Megint diktatúráznak és a házasság intézményét támadják Brüsszelben a belföldi és a külföldi magyarellenes erők

Megint diktatúráznak és a házasság intézményét támadják Brüsszelben a belföldi és a külföldi magyarellenes erők

ADD TOVÁBB!

Na lássuk jól értjük-e a világot:

📌"A" eset
Az Európai Unió jelen helyzetben a gazdasági összeomlás szélén, a Covid helyzet kellős közepén, el lehet foglalva azzal, hogy szankcionálják Magyarországot az Alkotmánymódosításunk miatt a családjogok kapcsán, és ami befolyásolhatja Magyarország következő 7 éves költségvetését, meg jön a fenyítés, stb.

📌"B" eset
A magyar kormány, a Parlament normál működése során, pontosabban keretei között csak ne hozzon Alkotmánymódosításokat, mert "lenne fontosabb dolga is" - nem mint ha nem tenne eleget. Az Alaptörvény módosítását a rendkívüli felhatalmazással mossák össze, holott ez nem rendeleti úton, hanem normális parlamentáris keretek között, megvitatva, szavazva történik. MELLETTE normális keretek között, és ahol szükség van rendeleti úton történik a járvány elleni védekezés.

Az első esetnek ugyan azok tapsolnak, akik a másodiktól epeömlést kapnak, és magzatpózba vergődnek...
Vagy tervezik esetleg a hazai liberálisaink, hogy megüzenik Brüsszelnek, hogy "most van fontosabb dolog is", mint a populáció 1%-át érintő kérdések megvitatása?

Varga Judit reagált a liberális véleménydiktatúra újabb támadására és az ál-jogállamisági vádakra.

"Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére?
A magyar kormány határozottan visszautasítja, hogy Brüsszel pénzügyi szankciókkal fenyegesse Magyarországot, vagy bármely más tagállamot, amely meg kívánja védeni a házasság és a család intézményét és azok társadalomban betöltött kiemelt szerepét. Magyarország ahogy eddig sem engedett, a jövőben sem enged semmiféle homályos jogállamisági köntösbe bújtatott zsarolásnak és a magyar kormány továbbra is felvállalja, hogy Magyarország megvédi a házasság intézményét, mint egy férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget.
Visszautasítjuk, hogy a családok és a házasság legmagasabb szintű védelmét bárki a szexuális kisebbségek jogainak csorbításával azonosítsa.
Megdöbbentőnek tartjuk továbbá, hogy a világjárvány második hulláma idején, Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyért felelős biztosa a tegnapi napon a tavaszihoz hasonló módon ismét a sikeres védekezést lehetővé tevő magyar rendkívüli jogrendi szabályozást támadta. Tette ezt annak ellenére, hogy a tavaszi fiaskótól eltérően a most elfogatott törvényt a magyar ellenzéki pártok is támogatták. A magyar kormány álláspontja szerint egy ilyen válság idején az uniós intézmények feladata a tagállamok védekezésének elősegítése és a gyors cselekvést lehetővé tevő uniós források azonnali átcsoportosítása és rendelkezésre bocsátása.
"
A Számok írása az ál-jogállamisági támadásokról.

🔴 Jogállamiságról röviden...
Jogállamiságról három rövid pontban, egyszerűen és érthetően! ADD TOVÁBB! OSZD MEG!

📌 1. A jogállamiság, mint objektív szó, a jog uralmát jelenti. A joguralmat tekintve Magyarország illeszkedik az európai normákba, nincs abban hiánya, tehát Magyarországon a jogállamiság működik! A jogállamiság objektív fogalmába viszont az európai balliberális oldal belefűzte a saját politikai érdekeit és azt eszközként igyekszik felhasználni a céljai elérése érdekében. (Jogosan vetődik fel a kérdés, kit képvisel valójában és mi a célja az Európai Bizottságnak?)

Nagyon röviden:
- hatalmi ágak el vannak választva
- jog uralma van, a törvények mindenkire vonatkoznak (akkor is ha Gyurcsány még szabadlábon van)
-sajtószabadság és szólásszabadság van, (mindenki azt ír le és azt mond amit akar, annak viseli a felelősségét)
- a legnagyobb TV és internetes portálok baloldaliak és ellenzékiek, véleményt lehet nyilvánítania bárkinek bármiről. (Az más kérdés, hogy diktatúrát kiált a balliberális oldal, ha valami nem az érdekei szerint alakul)

📌 2. Az Európai Unió alapszerződésében, nincs jogállamisági mechanizmus leírva, valóban nincs! Egyetlen, a hetes cikkely szerinti eljárás van, ami egyébként elvileg még most is tart ellenünk, illetve más országok ellen is. Viszont ugyanakkor beléptünk az Európai Unióba és bizony, az Európai Unió Bizottsága most keresi azt a lehetőséget, hogy dönthessen az általa kevésbé kedvelt, nem az érdekeinek megfelelő folyamatokról.

Az alapszerződésben foglaltak szerint, nem az Európai Bizottság dolga döntést hozni, hanem az Európai Tanács az Európai Parlamenttel közösen, például a költségvetési kérdésekben, a Bizottság csak javaslatokat tehet.
(Jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor a Bizottság valójában túlterjeszkedik és nem az alapszerződés szerint jár el?)

A kötelezettségszegési eljárások gyakran politikai okokból történnek, ilyen például a bevándorlás, a migráció kérdése is, de finanszírozási problémák, anomáliák okán is lehetségesek. (Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért nem emelik bele maradéktalanul, az objektív jogállamiság fogalmába mindezeket?)

📌 3. Ebben kérdésben például a Donáth Anna (Momentum, Renew Europe liberális pártszövetség) úgy fogalmaz: „amíg az Európai Unió nem hoz – legalábbis vízióban – olyan dolgokat, hogy ő mit ért a jogállamiság alatt, és ez neki miért fontos és ezért miért köti például a kifizetéseket jogállamisági kritériumokhoz, addig a Fidesz narratívája, Varga Judit narratívája – aki a jog nyelvén érvel –, addig sajnos ez labdába rúg, sőt addig végül is nekik van igazuk”.

Azért mondta ezt, mert tudja, hogy a jogállamiságnak nincs egységes definíciója az Európai Unióban, ezért arra hivatkoznia nem jogszerű, mégis folyamatosan ezt teszi.
Donáth Anna egy pártcsaládba tartozik és rendszeresen egyeztet Věra Jourovával, az Európai Bizottság jogállamiságért felelős alelnökével, és közös céljuk az Európai Bizottság érdekeinek a képviselete.

A Momentum videókonferenciáján így fogalmazott: "Engem rengetegen keresnek. Hát a jogállamisági kérdések hozzám tartoznának. Vera Jourovával háromnaponta beszéltem telefonon. Informálisan. Ugye, mert hogy nem tudom, akik néznek minket, ti tudjátok-e, de Vera Jourová egyrészt a bizottság egyik alelnöke, másrészt pedig az ő portfóliójába tartoznak a jogállamisági kérdések."

A Momentum európai pártcsaládja, a Renew Europe, a harmadik legerősebb európai szervezet. A liberális képviselőcsoport többségében támogatja a bevándorlást, az abortuszt, a gender szubkultúrát, legális kábítószer-használatot is. Ezzel szemben a magyar emberek többségének a döntéseit és értékeit képviselő legitim kormányunk, következetesen elutasítja ezeket az életellenes törekvéseket, nagyon helyesen, részben ezért is alakulhatott ki a feloldhatatlannak tűnő értékkülönbség.

Tehát a jogállamisági kifogás, az értékkülönbségen is alapuló hazugság, amely részben azt a célt szolgálja, hogy a liberálisok által uralt Európai Bizottság, rákényszeríti az érdekeinek és a liberális felfogásuknak megfelelő akaratát, a világról másként gondolkodó nemzeti országokra. A liberális szótárban a jogállam annyit tesz, hogy „szélsőséges liberális diktatúra“. Aki ezt így nem hajlandó elfogadni ott ÁL-JOGÁLLAMISÁGI vádakat fogalmaznak meg vele szemben.

Az ÁL- JOGÁLLAMISÁGI vád, napjaink tömegpusztító fegyvere. Amivel Magyarországot vádolják, az nem a jogállamiság hiánya, hanem a balliberális eszmék korlátlan terjedési lehetőségének a hiánya, de ez így van jól.

Nem engedünk óvodákba ilyen propagandakönyveket, nekünk a magyar családok, a magyar gyerekek, a magyar munkavállalók az elsők. Összegezve: nekünk Magyarország az első, nekik nem.

Forrás: https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/posts/3871196139565980
Az ál-jogállamisági vádakról. https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/214247120052429

Címkék: Politika 

Kapcsolódó