Hideg van, vírus van, de az építőipar ennek ellenére kiválóan teljesít!

Orbán Viktor megmondta: "Nem vesznek el tőlünk forrásokat, minden fejlesztés megvalósul!"

Hideg van, vírus van, de az építőipar ennek ellenére kiválóan teljesít!

📌 A korábban megosztott cikkeink alapján készítettünk egy 1000 fejlesztést tartalmazó videót, osszátok meg azokkal, akik csak stadionokat látnak.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1540339236156957

Lássuk a mai adagot!

📌 1. Már látszik, hogyan fog kinézni az új érdi bíróság

Zöldmezős beruházásban épül meg az új igazságügyi központ Érden. A projektben zöldmezős beruházásban épül meg egy háromszintes, mintegy 3570 négyzetméteres épület 3,24 milliárd forintból. A jelenleg ideiglenes épületben működő bíróság mellett az ügyészség is itt fog otthont kapni a fontos agglomerációs városban, illetve a rendőrkapitányság épülete is a közelben található, így Pest megye egyik fontos igazságszolgáltatási központja alakul ki az építkezéssel.
Egyértelműen látszik az előre haladás
A földszinten többek közt
kilenc termet alakítanak ki,
ügyfélközpontot adnak át,
tanúgondozó szobát helyeznek el,
illetve egy tágas várakozó helyiség is elkészül.
Az emeleteken pedig helyet kapnak a bírósági dolgozók irodái, illetve kezelőirodákat és egy multifunkcionális tanácskozótermet is kiépítenek. A projektben 99 parkolót is kialakítanak, valamint járták építésére és közterület-fejlesztésre is sor kerül.
Miután a szerkezetépítés már korábban lezárult most a bádogos és külső lakatos munkák, a gépészeti és elektromos szerelések és szerelvényezések, a festés és tapétázás, illetve a kertépítés a projekt fókusza.
Hét település ügyeit intézik majd itt
Az érdi járásbíróság ideiglenes épületében 2019. január 1-jén jött létre, több évtizedes előkészítő folyamat eredményeként, az Érdet, Százhalombattát, Pusztazámort, Diósdot, Tárnokot, Sóskutat és Törökbálintot érintő ügyekben ítélkezik.

Forrás, további képek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/11/mar-latszik-hogyan-fog-kinezni-az-uj-erdi-birosag-galeria Magyar Építők 🇭🇺

📌 2. ELKÉSZÜLT A 87. SZÁMÚ FŐÚT KŐSZEG ÉS RŐTFALVA ORSZÁGHATÁR KÖZÖTTI SZAKASZA

A térségben közlekedők a mai naptól már a magyar és osztrák oldalon újonnan, új határmetszési ponttal kiépült út végleges nyomvonalát használhatják.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a 87. számú főút Kőszeg és Rőtfalva országhatár közötti szakaszának korszerűsítése. Az útépítési munkálatok alatt kiemelt szempont volt a főút forgalmának 2×1 sávon történő folyamatos fenntartása. Ennek érdekében 2020. április 8-tól egy újonnan kiépített terelőúton haladhatott a forgalom
2020. november 26-án 12 órától újabb forgalmi változás vette kezdetét. A forgalmat a 87. számú főút koronaélen belül elkészült új szakaszára terelték rá. Így a térségben közlekedők már a magyar és osztrák oldalon újonnan, új határmetszési ponttal kiépült út végleges nyomvonalát használhatják.
Ezzel egy időben a régi Kőszeg-Rattersdorf Határátkelőhely ideiglenesen lezárásra kerül. Magyar oldalon a munkálatok tovább folytatódnak, ezért az új nyomvonalon sebességkorlátozások kerülnek bevezetésre, továbbá a szakaszon a Covid-19 vírus okozta veszélyhelyzet miatt a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló 407/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet értelmében az országba történő beléptetés során a Rendőrség állandó jelleggel határellenőrzést is végez.
Kérjük a változó forgalmi rend és a folytatódó munkálatok miatt a környéken közlekedők szíves türelmét és fokozott figyelmét, valamint a tereléseknél és a határellenőrzésnél elhelyezett KRESZ jelzések (korlátozások) fokozott betartását.
A nyomvonal új határmetszési ponttal a magyar oldali 87. számú főutat köti össze az osztrák oldali B61a jelű úttal, tehermentesítve ezzel a meglévő szűk keresztmetszetű kőszegi határállomást és az ausztriai Rattersdorf (Rőtfalva) település belterületi szakaszát.
Kőszeg és Rőtfalva határmenti kapcsolatának fejlesztése során a magyar oldalon 825 méter hosszú szakaszon történt beavatkozás, amelyből 625 méteren új nyomvonalú út épült, a fennmaradó 200 méteren a meglévő 87. számú főút felújítása történt meg. A projekt befejezéséig, 2021. június 30-ig az útépítést végző kivitelezőnek ki kell még építenie egy új útcsatlakozást a régi kőszegi határátkelő felé vezető úthoz, be kell fejeznie koronaélen kívül a vízépítési munkákat a 87. számú főút most átadásra kerülő szakaszán, valamint a csapadékvíz elvezetés biztosítása érdekében a 87. számú főúttal párhuzamosan 590 méter hosszon a régi vasúti töltés mellett ki kell építenie a vízelvezető rendszert, valamint a csapadékvíz-levezetőmederhez történő csatlakozást.
A projekt célja a környező magyar és osztrák települések egymás közötti elérhetőségének javítása, és a határon átnyúló infrastruktúrában rejlő közös lehetőségek hatékonyabb kiaknázása. A beruházás a Zsira-Lutzmannsburg (Locsmánd) összekötő út felújítási munkáinak elvégzése projekttel közös Interreg V-A pályázat keretében nyert támogatást.
A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 keretében valósul meg. A kivitelezést a VértesAszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Meliorációs és Rekultivációs Kft. végzi nettó 1.539.976.875 Ft értékben.

Forrás: https://nif.hu/2020/11/koronaelen-belul-elkeszult-a-87-szamu-fout-koszeg-es-rotfalva-orszaghatar-kozotti-szakasza/

📌 3. Szépen alakul a Debreceni Egyetem többfunkciós tanulóközpontja

A Debreceni Egyetem lapja, az Egyetemi Élet tett közzé két friss fotót (és párban hozzájuk a látványterveket) a Facebookon a Learning Center építkezéséről.
A Debreceni Egyetem tanulóközpontját a Dóczy József utcán a debreceni Dryvit Profi Kft. építi tavasz óta, s 14 hónapjuk van befejezni a munkát.
Az új, többfunkciós, modern és komfortos tanulóközpontban a hallgatók önállóan, vagy kis csoportokban is készülhetnek, emellett előadások és vizsgák helye is lesz az új épület. A létesítmény a közösség építését szolgálja majd, hiszen a különféle nemzetiségű és nagy létszámú diákságot egy tanuló közösségé integrálja, egy-egy kultúra egyéni igényeit is figyelembe véve.
A háromszintes, 4249 négyzetméter nettó hasznos alapterületű épület, vasbeton szerkezetű lesz egy könnyűszerkezetes zárt – nyitott gépészeti tetőszinttel. A földszinten egy központi aula, közösségi terek, az I. emeleti szintről is megközelíthető 256 fős előadó terem, büfé, iroda és kiszolgáló terek kapnak helyet. A bejáratok előtt pihenőkerteket építenek ki. Az I. emeleten nyitott, szeparálható, térfalakkal tagolt közösségi tanuló boxok lesznek. A II. emeleten elektronikus vizsgáztató terem, oktató termek, szeparált konzultációs terek, imaterem, míg a III. emeleten szerverterem, gépészeti terek helyezkednek majd el.
A 4200 négyzetméteres tanulócentrum belső berendezése a felújított Bölcsészettudományi Könyvtáréhoz lesz hasonló és klubjellegű hangulatot idéz majd.
A nettó 3 milliárd 416 és fél millió forintos beruházást uniós támogatásból és önerőből valósítja meg a Debreceni Egyetem. A Learning Centert várhatóan a következő tanévtől használhatják a diákok.

Forrás: https://www.dehir.hu/debrecen/szepen-alakul-a-debreceni-egyetem-tobbfunkcios-tanulokozpontja/2020/11/26/
https://www.facebook.com/egyetemielet/posts/10164570281605235

📌 4. Jól halad a Debreceni Egyetem Innovációs Központjának építése – videóval

Debrecen – Még csak hat hónapja rakták le az alapkövet, de már szerkezetkész a létesítmény a Vezér úti ipari parkban.
Az Innovációs Központ alapkövét június 9-én rakták le Palkovics László innovációs és fejlesztési miniszter jelenlétében. A Debreceni Egyetem ipari parkjában ez lesz az első, kifejezetten az egyetemi tudásra épülő, a kutatást és ipari igényeket egyaránt kiszolgáló épület.
A tervek szerint 2021 tavaszán átadják a több mint 5000 négyzetméteres, háromszintes létesítményt a Debreceni Egyetem Tudományos, Technológiai és Innovációs Parkjában. A látványos, hatalmas üveghomlokzattal rendelkező központ az oktatás, a kutatás és a versenyszféra szereplőit gyűjti majd egy helyre.
– Az épületben elsősorban inkubációs tevékenységet végeznek, de oktatási és gyakorlati bázisként is szolgál majd, ahol az elméleti kutatásoktól egészen a prototípusgyártásig juthatnak majd el a start-up cégek projektjei - mondta a hirek.unideb.hu-nak Bács Zoltán kancellár.
A 3,8 milliárd forintból 85 százalékban megvalósuló Innovációs Központnak a science parkba betelepülő vállalkozások kiszolgálásában is szerepe lesz. A hiányzó megvalósítási rész a beköltözők igényeitől függően lesz alakítható a földszinti „üzemi” szinten, illetve a legfelső „office” emeleten. A középső „open office & meeting rooms” szint teljes készültségben várja majd a beköltözőket, vagy csak egy-egy munkahelynyi helyet használni vágyókat.
A Debreceni Egyetem Tudományos, Technológiai és Innovációs Parkjában a következő ütemben pilot oltóanyagüzem és járműlabor is épül. Ez utóbbi tervezett helyén már a régészeti munkákat végzik. Az eredetileg 25 hektáros egyetemi ipari park ma már 70 hektáron várja a tudásintenzív ágazatokkal közös beruházásokat. A DE science parkjában elsősorban az egészségipar és a járműipar területén innovatív beruházások valósulnak meg.
Az Innovációs Központ megvalósításában és a science park infrastrukturális fejlesztésében generál szervezőként meghatározó szerepet játszik az egyetemi tulajdonú UD TUTI Tudományos, Technológiai és Innovációs Park Nonprofit Kft. A terület előkészítését a Dryvit Profi Kft. végezte el, a létesítmény a BORD Építész Stúdió Kft. tervei alapján a Hunép Kft. kivitelezésében valósul meg 2021 februárjáig.

Forrás, videó, további képek: https://www.dehir.hu/debrecen/jol-halad-a-debreceni-egyetem-innovacios-kozpontja/2020/11/20/

📌 5. Megújult az orosházi Forrás óvoda

Befejeződött az orosházi Forrás Református Óvoda felújítása. Az intézmény bővítésen, energetikai beruházáson, külső és belső felújításon esett át.
Az Orosházi Református Egyházközség még 2017. december 20-án részesült a Békés Megyei Önkormányzat támogató döntése alapján 270,75 millió forint vissza nem térítendő támogatásban a megyei önkormányzat által kezelt Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően. A fejlesztés célja a gyermekjóléti alapellátásokhoz és az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása, a szolgáltatások minőségének fejlesztése, a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése volt. A meglévő óvodai épületet bővítették a fejlesztés során, a nettó alapterület közel 600 négyzetméterrel növekedett. Három új csoportszobával és egy melegítőkonyhával gazdagodott az intézmény.
A jelenlegi energetikai követelményeknek megfelelően épült fel az új szárny, a régi épületrész pedig a nyílászárók cseréjével, a fal- és födémszigeteléssel esett át energetikai felújításon, így a fenntartó jelentős költségeket tud megtakarítani az intézmény üzemeltetése során. A régi épületrészben belső átalakítást végeztek, közfalak bontásával és áthelyezésével új helyiségek jöttek létre, kicserélték a belső nyílászárókat és a burkolatokat is. Az óvoda területén parkolókat alakítottak ki, melyek között akadálymentes is helyet kapott.
A felújítási munkálatok mellett új óvodai eszközöket, bútorokat szereztek be, melyekkel az új helyiségek rendezték be, valamint a korábbi, elhasznált eszközök cserélték le. A bővítéssel az intézmény férőhelyeinek száma is növekedett, eddig 45 gyereket tudott fogadni az óvoda, most 30-al többet, 75 orosházi és környékbeli kisgyermek ellátására van lehetőség.

Forrás: https://behir.hu/megujult-az-oroshazi-forras-ovoda

📌 6. Átadták Csongrád-Csanád megye fejlesztett töltéseit

Javult az Alsó-Tisza-völgy árvízvédelmi helyzete, csökkent az árterek elöntésének veszélye, és várhatóan mérséklődnek az árvízvédekezés költségei azoknak a fejlesztéseknek köszönhetően, melyek 12 milliárd forintból, uniós támogatással valósultak meg a Dél-Alföldön – tájékoztatta a regionális vízügyi igazgatóság szerdán az MTI-t.
A közlemény szerint az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság összefogásával megvalósított fejlesztésnek köszönhetően javult a térségben élő emberek, az ipari- és gazdasági létesítmények, valamint az érintett mezőgazdasági területek védelme. A fejlesztés hozzájárul a védett ártéri területek és az ott található egyedülálló természeti értékek megóvásához is. A térség elmúlt ötven évének legjelentősebb árvízvédelmi fejlesztési projektje Baks, Szentes, Mindszent, Szegvár és Apátfalva külterületeit érintette.
A Dongéri-, valamint a Sámson-Apátfalvi-Szárazér-főcsatornán az árhullámok visszatartására nagy méretű árvízkapuk épültek, melyeket 20-20 darab, egyenként 0,5 m3/s kapacitású szivattyú egészít ki. A Hármas-Körös és a Tisza folyó bal partján összesen 9,7 kilométer hosszon végeztek töltésfejlesztési munkákat, melyek során növelték a töltések szelvényméretét, a gátkoronára pedig új útburkolat épült. Mindszentnél elbontottak egy működésképtelen szivattyútelepet, egy másikat pedig korszerűsítettek, s egyben növelték kapacitását.
Átépítették a térségben jelentős szerepet betöltő Felső-Kurcai és Kurcatoroki zsilipet, és teljeskörű felújításon esett át két gátőrtelep. A projekt megvalósítása mérnöki szempontból kiemelkedő, több mint egymillió köbméter föld megmozgatásával járó beruházás volt, melynek során a Tisza alsó szakaszán újdonságnak számító árvízkapukat telepítettek.

Forrás: http://szegeder.hu/atadtak-csongrad-csanad-megye-fejlesztett-tolteseit/

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó