Legalja: Pápai Gábor, a Népszava rajzolója botrányos karikatúráját ítélte az idei év legjobb rajzának a MÚOSZ

Legalja: Pápai Gábor, a Népszava rajzolója botrányos karikatúráját ítélte az idei év legjobb rajzának a MÚOSZ

Nagyon ne lepődjünk meg, hiszen a MÚOSZ elnökségét elnézve érthető, hogy itt nem egy szakmai szervezetről, hanem egy balliberális álhírgyártó lapok fizetett provokátorait tömörítő gittegyletről van szó. Nyilván a dolog úgy működik, hogy az egyik aljas rajzol egy keresztény emberek vallását és a Tisztifőorvost sértő firkát, ő ezzel provokál, a többiek meg még jutalmazzák is azt. ismét előhozva ezzel a már feledésbe merült minősíthetetlen firkát.
https://muosz.hu/szervezet/elnokseg/

A mi szemünkben ezek nem újságírók, de még csak nem is emberek. Aki mások vallásából gúnyt űz, az egy nagy nulla, egy senki.

Pápai Gábor, a Népszava rajzolója botrányos karikatúráját ítélte az idei év legjobb rajzának a Magyar Újságírók Szövetsége karikaturista-szakosztálya.
Már akkor botrányokat váltott ki Pápai karikatúrája, amikor április 28-án kinyomtatta a Népszava. A rajzon Müller Cecília tiszti főorvos a keresztre feszített Jézus mellett azt mondja:

Alapbetegsége függőséget okozott”.

Most a magyar újságírók szakmai szervezetének kikiáltott érdekképviselet, a MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) karikaturista-szakosztálya meg tudta fejelni azt, hogy Pápai rajzával keresztények százezreit sértette meg.

Ugyanis a szakmai díj titkos szavazásán a MÚOSZ karikaturistái ezt a képet ítélték a legjobbnak.

„Pápai Gábor a Müller Cecília országos tiszti főorvost és az operatív törzset kifigurázó, nagy politikai visszhangot kiváltó rajzára érkezett a legtöbb szavazat a Kétfilléres-díj pályázatán.

Így aztán idén Pápai Gábor kapta a Kétfilléres-díjat.”

Már a rajz megjelenését követően is több kereszténydemokrata politikus tiltakozott: Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese, Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár is vallásgyalázással vádolta Pápait, aki annyit mondott, áll a perek elé.

Forrás: https://hirtv.hu/hirtvszines/papai-gabor-krisztus-gyalazo-karikaturaja-kapta-a-szakma-dijat-2512475

Címkék: Politika 

Kapcsolódó