Tisztelet és hála az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak!

Személyes pozitív élményünk volt az OMSZ munkájával kapcsolatosan!

Tisztelet és hála az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak!

Ez most egy kicsit más cikk lesz, nem politika, nem számok, hanem egy személyes tapasztalatot szeretnénk megosztani mindenkivel, de főleg az OMSZ munkatársaival! Példamutató, ahogyan helyt állnak ebben a helyzetben!

Oldalunk egyik szerkesztőjének légúti panaszai lettek, így hát felkereste háziorvosát, aki a szokásos terápia mellett a tesztelést javasolta neki. A tesztelésre volt két választható opció: az egyik az, hogy a Mentőszolgálat munkatársai mennek házhoz, és ott történik a tesztelés, a másik pedig az, hogy a városban újonnan nyílt tesztelési pontra kell elmennie. Ez utóbbi opció a saját gépkocsival és amúgy enyhe tünetekkel rendelkező betegeknek ajánlott. Szerkesztőnk is ezt választotta, hogy így csökkentse a mentők terhelését, és meg is kapta az időpontot másnap reggelre. (Azért csak másnapra, mert akkor nyílt a tesztelési pont)

Az egészet úgy kell elképzelni, mint egy McDrive: A városban korábban bezárt menekülttábor területén fel volt állítva két sátor (két kocsiállás), az oda vezető út és a haladási irány szépen ki voltak táblázva, a tesztelés teljes procedúrája az autóban ülve történt: az OMSZ egyik munkatársa ellenőrizte a TAJ számot és a személyi igazolványt, így ő érintkezett a feltételezett fertőzöttel, de mellette semmi máshoz nem nyúlt. A másik munkatárs pedig anélkül, hogy bármit is megérintene (személy, gépkocsi, stb) elvégezte az INGYENES PCR tesztet. A helyszín minden szükséges eszközzel fel volt szerelve, az OMSZ munkatársain védőfelszerelés volt, minden, ahogy elő van írva.

Nagyon fontos kiemelni két dolgot: a tesztelés szabadtéren történt, így ha oda fertőzött emberek jönnek, akkor jelentősen csökken a fertőzésveszély, hiszen nem egy zárt terembe mennek be egymás után fertőzött és nem fertőzött emberek. A tesztelés nem kórházban, de még csak nem is annak közelében történt, ezzel is csökkentve a kórházak melletti fertőzésveszélyt és a zsúfoltságot.
Jelképes a helyszín is, az egykori menekülttábor is megkapta azt a funkciót, ami a magyar emberek érdekét szolgálja.

Mind a telefonos munkatársa az OMSZ-nek, aki az időpontot adta, mind a helyszínen dolgozó kollégák nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, minden kérdésre készségesen, udvariasan válaszoltak. Tudjuk, hogy rengeteg a munkájuk, szerkesztőnk azt is látta, hogy kimerültek, az arcukra volt írva, de hősiesen helyt álltak, és ezért hatalmas elismerést és köszönetet érdemelnek! Látszik, hogy a Mentőszolgálatnál nagy hangsúlyt fektetnek az "ügyfél elégedettségre"!

Mindenkit arra szeretnénk kérni, hogy segítsék a mentők munkáját azzal, hogy amennyiben tesztelést ír elő a háziorvos, akkor lehetőség szerint ne házhoz hívják a mentőket, hanem saját gépkocsival és enyhe tünetekkel rendelkezve menjenek el egy ilyen tesztelési pontra! Az egész procedúra nem tartott 2 percig, egy tesztelési ponton legrosszabb esetben is 5 percenként elvégezhető egy teszt, míg ha házhoz mennek a mentők, akkor jelentős időveszteséggel jár az egyes helyszínek közötti utazásuk.

A teszt eredményét amúgy ügyfélkapu regisztráció és TAJ szám segítségével le lehet kérdezni ezen az oldalon: https://www.eeszt.gov.hu/

Országos Mentőszolgálat ❤️
Győrfi Pál ❤️
Köszönjük, hogy ilyen kiválóan helyt állnak!

ADD TOVÁBB!

Címkék: Vélemény 

Kapcsolódó