Valóság a halottak számáról európai összehasonlításban

Valóság a halottak számáról európai összehasonlításban

Legutóbb a fertőzöttek száma alapján igazoltuk, hogy az ellenzék továbbra is hazudik és hergel a koronavírus kapcsán. Ez nyilván nem meglepő, mert nehéz olyan témakört találni, ahol ne hazudnának vagy ferdítenének.

Az utóbbi hetekben sokszor napi több mint 100 ember halt meg a koronavírussal összefüggésben Magyarországon. Kíváncsiak voltunk, hogy európai összehasonlításban hogyan állunk. Valós-e a libernyák sivalkodás, vagy máshol is hasonlóak az arányok?

Fontos, hogy ne abszolútértékben nézzük a halottak számát, hanem lakosságszámhoz viszonyítva! November 25-i adatokat figyelembe véve európai szinten vizsgáltuk az egymillió főre jutó halottak számát. A grafikon szerint középmezőnyben vagyunk, ha a sorrendet nézzük, egészen pontosan a vizsgált 31 európai országból a 14. helyen állunk. Ha az egymillió főre vetített halottak számát nézzük, akkor Magyarországon 426 fő jut egymillió lakosra, míg a vizsgált 31 ország átlagában 579 fő. Ez minden, csak nem kirívóan magas.

Minden élet számít! Szomorú, hogy ezek az emberek a vírus áldozataivá válták. Tudjuk, hogy az orvosok és ápolók erőn felül teljesítenek és mindent megtesznek, azonban már ők sem tudtak segíteni ezeken a jobbára idős és krónikus betegségben szenvedő embereken. De egy biztos: a halálozási adatainkat nézve nincs alapja az ellenzék sivalkodásának, ugyanis sokan körülöttünk lényegesen rosszabb helyzetben vannak.

Világszinten egyre magasabb halálozási rátát látunk. Egy hónappal ezelőtt a 7 napos halálozási mozgóátlag 6000 főt mutatott, addig jelenleg már közel 10000 főnél tartunk.

Természetesen tudjuk, hogy hogyan riportol Svédország illetve tudjuk, hogy sok ország, pl. Szlovákia is lazább szabályokat alkalmaz a koronavírus halálokként való feltüntetésekor. Tehát nehéz megbízható összehasonlítást készíteni még európai országok között is.

Forrás:
https://szamokadatok.hu/Post/2357/Bizonyitek_es_szamok_az_ellenzek_COVID-hazugsagairol
https://www.worldometers.info/coronavirus/
https://szamokadatok.hu/Post/2101/Magyarorszag_jol_vedekezik_a_masodik_hullamban_is

Címkék: Egészségügy 

Kapcsolódó