Jelentős béremelést kapnak 2021-ben a háziorvosok is!

Újabb bomba hír!

Jelentős béremelést kapnak 2021-ben a háziorvosok is!

Az alapellátásban dolgozó orvosok és szakdolgozók is béremelést kapnak 2021-ben - derül ki a kormány szerdán megjelent határozatából. A háziorvosi rendszer jövőre betervezett költségvetési kiadásai így 50 százalékkal emelkedhetnek. Korábban az orvosok fizetését rendezte a kormány.

Megjelent a háziorvosok béremeléséről szóló határozat a Magyar Közlönyben. Ennek értelmében

* A kormány felkéri az emberi erőforrások miniszterét, hogy a háziorvosok praxisközösségekbe, a házi gyermekorvosok csoportpraxisokba történő szerveződése érdekében teremtse meg a praxisközösségek, csoportpraxisok jogi kereteit. Ennek felelőse Kásler Miklós EMMI miniszter, és a határidő 2021. december 31.
* A kormány felkéri az emberi erőforrások miniszterét, hogy a háziorvosi és házi gyermekorvosi, illetve az alapellátást nyújtó fogorvosi körzetek kialakításához adott szempontrendszerét aktualizálja és elektronikus formában tegye közzé a kormányzati honlapon. Ennek határideje 2021. január 1.
* A kormány 71,558 milliárd forinttal emeli meg a 2021-es költségvetés kiadási oldalán a "Háziorvosi, háziorvosi ügyeleti ellátás jogcím előirányzatot" a béremelés fedezése érdekében. Ennek határideje: 2021. január 1-jét követően azonnal. Ez az emelés a korábbi összeghez képest 50 százalékos bővítést jelent.
* Egyúttal pedig a pénzügyminiszternek a 2022-es és 2023-as költségvetés tervezése során gondoskodnia kell a szükséges fedezet betervezéséről.

Mint arról korábban beszámoltunk, még október 8-án elfogadta a parlament az orvosok béremeléséről szóló törvényt. Kásler Miklós korszakos jelentőségűnek nevezte a fizetések emelését.

AZ ELFOGADOTT JAVASLAT ÉRTELMÉBEN EGY KEZDŐ REZIDENS ORVOS JELENLEGI 255 EZER FORINTOS FIZETÉSE 687 EZERRE EMELKEDIK, EGY 40 ÉV SZAKMAI TAPASZTALATTAL RENDELKEZŐ SZAKORVOS 525 EZER FORINTOS FIZETÉSE PEDIG 2 MILLIÓ 380 EZER FORINTRA NŐ.

Az Orbán-kormány döntése történelmi jelentőségű és példátlan: emlékezhetünk a Gyurcsány-kormány nemhogy emelte volna az orvosok fizetését, hanem elvett belőle.

🇭🇺 Egészségügyi fejlesztések részletesebben.

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége szerint "az egészségügy soha nem látott rossz állapotba került Orbán Viktor 10 éves kormányzása alatt" Akkor nézzük mi is a valóság. A Gyurcsány-klán 600 milliárd forintot vont el az egészségügytől, eladták a kórházakat a Hospinvestnek, majd csődbe vitték azokat, elbocsátottak 3000 orvost, 6000 egészségügyi dolgozót, bezártak több tucat kórházat, 16000 aktív kórházi ágyat számoltak fel, és privatizálni akarták az egészségpénztárat is - csak közbejött a 2010-es választás, ahol kétharmados többséggel elküldtük őket a sunyiba.

Gyurcsányék arról is gondoskodtak, hogy az egészségügyet ne lehessen könnyen talpra állítani, hiszen bezárták az utánpótlásképző intézményeket is: Bezártak nővérszállókat, bezártak nővérképző intézményeket, nem emelték érdemben az orvosok és az egészségügyi dolgozók bérét, az infláció magasabb volt, mint a ritka és kicsi béremelés, amit ők adtak. Az egészségügyi dolgozók bére reálértéken csökkent, ezért sok egészségügyi dolgozó külföldre kényszerült, a magyar adófizetők pénzén megszerzett tudásukat így más országok betegeinek a gyógyítására fordították. Dobrev Szövetségese, a Jobbikos Lukács László György például céget alapított arra, hogy orvosokat exportáljon más országokba, legalább 60 orvost el is távolított a magyar egészségügyből.

Gyurcsányék voltak azok, akik bevezették a vizitdíjat, a kórházi napi díjat, közben széfeket vásároltak a kórházakba, ők széfekkel akartak gyógyítani. Nem a bűnözést számolták fel, hanem a tisztességes embereknek széfet tettek a kórházi ágya mellé, hogy ne lopják meg őket a kórházban! Mekkora szégyen!

Tervszerű balliberális károkozás történik. A baloldal megmondta, hogy "Orbánt akkor lehet leváltani, ha gazdasági visszaesés lesz" - ezen dolgoznak 10 éve! Leállítják (ahol tudják) vagy akadályozzák a fejlesztéseket, adókat emelnek a "visszavett" városokban, hiába van pénzük, nem segítik a rászorulókat, még a hajléktalanokat is kizavarták az utcára, holott Tarlós idejében el voltak szállásolva. Nekik az kell, hogy emberek haljanak meg, forduljon rosszabbra az anyagi helyzetük, hogy utána Orbánt hibáztatva a kormány ellen hergeljék őket.

Ezt tették ők az egészségüggyel, ezt teszik a gazdasággal, ezt teszik a magyar emberekkel. Nekik a hatalom kell, minden más számukra feláldozható, járulékos veszteség.

És mit tett a FIdesz? Lássuk! Külön cikkekkel minden egyes témakörre!

📌 Megháromszorozták az egészségügyi dolgozók bérét, ötszörösére emelték az orvosok bérét.
📌 Ma 7300-zal több orvos, és 15000-rel több ápoló dolgozik az egészségügyben
📌 JÖVŐRE 2012 MILLIÁRD FORINT JUT EGÉSZSÉGÜGYI CÉLOKRA, AMI AZT JELENTI, HOGY A KORMÁNY TÍZ ÉV ALATT 915 MILLIÁRD FORINTTAL, 76 SZÁZALÉKKAL NÖVELTE AZ EMBEREK EGÉSZSÉGÉNEK MEGVÉDÉSÉRE, MEGŐRZÉSÉRE, VISSZASZERZÉSÉRE FORDÍTHATÓ FORRÁSOKAT.
📌 2010 óta: 91 kórház újult meg részben vagy egészben, 54 rendelőintézetet és 107 mentőállomást korszerűsítettek, továbbá 23 új rendelőintézet és 34 új mentőállomás épült Magyarországon.
📌 Idén januártól 14 százalékkal emelkedtek az egészségügyi szakdolgozói alapbérek, novemberben ezen felül egy újabb húszszázalékos béremelés történt. 2022 januárjától újabb, harmincszázalékos béremelést terveznek.
📌 500 ezer forintos jutalommal köszönték meg minden egészségügyi dolgozó munkáját. Erre sosem volt példa korábban!
📌 Szolgálatba állítottak 1000 új mentőautót
📌 Felújítják a háziorvosi rendelőket
📌 Fejlődik a sport, a szabadidős lehetőségek, hiszen az egészségügy egyik alappillére a megelőzés, az egészséges életmód
📌 Csökkennek a várólisták
📌 A privatizált kórházak állapota rendeződött, mindent visszaszerzett az állam, amit nem érkeztek csődbe vinni Gyurcsányék
📌 Megépül az új centrumkórház
📌 Videó a fejlesztésekről
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3135464329915452

Részletesebben:

‼️ Szociális ágazat, ápolók, fejlesztések, kiadások, várólisták, adósságrendezés, mentőszolgálat, oltások, bérek, egészségházak, és még sok minden más: A Számok gyűjteménye "egészségügyezőknek"

A legújabb hír (duplázódik az orvosok bére, https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/204869830990158) nagy port kavart a libsi megmondóemberek között, és hát amiért sírtak 10 évig, miután megvalósul, most már problémát jelent nekik.

Egészen hajmeresztő kommenteket láttunk ezzel kapcsolatosan, idézünk egy párat:
- "Üres a kassza, a zorbán meg két kézzel szórja a pénzt az orvosokra"
- "Az jó, hogy az orvosoké nő, de az ápolóké nem!"
- "Minek emeli, ha minden orvos külföldön dolgozik"
- "Azért emeli, hogy rá szavazzanak", stb.

Nos a baloldal és lakájmédiájuk által megtévesztettek érdekében készítettünk egy átfogó cikket arról, hogy mi is a valóság. Nézzük!

🔴 1.Ápolók.
Gyurcsányék 2006-2008 között több, mint 3000 ápolót rúgtak ki. A 2010-es (kormányváltás) létszámhoz képest ma közel 3000 ápolóval van több, tehát az Orbán kormány visszaépítette a baloldal által elbocsátott létszámot. Az ápolók bére a 2010-es szint duplájára nőtt. A bérek idén januárban további 14 százalékkal nőttek, megkapták az 500 ezer forintos jutalmat, novemberben újabb 20 százalékos emelés jön, 2022-ig további 30 százalék, és így a bérek elérik a 2010-es szint háromszorosát!

Forrás: https://www.enkk.hu/hmr/documents/beszamolok/HR_beszamolo_2018.pdf
http://profitline.hu/ny/irattar/2017-02-17/117682899_S796ezl.jpg
https://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/egeszsegugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/a-kormany-beremelessel-osztondijakkal-segiti-az-apoloi-letszam-novekedeset
https://szamokadatok.hu/Post/1880/Itt_a_jarvany_masodik_hullama_ezert_ismet_elovettek_az_egeszsegugyet
https://www.origo.hu/itthon/20181210-jelentosen-nonek-a-berek-az-egeszsegugyben.html
https://szamokadatok.hu/Post/1108/Celkeresztben_sem_hatralok
https://szamokadatok.hu/Post/1013/Az_egeszsegugyben_dolgozo_mintegy_70_ezer_apolo_helytallasat_koszonte_meg_Prof_Dr_Kasler_Miklos_az_apolok_nemzetkozi_napjan

🔴 2. Orvosok.
2010 óta az orvosok fizetése 2,5-szeresére nőtt, a most bejelentett béremeléssel a fizetések elérik a 2010-es szint ötszörösét. 2010-hez képest ma 7300 orvossal van több a magyar egészségügyben, az újonnan diplomázó orvosok száma is duplájára nőtt. Az orvosok bére soha nem látott mértékben nőtt a polgári kormányzás ideje alatt, a kivándorlásuk is gyakorlatilag megszűnt.

Forrás: https://szamokadatok.hu/Post/2017/Betiltjak_a_halapenzt_mivel_duplazzak_az_orvosok_beret_KOSZONJUK
https://szamokadatok.hu/Post/871/Az_orvosok_keresete_nem_csokkent
https://szamokadatok.hu/Post/222/Szamok_-_az_orvosok_bere

🔴 3. Általános cikkek, kiadások, fejlesztések.

📌 Innen indultunk 2010-ben
https://szamokadatok.hu/Post/2021/Kiindulasi_allapot_es_teendok_az_egeszsegugyben
📌 A baloldal teljesítménye számokban
https://szamokadatok.hu/Post/696/Beveszi_meg_valaki_Kincses_Gyula_dumajat
📌 A létszámok alakulása számokban
https://szamokadatok.hu/Post/544/Baloldali_alhirterjesztes_az_orvosok_apolok_es_szocialis_dolgozok_letszamaval_kapcsolatosan
https://szamokadatok.hu/Post/1119/Orvoshianyra_noverhianyra_meg_egyeb_demagog_bekiabalasokra_remek_valaszt_adott_Retvari_Bence
📌 Források: +915 milliárd, azaz +76% az egészségügynek
https://szamokadatok.hu/Post/1714/Nominalisan_76_szazalekkal_realerteken_377_szazalekkal_tobbet_koltunk_egeszsegugyre_mint_a_baloldal
📌 Egészségügyi kiadások
https://szamokadatok.hu/Post/1810/Egeszsegugyi_kiadasok_novekedese
https://szamokadatok.hu/Post/1586/Egeszsegugyi_kiadasok_alakulasa
📌 Videó a fejlesztésekről
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3135464329915452
📌 Mentőszolgálat:
https://szamokadatok.hu/Post/1868/Romokban_az_egeszsegugy_-_hazugsag
https://szamokadatok.hu/Post/831/Az_Orszagos_Mentoszolgalat_allapota_baloldali_kormany_es_Fidesz_kormany_idejen
📌 Szociális ágazat:
https://szamokadatok.hu/Post/1790/Berek_a_szocialis_agazatban_gyogyaszati_segedeszkozok_tamogatasa
https://szamokadatok.hu/Post/1422/A_szocialis_dolgozok_bere_nem_14-ot_nott_10_ev_alatt_hanem_114-ot
https://szamokadatok.hu/Post/1377/A_Nemzeti_Kormany_valsagban_sem_hagyja_cserben_a_dolgozokat
📌 Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, akadálymentesítés, gyermekvédelem
https://szamokadatok.hu/Post/1739/Megvaltozott_munkakepesseguek_foglalkoztatasa_akadalymentesites_gyermekvedelem
📌 Adósságrendezés:
https://szamokadatok.hu/Post/1549/Korhazak_adossagrendezese_mentok_fejlesztese_gyogyszerartamogatas
📌 Bérek:
https://szamokadatok.hu/Post/1463/Egeszsegugyi_berfejlesztes_praxisok
📌 Várólisták:
https://szamokadatok.hu/Post/1494/Varolista_kielegito_ellatas_egeszseges_eletmod
📌 Oltások:
https://szamokadatok.hu/Post/974/A_magyarorszagi_vedooltasi_rendszer_vilagszinvonalu
📌 Vizitdíjról, kórházi napidíjról:
https://szamokadatok.hu/Post/1474/A_vizitdij_es_a_korhazi_napidij_ertelmetlensegerol_szamokban
📌 Egészségügy állapota:
https://szamokadatok.hu/Post/570/A_magyar_egeszsegugy_egeszsegugyi_allapota_egeszseges
📌 Fejlesztések:
https://szamokadatok.hu/Post/1881/Zold_mezos_beruhazas_keretein_belul_koltozhetett_uj_epuletbe_a_Borsod-Abauj-Zemplen_Megyei_Kozponti_Korhaz_es_Egyetemi_Oktatokorhaz_Gasztroenterologiai_szakrendelese
https://szamokadatok.hu/Post/1857/Mogyorod_Egeszseghaz
https://szamokadatok.hu/Post/1850/Ket_irany_van_es_mi_dontjuk_el_melyiket_valasztjuk
https://szamokadatok.hu/Post/1715/Folyamatos_az_uj_vagy_felujitott_egeszseghazak_orvosi_rendelok_atadasa_orszagszerte
https://szamokadatok.hu/Post/1610/Stadionepites_Miskolcon_helyett_uj_epulettel_bovul_a_miskolci_korhaz
https://szamokadatok.hu/Post/1465/Az_Egeszseges_Budapest_Program
https://szamokadatok.hu/Post/1342/Korhazfejlesztesek_indulnak_az_orszag_keleti_felen_8_varosban_epitkeznek
https://szamokadatok.hu/Post/1280/Romokban_az_egeszsegugy_Jah_nem
https://szamokadatok.hu/Post/1091/Romokban_az_egeszsegugy_Vagy_megsem
https://szamokadatok.hu/Post/716/_Elkeszult_a_mobil_jarvanykorhaz_Kiskunhalason

‼️ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!‼️

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20201003-orban-kormany-orvos-beremeles-egeszsegugy.html
https://szamokadatok.hu/Post/2287/62_orvost_kuldott_Irorszagba_a_jobbikos_Lukacs_Laszlo_Gyorgy_most_hianyolja_oket
https://szamokadatok.hu/Post/2030/Nem_Kincses_es_nem_is_a_balliberalis_partok_erdeme_az_orvosi_berek_emelese_hanem_a_Kormanye_a_magyar_tarsadalome
https://szamokadatok.hu/Post/2024/Tenyek_az_egeszsegugyrol_-_nem_csak_az_orvosok_bere_no
Dobrev hazug posztja: https://www.facebook.com/dobrevklara/posts/3451937481549089

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20201126-jelentos-beremelest-kapnak-2021-bena-haziorvosok.html

Címkék: Egészségügy  Megélhetés 

Kapcsolódó