Szakértők szerint a teljes iskolazár csak az utolsó lépés lehet!

Szakértők szerint a teljes iskolazár csak az utolsó lépés lehet!

Az őszi szünet olyan volt, mintha minden iskolát bezártak volna 10 napra, azaz egy karanténnyi időre. A járvány terjedését tekintve olyan, mintha mindenhol digitális oktatásra váltottak volna. Elemzésünk szerint ennek mégsem volt számottevő hatása.

A libsik folyamatosan azt hajtogatják, hogy zárják be az iskolákat az általános iskolákat is beleértve. Számos cikk jelent meg a marxista lakájmédia berkein belül ezzel kapcsolatban, sokszor PDSZ-es forrásból. Erről a nem marxista Demokrata is tudósított nemrég.

Hans Kluge a WHO regionális igazgatója szerint azonban a teljes iskolazár csak az utolsó lépés lehet. Indoklása alapján az iskolabezárások csak kis hatást gyakorolnak a fertőzések terjedésére, sőt a rossz családi körülmények között nevelkedő gyerekekre kiemelten negatív hatással lenne ez a lépés.

A Magyar Kormány néhány nappal ezelőtt elrendelte a digitális oktatás bevezetését a felsőoktatási intézményekben és a középiskolákban. A felsőoktatási intézmények jó része amúgy is így működött részben vagy egészben. Egy középiskolás már magabiztosan tudja kezelni a számítógépet, digitális eszközöket és alkalmazásokat, sőt az ebédet is meg tudja magának melegíteni, egyedül otthon maradhat. Nem igényel szülői felügyeletet, így a szülő dolgozhat.

Az általános iskolások még minden téren segítségre szorulnak, így az anya vagy az apa nem tudná ellátni a munkáját így kockáztatná a családja megélhetését, ami összesítve a nemzetgazdaságra is negatív hatással lenne.

A középiskolások és főleg a felsőoktatásban tanulók nagyobb területről érkeznek az iskolába, tehát egy vírusos fertőzést is nagyobb területen szórnának szét. Ezzel szemben az általános iskolások tanulói legtöbbször egy településről vagy városrészből valók, kevésbé mobilisak.

Tapasztalatok szerint az intézkedések hatását általában egy-hét múlva már észrevehetjük. Hetekre bontottuk a szeptember elejétől tartó időszakot és megnéztük a történések hatását.

Szeptember második hetében 62%-kal, a harmadik hetében pedig 45%-kal emelkedett a fertőzöttek száma. Egészen pontosan a heti új fertőzések számáról és ezek arányáról van szó. Gondolhatnánk, hogy az iskola hatása a szeptember eleji ugrás, azonban az elkövetkezendő hetekben rendre 6%-os, 9%-os, és 8%-os emelkedést látunk. Elképzelhető, hogy szeptember elején a külföldi a nyaralásokból hazatérők voltak a fő fertőzők. Aztán október második hetében 22%-os, majd a harmadik hetében 50%-os emelkedést tapasztaltunk. Talán a hűvösebb időjárás több beltéri programot indukált. Ez utóbbi hét péntekétől (okt 23.) már elindult az őszi szünet. Az őszi szünet hetében 54%-os emelkedést látunk.

Itt jön újra egy érdekesség. Az őszi szünet utáni héten szintén magas, 52%-os emelkedést számoltunk. Pedig valójában egy 10 napos iskolazár utána vagyunk. Ennyi idő alatt már valamelyest látszódnia kellene, ha egy akár önmagában alkalmazott teljes iskolabezárásnak számottevő hatása lenne. De nincs. A Kormány nagyon szakszerűen csak akkor tér át digitális oktatásra az összes évfolyamon, ha már nincs más lehetőség és akkor is fokozatosan!

Fontos észrevenni, hogy november második hetében már újra alacsonyabb növekedést látunk (3%). November elején már újra indult az iskola, azonban ekkor jelentették be az éjfél és hajnali 5 közötti kijárási korlátozásokat, a rendezvények korlátozását, szórakozóhelyek zárlatát. Ezeknek az intézkedéseknek a hatását láthatjuk az ezt követő hét számaiban.

Tehát bebizonyosodott, hogy mégis csak a Kormány tudja, hogy a fertőzöttek milyen forrásból kapják el a vírust, így a Kormány tud felelősen dönteni a korlátozások időzítéséről és mibenlétéről. A Kormány ezek szerint úgy gondolja, hogy az éjszakai életet élők, felelőtlenül bulikázó fiatalok az egyik fő terjesztői a vírusnak. A Magyar Nemzet információi szerint családi és baráti összejövetelek a fertőzések fő forrása, amelyeket létszámát szintén korlátozta a kormány. A többi csak libernyák sivalkodás.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen hatásai lesznek az azóta bevezetett még szigorúbb korlátozásoknak.

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/28/pdsz_most_mar_csak_a_zaras_maradt_lehetosegkent/
https://demokrata.hu/magyarorszag/a-szakszervezet-most-eppen-azonnali-iskolazarat-kovetel-315422/
https://index.hu/belfold/2020/11/09/kozepiskola_bezaras/
https://444.hu/2020/11/08/pdsz-a-szulok-ne-kuldjek-a-gyerekeket-ovodaba-iskolaba-es-kerjek-hogy-igazoljak-a-gyerekek-hianyzasat
http://life.karpat.in.ua/?p=34468&lang=hu
https://twitter.com/hans_kluge/status/1321115054520078337
https://www.vg.hu/kozelet/kozeleti-hirek/rendkivuli-bejelentest-tesz-orban-viktor-3350236/
https://magyarnemzet.hu/mindmegette/kiderult-mik-terjesztik-jelenleg-leginkabb-a-koronavirust-8953031/

Címkék: Egészségügy 

Kapcsolódó