Bemutatjuk az újabb 6 darab megvalósult fejlesztést

Osszátok meg, hogy közösen nyissuk fel a "stadionozók" szemét!

Bemutatjuk az újabb 6 darab megvalósult fejlesztést

Park, Könyvtár, orvosi rendelő, új bölcsőde, egy megújult utca, korszerűsített plébánia és egy új iskolai tornacsarnok lesznek terítéken ebben a cikkben.
🇭🇺 Az alábbi videóban meg további legalább 1000 fejlesztés!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1540339236156957

📌 1. Jelképes fejlesztés: park épült a baloldal által 2010 előtt bezárt iskola helyén.
A fejlesztés rövid története.
- A szocik bezárták az iskolát, és ELADTÁK az ingatlant.
- A Fidesz visszavásárolta az ingatlant, és visszaadta a csepelieknek egy gyönyörű park formájában. https://szamokadatok.hu/Post/1874/2020-ban_meg_mindig_lapatoljuk_a_baloldali_utan_hatrahagyott_oroksegetEgy_bezart_iskola_gyaszos_tortenete

Folyamatosan szépítjük és tesszük zöldebbé Csepelt. Ma jelképesen, rendezvény tartása nélkül, Tukacs Líviával, az önkormányzat fenntartható fejlődéssel foglalkozó szakértőjével átadtuk a csepelieknek a Csikó sétányon, a volt Görgey iskola helyén megépült parkot. A régi iskolát a szocialisták 2010 előtt bezárták, majd eladták, hogy lakópark épüljön oda. Polgármesterként ígéretet tettem rá, és vissza is szereztük az ingatlant, majd elbontottuk a megmaradt romhalmazt. Közösségi tervezéssel, az Önök javaslatai alapján összesen 16 ezer négyzetméteren varázsoltuk újjá.
Ennek jegyében mintegy 500 méteres térkő burkolatú gyalogos sétányt építettünk az üzletsor és a park között, míg a parkon belül ez 1700 négyzetméteren valósult meg. A sportolni vágyóknak egy 360 méter hosszú gumiburkolatú futókör, tollaslabda és lábtengó pálya, egy teqball, pingpong asztal és egy sakkasztal épült. Ezeken kívül egy látványos szökőkút, valamint modern padok és ivókutak állnak a parkba látogatók rendelkezésére. A szökőkút vízellátása úgy lett megvalósítva, hogy a gyermekek a nyári kánikulában biztonsággal játszhatnak ott 🙂
A zöldítés jegyében ültettünk 40 darab fát és közel 13000 négyzetméteren gyepesítés is történt a területen, amelyet korszerű öntözőrendszerrel láttunk el. Emellett új parkolóhelyeket alakítottunk ki, miközben a meglévőket felújítottuk. Végül rendbe tettük a park és a Cirmos sétány 4/A között húzódó útszakaszt, valamint az ottani Spar-ral szembeni járdaszakaszt is.
Köszönöm a környéken lakó családok és vállalkozások türelmét, megértését és együttműködését.
Vigyázzunk a parkra, vigyázzunk egymásra! Csepel új parkját Önöknek és az unokáinknak építettük.
Hajrá Csepel!

Forrás: https://www.facebook.com/borbely.lenard.csepel/posts/4028031427210418

📌 2. Megújult a leglátogatottabb érsekcsanádi közintézmény

Teljesen új köntösbe bújt Érsekcsanád talán legfontosabb épülete. A település könyvtárát és az orvosi rendelőt is magába foglaló ingatlan felújítására még 2016 tavaszán pályázott sikeresen az önkormányzat, ezt követően 2019 novemberében kezdődhetett meg a munka.
A végeredmény pedig igen látványos lett, amit pénteken délelőtt a sajtó munkatársainak is megmutattak. Egy igazi kulturális, közösségi teret hoztak létre, ahol a könyvek mellett különböző számítástechnikai eszközök és internet is rendelkezésre áll. A könyvtár új bútorokat kapott, így mostantól méltó körülmények között válogathatnak a könyvek között a csanádiak, valamint dolgozhatnak a könyvtár munkatársai.
“Ez az épület a falu egyik legrégebbi, egyik legszebb, egyébként pedig a leginkább látogatott közintézménye – mondta köszöntőjében Felső Róbert, Érsekcsanád polgármestere. Ez nem véletlen, hiszen a könyvtár mellett a háziorvosi rendelő is itt található. Az épület homlokzata védett, ami külön kihívást jelentett a tervezőknek. Mind a kapun, mind pedig az épületen sikerült megtartani a sárközi motívumokat. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy mostantól ez az épület Érsekcsanád minden turisztikai és kampányanyagában benne fog szerepelni” – mondta a polgármester.
Felső Róbert köszöntőjében valamennyi résztvevő segítségét megköszönte, aki bármilyen módon segített a beruházásban. Kiemelte: Zsigó Róberttel, a térség országgyűlési képviselőjével nem volt olyan találkozójuk az elmúlt évek során, amikor ne került volna szóba a könyvtár épülete. A politikus ezúttal nem tudott részt venni az átadáson, az ő üdvözletét Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke adta át a jelenlévőknek.

Forrás, további képek: https://bacskaiharsona.hu/news/megujult-a-leglatogatottabb-ersekcsanadi-kozintezmeny/
https://www.facebook.com/zsigorobert/posts/3368475429930623

📌 3. 125 millió forintból épült új bölcsőde Bokodon.

A beruházás a kisgyermekek napközbeni ellátásának, ezáltal a település lakosságának a bölcsődei szolgáltatásokhoz való hozzáférésének megteremtésére irányult Jelen projektben az óvoda épülete mellé épült egy új épületszárny, és ebben kapott helyet az új bölcsőde.
A projekt megvalósításának indokát az jelentette, hogy a településen nem volt bölcsődei szolgáltatás, pedig a lakosság részéről egyre nagyobb igény mutatkozott rá.
Czunyiné dr. Bertalan Judit írta: Elkészült. Belestünk, megmutatjuk. Szép lett! Hétfőtől várja Bokodon az új bölcsőde a gyerekeket.

Forrás, további képek: https://www.facebook.com/drbertalan.judit/posts/3678696372181799
http://www.bokod.hu/uj-bolcsode-epitese-bokod-kozsegben

📌 4. Megújult a Török Ignác utca Szombathelyen

Megújult a Török Ignác utca a szentkirályi városrészen, ami a Szent István király utcát és a Rumi utat köti össze. Teljes hosszában leaszfaltozták, a járda új burkolatot kapott, rendbe hozták az árkokat. Áprilisban adták át a munkaterületet, mostanra készült el a 126 millió forint értékű munka. A város saját költségvetési forrásból három utcát újít fel: nemrég adták át a forgalomnak a Mészáros Lőrinc utcát, a Vadász utca felújítása pedig várhatóan január közepére fejeződik be.

Forrás. videó: https://www.tvszombathely.hu/hirek/megujult-a-torok-ignac-utca-20201116

📌 5. Felújították a Pannonhalmi apátság plébániaépületét

A magyar falu program célja, hogy a falvakban a városokhoz hasonló életminőségben élhessenek az emberek, ezért a kormány minden olyan szervezetet támogat, melyek összefogása révén ez a cél elérhető – hangsúlyozta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön Pannonhalmán.
A felújított Gyümölcsoltó Boldogasszony plébániaépület Pannonhalmán az átadás napján, 2020. október 22-én. A háttérben a Pannonhalmi Bencés Főapátság épülete látható
Gyopáros Alpár közölte: a Magyar Falu Program kezdete, 2019 óta 100 milliárd forintot ítéltek oda a településeknek, ebből 12 milliárd forintot az egyházaknak.
Mint mondta, a fejlesztések nyomán tetten érhető a kistelepülések lélekszámának növekedése országszerte.
Az egyházi fejlesztéseket célzó politikai támadások ellenére a kormány elkötelezett a program megvalósítása mellett, hiszen a történelmi egyházak évezredek óta szerves részei a falvak közösségeinek – hangsúlyozta.
A kormány a program megvalósulása érdekében támogatja többek között a civil szervezeteket, az egyházakat, az önkormányzatokat és a családokat – húzta alá.

Forrás: https://demokrata.hu/magyarorszag/felujitottak-a-pannonhalmi-apatsag-plebaniaepuletet-306009/

📌 6. Tornacsarnok épült Tiszabőn

Átadták a tornacsarnokot, hamarosan sportolni vágyókkal telik meg az épület.
A napokban vette át a kivitelezőtől az önkormányzat, majd adta át üzemeltetésre a Máltai Szeretetszolgálatnak az általános iskola új, több mint hétszáz négyzetméteres különálló tornacsarnokát.
– A tervek szerint december közepétől már használatba is vehetik az általános iskola diákjai, továbbá a környékbeli sportklubok szintén tartanának itt edzéseket, többen jelezték felénk az igényeket – tájékoztatott Bíró Zoltán alpolgármester.
Fotó: Mészáros János
A sportcsarnok több mint hétméteres belmagasságával alkalmas a kosár-, röplabda és teremfoci mellett számos más sportág gyakorlására. A tornacsarnokhoz földszintes kiszolgálórész is épült két-két különnemű tanulói öltözőblokkal, tanári és elsősegélyszobával, szertárral, valamint akadálymentes mosdóhelyiségekkel.
A beruházás kizárólag központi költségvetésből, háromszázmillió forintból valósult meg.

Forrás: https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/rovidesen-birtokba-vehetik-a-csarnokot-tiszabon-3065953/

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó