Brüsszel vs Magyarország. NEM a zsarolásra

Ha nem értik másképp, akkor vétózunk!

Brüsszel vs Magyarország. NEM a zsarolásra

🇭🇺 Hajrá Orbán Viktor!
📌 Ha egyetért, ossza meg!

Nézzük a tényeket, röviden:
Brüsszel minden szerződést egyoldalúan felrúgott!
📌 Megszegték a schengeni egyezményt iratok nélkül érkező, bűnözői múlttal rendelkező személyek betelepítésével, ezzel a magyar embereket is veszélybe sodorták, mivel az övezeten belül nincs határellenőrzés, ezek a személyek szabadon mozoghatnak, és Magyarországon is terrorcselekményeket követhetnek el.
📌 Megszegték a csatlakozási szerződésünket. Magyarország azzal a feltétellel csatlakozott, hogy pénzt kapunk a kohéziós alapból, cserébe eltöröljük a vámokat, megnyitjuk piacunkat. Mi teljesítettük a vállalást, eddig hellyel-közzel Brüsszel is, de most el akarják lopni a nekünk járó pénzt.
📌 Most pedig zsarolni próbálják Magyarországot mindenféle ál-jogállamisági, naponta változó feltételekkel. Nem írják le, hogy szerintük mi a jogállam, de naponta újabb és újabb feltételeket szabnak. Ma épp a szexuális kisebbségek témáját vették elő, holnap lehet közlik, hogy az a jogállam, ahol mindenki kézen jár, és ha mi nem járunk kézen, akkor nem lesz pénz.

Vicc ez az egész! Az egyoldalú szerződésszegés nekünk is szabad mozgásteret ad: meg fogjuk védeni Magyarországot - bármilyen áron. Magyarország szuverén ország, és nem fogjuk hagyni, hogy zsaroljanak bennünket.

A dolog úgy fest, hogy mi, magyarok, döntjük el, hogy milyen jogállamban szeretnénk élni. A jelenlegi jogállamunk nekünk MEGFELEL! Ők pedig nevezhetnek bármit jogállamnak, élhetik az életüket úgy, ahogy akarják, és mi ezentúl sem, ahogy eddig sem fogunk beleszólni abba, hogy NEKIK hogyan kell élni. Ha a helyzet megkívánja, lehet a nyugati határra is húzunk egy kerítést, azon nem múlik. A szerződéseket ők rúgták fel - nem mi.

📌 Varga Judit miniszter asszony sorai:

"Tisztázzunk néhány dolgot az uniós költségvetésről szóló végső döntéshez közeledve Magyarország és az Unió viszonya kapcsán, hiszen a hosszú tárgyalások során az uniós intézmények, egyes tagállamok és a hazai ellenzék sok kérdést belekevert a számok közé:
• Magyarország soha nem Európa ellen, hanem éppen Európáért és gyermekeink, unokáink európai jövőjéért küzdött és küzd.
• Magyarország az unió alapító atyáival egyetértve azt vallja, hogy Európa vagy keresztény és humanista lesz vagy nem lesz.
• A magyar és az európai emberek döntő többsége határozottan úgy véli, hogy Európának nem szabad feladnia identitását és azokat az alapvető értékeit, amiktől Európa a világ legélhetőbb kontinense.
• Magyarország a 2004-es uniós csatlakozáskor nem egy föderalista Európára, nem a globalizmusra és főleg nem az Európai Egyesült Államokra mondott igent, hanem az erős nemzetállamokra épülő egymást segítő és tiszteletben tartó szövetségre.
• A csatlakozáskor nem adtuk fel a nemzeti szuverenitásunk azon részét, hogy eldönthessük kivel akarunk együtt élni a saját hazánkban.
• Nem azért mondtunk igent az Unióba történő belépésre, hogy Brüsszel meghatározhassa számunkra, hogy mit tartunk családnak, mit hívunk házasságnak és kik és milyen feltételekkel fogadhatnak Magyarországon örökbe gyermekeket.
• Nem igaz, hogy a migrációs válság során Magyarország nem volt szolidáris a többi tagállammal, hiszen hazánk több százmilliárd forintot költött Európa határainak védelmére és igyekszünk helyben segíteni a bajba jutott embereket, mert úgy véljük, hogy nem a bajt kell Európába hozni, hanem a segítséget kell a rászorulókhoz eljuttatni.
• Nem Magyarország támadta a többi tagállamot a migrációs politikájuk miatt, hanem fordítva.
• Nem Magyarország támadja Brüsszelt és más tagállamokat különböző, mondvacsinált jogállamisági köntösbe bújtatott vádakkal, hanem fordítva.
• Nem mi kritizáljuk azokat a tagállamokat, ahol nincs Alkotmánybíróság, vagy a kormány közvetlenül irányítja az ügyészséget, vagy ahol a politikai szereplők nevezik ki a bírákat, hanem fordítva.
• Nem mi kértük számon a jogállamiságot azon tagállamokon, ahol az utóbbi időkben folyamatosak a keresztények elleni brutális támadások és egyre gyakrabban fordulnak elő antiszemita atrocitások, hanem ők rajtunk.
• Szemben a magyar ellenzék állításával, az uniós támogatások, kohéziós források nem könyöradományok, hanem az Uniós Szerződések alapján Magyarországot jogosan megillető kifizetések. Magyarország ezen forrásokért cserébe a csatlakozáskor rengeteg mindent vállalt, többek között: megnyitotta piacait, lemondott a vám és egyéb bevételeiről, átültette a teljes uniós joganyagot, elfogadta a tőke szabad áramlását (ezzel lehetővé téve a tőkeerős nyugat-európai cégek korlátok nélküli beruházásait), valamint Magyarország is jelentős összegekkel járul hozzá az Unió közös költségvetéséhez.
• Nem Magyarország zsarolja és helyezi nyomás alá Brüsszelt az uniós költségvetési forrásokról döntő tárgyalások során, hanem fordítva.
Aki ismeri a magyar történelmet, az pontosan tudja, hogy amikor gyermekeink és unokáink jövőjéről van szó, akkor a magyar emberek és Magyarország nem köt kompromisszumot, jelentsen ez akár szabadságharcot, akár csak egy egyszerű vétót.
“Mert elfut a víz és csak a kő marad, de a kő marad.”🇭🇺"

Részletek:
1. Mai zsarolás
https://magyarnemzet.hu/belfold/melegjogi-feltetelekkel-zsarol-brusszel-8956946/
2. Jogállamiságról röviden
https://szamokadatok.hu/Post/2284/Jogallamisagrol_roviden
3. Varga Judit nyilatkozata:
https://szamokadatok.hu/Post/2316/Varga_Judit_sorai_az_unios_koltsegvetes_koruli_tervszeru_balliberalis_karokozasrol_es_az_altaluk_terjesztett_alhirekrol

Címkék: Európai Unió 

Kapcsolódó