A baloldal saját ciprusi cégeit fejleszti, a nemzeti kormány Magyarországot

(+ videó)

A baloldal saját ciprusi cégeit fejleszti, a nemzeti kormány Magyarországot

Amikor "lopással" vádolják a Fideszt, mindig kérdezzétek meg, hogy miből épül mindez, ha mindent ellopnak, meg azt is, hogy 2002-2010 között miért nem épült semmi, ha ők nem loptak. Nehéz kérdések ezek, adjatok időt nekik a felkészülésre.
Örömmel számolunk be az újabb fejlesztésekről: Orvosi rendelő felújítása, vasúti fejlesztés, aluljáró, uszoda és tornaterem, új bölcsőde, új iskola és egy újonnan átadott orvosi rendelőről fogunk most írni.

🔴 Korábbi cikkeinkben megjelent képeket összegyűjtöttük egy videóban, érdemes megnézni, és megosztani!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1540339236156957

📌 1. Orvosi rendelő újult meg Újfehértón!

Simon Miklós országgyűlési képviselő írta:
Értékteremtés a Nyírségben 152.: Megújult a Központi Orvosi Ügyelet épülete Újfehértón.
A Belügyminisztérium több mint 26 millió forintos támogatását felhasználva a város önerejével kiegészülve megújult a Központi Orvosi Ügyelet épülete Újfehértón, melyet dr. Hosszú József polgármester társaságában tekintettünk meg.
Gratulálok Újfehértó!

Forrás: https://www.facebook.com/simonmiklos.sza6.vk/posts/2699534103694328

📌 2. Elrajtolt Komárom-Esztergom megye legnagyobb közlekedésfejlesztési projektje

Az A-Híd Zrt. kivitelezésében egy új vasúti aluljáró épül, amely többek közt egyenletesebben oszlatja el az ipari parkból érkező forgalmat is.
Megkezdődött az új vasúti aluljáró építése Tatabányán az A-Híd Zrt. kivitelezésében mintegy hétmilliárd forintból a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásban, amely a város Bánhida és Sárberek részeit köti majd össze - jelentette be közös sajtótájékoztatóján a térség országgyűlési képviselője és polgármestere csütörtökön.
Az új átkelő egyrészt egyenletesebben osztja el majd el az ipari parkból érkező forgalmat, valamint javítja a Szent Borbála Kórház megközelítését, ahol hamarosan egy 18 milliárd forintos fejlesztési program kezdődik.
A beruházás magába foglalja:
* egy több mint 800 méteres, 2x1 sávos út építését egy 220 méteres közúti aluljáróval.,
* egy új szerkezetű, 2 vágány átvezetését biztosító vasúti híd építését,
* valamint egy 6,5 méter széles összekötő út megvalósítását járdával és kerékpárúttal.
A kép Gyomaendrődön készült a 2014-ben átadott aluljárót ábrázolja.

Az A-Híd Zrt. projektvezetőjének tájékoztatása szerint mivel az építkezés alatt biztosítani kell a vasúti fővonalon a közlekedést, első lépésként egy terelővágány készül el 2021 márciusáig.
Könnyebbé teszi a városi közlekedést a beruházás
A várost korábban húsz évig irányító Bencsik János emlékeztetett arra, hogy a városrészek összekötése már régóta napirenden volt, mivel a 15 kilométer hosszú megyeszékhelyet kettévágja a Budapest-Bécs vasútvonal. Jelenleg csak három helyen lehet keresztezni a vágányokat, ami jelentősen lassítja a közlekedést.
A sajtótájékoztatón Szücsné Posztovics Ilona polgármester elmondta, hogy: a megye legnagyobb közlekedésfejlesztési beruházása 2023 márciusára készülhet el.
Az aluljáróban egyesített gyalogjárda és kerékpársáv is helyet kap.
A beruházáshoz Tatabánya önkormányzata félmilliárd forint saját erőt biztosít, 6,5 milliárd forint pedig a Modern Városok Programból és területfejlesztési forrásokból származik, egyenlő arányban.

Forrás: https://magyarepitok.hu/vasutfejlesztes/2020/11/elrajtol-komarom-esztergom-megye-legnagyobb-kozlekedesfejlesztesi-projektje

📌 3. Uszodát és tornacsarnokot is kap egy hátrányos kistérség

Sarkadon egy 1300 négyzetméteres tanuszoda épül, melyben egy 25 méteres medence is helyet kap, valamint a helyi általános iskolához kapcsolódóan egy szintén 1300 négyzetméteres sportcsarnok is épül.
Több mint egymilliárd forintból épülhet tanuszoda a Békés megyei Sarkadon, ahol közel 1,4 milliárd forintból városi tornacsarnok is épül. Mokán István polgármester elmondta, hogy a beruházással évtizedes álom valósul meg, ugyanis a sarkadi kistérségben – amely az ország egyik leghátrányosabb kistérsége és Sarkad az egyetlen városa – nincs uszoda vagy fürdő.
A munkaterületet két héten belül átadják a kivitelezőnek, akinek 480 nap áll rendelkezésre a projekt befejezéséhez.
A beruházás keretében parkolókat is építenek, valamint a zöldfelület-rendezést is elvégzik. Az uszoda 2022 nyarán már biztosan megnyitható – jelentette ki a polgármester, aki egyúttal reményét fejezte ki, hogy az uszoda a szabad időszakokban nyitva áll majd a nagyközönség számára.
1300 négyzetméteres uszoda épül
2017 nyarán született egy kormányhatározat, amely nevesítette, hogy Sarkadon tanuszodát építenek. Az önkormányzat még abban az évben ingyenesen állami tulajdonba adta az egykori sportpálya 4670 négyzetméteres területét.
Ide terveztek egy 1300 négyzetméteres uszodát, amelyben egy 25 méteres medence és egy kisebb tanmedence kap helyet.
Az üzemeltető a Nemzeti Sportközpontok lesz, a közbeszerzést feltételesen már lefolytatták, a szerződés a kormányhatározat megszületésével hatályba lép.
Jövő nyárra elkészül a város tornacsarnoka
A településen egy másik sportberuházás is zajlik: a Kossuth utcai Sarkadi Általános Iskolában egy 1300 négyzetméteres városi tornacsarnokot építenek, amely méretét tekintve magába foglal egy szabványos kézilabdapályát, melyben egyidejűleg három testnevelés órát lehet majd tartani.
A beruházás a tervek szerint jövő év augusztus 31-én zárul, és az is nyitott lesz iskolán kívüli programok számára is.
Az évtizedek óta várt tornacsarnok építése nemcsak minőségi sportolási lehetőséget, hanem a kivitelezés időszakában és azt követően munkahelyeket is teremt

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/11/uszodat-es-tornacsarnokot-is-kap-egy-hatranyos-kisterseg

📌 4. Jó ütemben halad Bugyin az új bölcsőde építése.

317 millió forintos állami támogatással új bölcsőde épül Bugyi községben. A munkálatok hamarosan véget érnek!
Hamarosan birtokba vehetik a legkisebbek az új intézményt!

A projekt leírásból:
Bugyi Nagyközség Önkormányzata új, három foglalkoztatós bölcsődét alakít ki öltözőkkel és fürösztőkkel. A foglalkoztatók alapterülete legalább 50 m2 legyen. Biztosítani kell a foglalkoztatók szükség szerinti egybenyithatóságát. Az épületben egy melegítőkonyha és egy mosoda is helyet kell, hogy kapjon. Az épületnek tartalmazni kell babakocsi tárolót, öltözőt, mosdókat, fűtési helyiségeket, egy irodát és egy raktárt is. A tervdokumentáció szerinti tervezett nettó hasznos alapterület: 495,41 m2

A projektről részletesen: https://www.kozbeszerzes.hu/ertesito/2019/0/targy/portal_434/megtekint/portal_13153_2019/
https://www.facebook.com/PanczelKarolyOrszaggyulesiKepviselo/posts/3505243912864284

📌 5. Új iskola épül a Pest megyei Maglódon

360 kisdiák taníttatása oldódik meg egy maglódi iskolaépítéssel.

Már keresik a kivitelezőt Maglód új, 12 tantermes általános iskolájához – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A BMSK Zrt. beruházásában megvalósuló építkezés az Aradi vértanúk utca és a Kepler János utca által határolt ingatlanon történik majd.
A projekt során egy egyemeletes, 360 diák és 26 tanár befogadására alkalmas intézményt építenek, melynek alapterülete összesen több mint 3600 négyzetméter lesz. Az épület kialakítása során biztosítják annak akadálymentes megközelíthetőségét is. Az ajánlatokat december 15-ig várják.
Személyfelvonót is kap az épület
Az iskola épülete magába foglal
12 darab tantermet,
3 darab kistermet,
két részre osztható tornacsarnokot sportpadlóval,
egy könyvtárat,
egy melegítőkonyhát,
egy étkezőt,
egy aulát
és egy 630 kilogramm teherbírású, 8 fős személyfelvonót.
Az intézmény külső terén pedig megvalósul
800 négyzetméteres sportudvar,
920 négyzetméteres játszó- és pihenő udvar,
2800 négyzetméteres pihenőterület és játszóudvar,
28 darab parkolóhely,
valamint több mint 1000 négyzetméter térkő burkolatot fektetnek le.
Napelemek kerülnek a tetőre
Az iskola leendő helyszínén korábban épületek álltak, amelyeket már lebontottak, jelenleg beépítetlen terület. Az oktatási intézmény négy, jól tagolható részre osztható: három, az Aradi vértanúk utcájára merőleges gerincű épületszárnyra és az ezeket összefogó, az utcával párhuzamos épületrészre. A telek északi oldalán, a természetes terepsíkba vágva helyezik el a tornacsarnokot.
Ezután félátriumokat képezve az alsó tagozatos és a felső tagozatos osztálytermeket magukba foglaló épületszárnyak sorakoznak.
Itt helyezik el a szaktantermeket, a csoportszobákat, a kiszolgáló tereket, valamint a főbejárat porta és aula elemét, illetve az innen nyíló étkező- és melegítőkonyhát is.
Az iskola cseréptetejére komplett napelemes rendszert telepítenek. A tervek szerint az új iskolakert négy nagyobb egységre fog tagolódni, és összesen 83 darab lombos fát ültetnek el. Ezek egy része a tervezési terület határán, valamint az utcán fasor jelleggel jelenik majd meg.

Forrás:
https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/11/uj-iskola-epul-pest-megyei-telepulesen

📌 6. Fontos egészségyügyi fejlesztés Rákosmentén: új orvosi rendelő épült

A több mint 540 négyzetméteres új, egészségügyi létesítmény a Csongrád utcai rendelőt váltja ki.
Elkészült a főváros XVII. kerületében, a Kucorgó téren található új orvosi rendelő. A beruházás teljes mértékben önkormányzati forrásból, csaknem félmilliárd forintból valósult meg.
A több mint 540 négyzetméteres új intézmény a Csongrád utcai rendelőt váltja ki.
Az orvosok, a védőnők és az asszisztensek várhatóan még az idén beköltözhetnek, miután az önkormányzat beszerezte a bútorokat és kiépítették a belső informatikai hálózatot. Az épületben 2-2 háziorvosi és gyermekorvosi praxis, valamint a védőnői szolgálat is helyet kapott.
29 parkolóhelyet is kialakítottak
A létesítményt már a tervezésnél úgy alakították ki, hogy a betegforgalmat rendeltetési egységenként elkülönítsék egymástól. Emellett a rendelők megfelelnek az akadálymentesítés követelményeinek. A beruházás része volt 29 parkolóhely kialakítása is, ezek közül 11 a telken belül található.
Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere az épület átadásán arról beszélt, hogy a beruházással ötéves program végéhez értek. Ugyanis az önkormányzat még az előző ciklusban kezdte el az egészségügyi ellátást érintő fejlesztéseket és rekonstrukciókat, így mára minden kerületi rendelő megújult. Az épület 380 millió forintba került, további 110 millió forintból a környékét rendezték.

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/11/fontos-egeszsegyugyi-fejlesztes-rakosmenten-uj-orvosi-rendelo-epult

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó