A kialakult helyzet ellenére sem állnak le a fejlesztések!

A kialakult helyzet ellenére sem állnak le a fejlesztések!

A baloldal mindent leállítana, hiszen most is folyamatosan a fejlesztések leállítását követelik. Ők nem értik, hogy a fejlesztések mögött munkahelyek, adóbevétel, költségcsökkentés van. Mennyivel olcsóbb egy energetikai korszerűsítésen átesett iskolát fenntartani, mint egy elavult épületből "fűteni az utcát"? Erre nem gondolnak!

📌 Az új tagok kedvéért: Itt van egy videó, melyben a korábban már közzétett cikkek alapján készült. Fidesz-KDNP - az országépítők!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1540339236156957

Lássuk a mai adagot!

📌 1. Energetikai felújítás valósul meg a Nyírlugosi általános iskolában.

Simon Miklós országgyűlési képviselő írta:
Mintegy 230 millió forint ráfordításával energetikai felújítás valósul meg Nyírlugoson a Szent Péter és Pál Görögkatolikus Általános Iskolában, mely beruházást Hovánszki György polgármester társaságában tekintettünk meg.
Gratulálok Nyírlugos!

Forrás, további képek: https://www.facebook.com/simonmiklos.sza6.vk/posts/2701354940178911

📌 2. Aszfaltozási munkák egész héten a 8311-es számú úton

Kara Ákos írta:
Felhívom tisztelettel a győrújbarátiak, nyúliak és az érintett útszakaszon közlekedők figyelmét, hogy a kezdeményezésemre, kormányzati döntés után megvalósuló Ménfőcsanak–Győrújbarát–Nyúl közötti 8311-es számú út felújításán a mai napot követően 2020. november 24-én, 25-én, 26-án, 27-én és 28-án is folytatódnak az aszfaltozási munkák.
Jó egészséget kívánok mindannyiuknak! A betegeknek mielőbbi gyógyulást, a karanténban lévőknek sok türelmet kívánok!
Országgyűlési képviselőként teljes erővel azért dolgozom, hogy tovább fejlődjön a térségünk és az országunk. 🇭🇺

Forrás, további képek: https://www.facebook.com/karaakos.gyor/posts/3473097432786982

📌 3. Így folytatódhat a már most is impozáns füzéri vár felújítása

A folyamatosan haladó projektben hamarosan többek között a várfalakon és a bástyafalon is dolgozhatnak majd, mintegy 2,92 milliárd forintos beruházással.
Újabb fejlesztések indulhatnak el a zempléni északi államhatárnál található füzéri vár már jelentős mértékben előrehaladott rekonstrukciójában. A projektben, melyről számos alkalommal beszámoltunk már, a LAKI Épületszobrász Zrt. folytathatja a munkát az uniós közbeszerzési értesítő adatai szerint.
A Füzéri Várgondnokság által most lezárt pályázatban összesen 2,92 miliárd forintból két alprojektben dolgozhat a várat már jól ismerő cég. Ezek közül az elsőben várhatóan a Felsővárban
a Rimay ház kiállítóhelyiséggel és kutatószobával,
a Pápai ház pedig lépcsőházként újul meg (nettó 230 négyzetméteren).
A várfalak statikai megerősítést kapnak,
illetve több kiszolgáló helyiségen is dolgoznak és felvonón is.
A másik alprojektben leírtak szerint többek között szintén a Felsővár lőréses bástyafala előtti ágyúdomb helyén kiszolgáló épülettömböt alakítanak ki, fatárolóval, vizesblokkal és raktárakkal, továbbá közvetlenül felette a várfal mentén gyilokjáróval és zöldtetővel. A várudvaron nézőtér várja majd a látogatókat a munkálatok elkészültével. Szintén tervbe vették a várfalak statikai megerősítését is.
Füzéren Magyarország egyik első kővára kapja vissza régi fényét
A füzéri vár a középkorban épült, és az azonos nevű község felett tornyosul 170 méter magasan. A feltételezések szerint az Aba nemzetség építtette az Árpád-korban, különlegessége, hogy egyike lehet az első magyarországi főúri kőváraknak. Korábbi nyilatkozatok szerint csak 2018 első feléig bezárólag már több mint 90 ezer turista látogatta meg az első restaurációs ütem 2016-os vége óta. A teljes, átfogó restauráció várhatóan 2025-ig tart.

Forrás: Magyar Építők 🇭🇺
https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/11/igy-folytatodik-a-mar-most-is-impozans-fuzeri-var-felujitasa

📌 4. Mérföldkőhöz érkezett a Kanizsa Aréna: szerkezetkész lett a sportcsarnok

A ZÁÉV kivitelezésében épülő sportcsarnok a mobil lelátókkal együtt 3000 ember befogadására lesz alkalmas.
Elérte legmagasabb pontját a Nagykanizsán épülő multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok, amely közel 15 milliárd forintból épül a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében a Modern Városok Program (MVP) keretében – ebből az alkalomból pedig bokrétaünnepséget tartottak a helyszínen. A projektről legutóbb júniusban számoltunk be, amikor 15 %-os készültségnél tartott a beruházás.
Elkészült a létesítmény tartószerkezete, falai pedig elérték a legmagasabb magasságot, így megkezdődhet a tetőszerkezet építése.
A sportcsarnok egy több mint 80 ezer négyzetméteres területen, a városközponthoz közeli, önkormányzati tulajdonú ingatlanon valósul meg.
Az aréna a nyitott mobil lelátókkal együtt 3000 néző befogadására lesz alkalmas.
A sportesemények mellett egyéb rendezvények – koncertek, kiállítások, vásárok, városi közösségi rendezvények, kulturális rendezvények – megrendezésére alkalmas infrastruktúrát építenek ki a kivitelezők. Az ilyen rendezvények alkalmával a küzdőtéren további 2000 néző elhelyezése lesz lehetséges.
Különböző funkciók alakíthatók ki a sportcsarnokban
A hétköznapokban a csarnok sportpályáján a csukott mobil lelátók alkalmazásával két darab kézilabdapálya méretű terület alakítható ki. A létesítmény alkalmas a küzdőtér három részre szeparálására is, így három darab kosárlabdapálya méretű terület alakítható ki keresztben.
A szeparációhoz szükséges elkülönített küzdőtér, az elválasztófalak, öltözők, visesblokkok és egyéb kiszolgálóhelyiségek lehetővé teszik, hogy párhuzamosan több tevékenység is végezhető legyen a csarnokban.
Az arénában lehetőség nyílik majd a lakossági és sport célú felhasználás elkülönítésére is.
A kivitelező ZÁÉV Zrt. tavaly decemberben vette át a munkaterületet, a csarnok kivitelezése pedig jelenleg 30 %-os készültségi szintnél tart.

Forrás, további képek:
https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/11/merfoldkohoz-erkezett-a-kanizsa-arena-szerkezetkesz-lett-a-sportcsarnok

📌 5. Megszépült a csatai óvoda

2020 ősze folyamán a Magyar Kormány támogatásával a lévai járási Csata óvodája is megszépült. A fejlesztésekre a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program harmadik ütemében került sor.
A magyar mellett egy szlovák nevelési nyelvű osztályt is magába foglaló intézmény jelenleg harmincöt gyermekkel dolgozik. Ez a létszám már-már meghaladja az óvoda befogadóképességét.
A támogatási összegből sikerült megvalósítanunk a tetőszerkezet felújítását és az épület hőszigetelését. Ezen felül önköltségből sor került a magyar nevelési nyelvű osztály festetésére és egy raktárhelyiség kialakítására is, továbbá támogatói segítséggel új kültéri burkolatot kapott az óvoda terasza”
– mondta el kérdésünkre az óvoda igazgatónője, Debnár Judit, aki örömmel szólt arról is, hogy idén szeptembertől megnőtt a magyar óvodások száma; a tavalyi tizenkettes létszám ugyanis tizenkilencre növekedett.
A fejlesztési terveik között szerepel még a csoportszobák padlóburkolatának cseréje, valamint további helyiségek festetése, de új öltözőszekrényeket is vásárolnának, ahogy fontosnak tartják a kevésbé hatékony fűtőtestek cseréjét is.
Az elmúlt években megkezdődött az udvarfejlesztés. Tervezzük a játszótér biztonságosabbá és vonzóbbá tételét újabb játszótéri elemek bebiztosításával. Pályázati forrásokból és önerőből sikerült egy közlekedési pályát kialakítani az óvoda udvarán. Szeretnénk azonban, ha a jövőben további fejlesztésre is sor kerülne a közlekedési nevelés területén”– fogalmazta meg az igazgatónő hangsúlyozva az óvodai digitális oktatói-nevelői munka fejlesztésének fontosságát, főleg a jelenlegi vírushelyzet kapcsán. „Örülnénk az általunk használt IKT eszközök korszerűsítésének is. Természetesen az óvoda materiális-technikai hátterének bebiztosítása mellett célunk a színvonalas és minőségi oktatói-nevelői tevékenység és az élményközpontú óvodai nevelés. Nagyon fontosnak tartjuk az iskolaköteles gyerekek teljes értékű felkészítését az iskolai életre. Szorosan együttműködünk a helyi Baross Gábor Alapiskolával, illetve a szomszédos községek intézményeivel és a helyi szervezetekkel. Törekvéseink megvalósítását jelentősen segíti a fenntartóval való pozitív viszony” – tette hozzá Debnár Judit.

Forrás: http://www.kulhonimagyarok.hu/kulhoni-magyarok-hirek/megszepult-a-csatai-ovoda/

📌 6. Forgalmas belterületi út újul meg Egerben

A projekt keretein belül a Külsősor út nyugati szakasza mellett két aszfaltburkolatú autóbuszmegálló is épül.
Csaknem négyszáz millió forint uniós forrásból tavasszal elkezdődhet Egerben a forgalmas és rossz állapotú Külsősor út nyugati szakaszának felújítása.
Szalay Andrea a helyi önkormányzat sajtóreferensének tájékoztatása szerint a beruházás teljes költsége 374 millió forint, a kivitelezés a támogatói szerződés aláírása és a közbeszerzési eljárás után 2021 tavaszán kezdődhet.
Két buszmegálló is épül a beruházásban
A beruházás részeként megújul:
a parkolósáv,
cserélik az elavult lámpakarokat és lámpatesteket,
valamint az eddig megvilágítatlan vasúti átkelőnél is elvégzik a hálózatbővítést.
A fejlesztés fontos eleme lesz egy biztonságos gyalogos vasúti átjáró kialakítása és aszfaltburkolatú járda építése csaknem 600 méter hosszan - tette hozzá a sajtóreferens.
A projekt keretein belül a Külsősor út nyugati szakasza mellett két aszfaltburkolatú autóbuszmegálló is épül.

Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2020/11/forgalmas-belteruleti-ut-ujul-meg-egerben

Add tovább a valóságot!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó