegyesület (SZVSE) nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas atlétikai pályája – közölte az egyesület elnöke hétfőn a helyszínen.

Szokol Lajos újságíróknak elmondta, a szegedi atléták több évtizedes álma vált azzal valóra, hogy elkészült a nyolcsávos, rekortán borítású, világítással rendelkező modern pálya.
Az új létesítmény alkalmas valamennyi pályaatlétikai, dobó- és ugrószám művelésére. Kialakítottak egy diszkosz- és egy kalapácsvető dobópályát, egy füvesített gerelyhajító nekifutót és két súlylökőpályát is. A diszkosz- és kalapácsvetés művelésére már hosszú évek óta nem volt lehetőség a városban, mert hiányzott az ehhez szükséges dobóketrec – közölte a szakember.
Az SZVSE négy – atlétikai, tájfutó, birkózó és labdarúgó – szakosztályának sportolói fő vagy kiegészítő edzéseiken használják az új pályát, amely nyitva áll a város valamennyi atlétikai egyesülete előtt – mondta az elnök. Hozzátette, a létesítmény kapacitása lehetővé teszi, hogy más sportágak művelői – az alapozási időszakban a többi közt a kajak-kenusok – is edzzenek itt.
Szokol Lajos fontosnak tartja, hogy a diáksport előtt is új lehetőségeket nyit a modern létesítmény, a gyerekek teljesen más körülmények között ismerkedhetnek meg az atlétikai alapjaival, mint a korábbi salakos pályán. Bízik abban, hogy így nőni fog a sportágat választók száma is.

Forrás: https://demokrata.hu/sport/elkeszult-az-szvse-atletikai-palyaja-szegeden-321688/

📌 5. Új kutatási és fejlesztési központot adott át a Mol Százhalombattán

A világszinten is a legmodernebbek közé tartozó kísérleti reaktorrendszert a thyssenkrupp Industrial Solutions szállította és üzemelte be, a többi eszközt 90 százalékban magyar beszállítóktól szerezték be.
Tízmillió eurós beruházással új kutatási és fejlesztési központot adott át a Mol Százhalombattán a Dunai Finomítóban - közölte az olajipari társaság.
A Mol poliol kutatási és fejlesztési központjában 12 mérnök és 7 technikus végzi a kutatási és fejlesztési munkálatokat.
A világszinten is a legmodernebbek közé tartozó kísérleti reaktorrendszert a thyssenkrupp Industrial Solutions szállította és üzemelte be, a többi eszközt 90 százalékban magyar beszállítóktól szerezték be.
A Mol és a thyssenkrupp közös kutatási és fejlesztési megállapodást is kötött, hogy elősegítsék mindkét vállalat belépését a poliol piacra.
Az egész térséget érintően kiemelt jelentőségű a beruházás
Szabó Gabriel, a Mol-csoport downstream ügyvezető igazgatója közölte, hogy a kutatási és fejlesztési központ Mosonyi György, néhai Mol vezérigazgató nevét viseli. A legkorszerűbb eszközökkel felszerelt laborban dolgozó szakértők innovatív megoldások segítségével fejlesztik majd a tiszaújvárosi poliol üzem termékeit.
Ez a központ nemcsak a Mol számára kiemelt fontosságú, hanem Kelet-Közép-Európa legmodernebb poliol kutató központjaként nemzeti jelentőséggel is bír
- mutatott rá a vezető.
Sami Pelkonen, a thyssenkrupp chemical progress technologies szegmens vezérigazgatója a közleményben kiemelte, a megállapodásuknak köszönhetően elindult kutatási és fejlesztési labor nagy lépés afelé, hogy új piacokat találjanak és nyerjenek a Mol poliol termékei számára.
A Mol-csoport 2030-as stratégiája célként határozza meg, hogy a petrolkémiai üzletág egyre nagyobb arányban járuljon hozzá a teljes cégcsoport eredményéhez. Ennek érdekében a Mol 1,2 milliárd eurós beruházással épít poliol komplexumot Tiszaújvárosban, az üzem sikeres működéséhez pedig elengedhetetlen a piaci potenciállal rendelkező, a vevőkör igényeit kielégítő termékek fejlesztése

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/11/uj-kutatasi-es-fejlesztesi-kozpontot-adott-at-a-mol-szazhalombattan

📌 6. Lőrinciben megújul a Művelődési ház

A munkálatok a végéhez közelednek, a képen épp a feliratok kerülnek a helyükre.

Forrás: https://cutt.ly/8hl9uqT

ADD TOVÁBB!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó