Ismerve az amerikai "választási rendszert" nézzük milyen a "korrupt, sötét, diktátori" orosz rendszer

Ismerve az amerikai "választási rendszert" nézzük milyen a "korrupt, sötét, diktátori" orosz rendszer

Arról, hogy mi megy az USA-ban ebben a cikkben írtunk: https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/213018566841951

Most nézzük meg, hogyan történik egy választás Oroszországban, mely "minden földi rossz" megtestesítője azok szerint, akiknél halottak, 180 éves emberek szavaznak, és bárki szavazhat többször is, ahol simán el lehet lopni a levélszavazatokat.

📌 Oroszországban nincs levélszavazás, ahogy minden épeszű államban sincs. A levélszavazás kontrollálhatatlan, mert még akkor is, hogy ha az ívek kézbesítése a személyazonosság igazolásával történik, az ívek későbbi sorsa ismeretlen marad. Azt bárki ellophatja, kitöltheti más személy, a szavazó befolyásolható, az ívek postával való visszajuttatása során a szavazatok eltűnhetnek vagy "átalakulhatnak" - ezt látjuk most USA-ban.

📌 Oroszországban egyetlen nap van kijelölve a szavazásra, az eredményeket urnazárás után folyamatosan ismertetik, pont ugyanúgy, ahogy Magyarországon is. Végső eredmény legkésőbb másnap jelenik meg, ez is csak azért van, mert az ország nagy, 7 időzóna van.

📌 A szavazatokat egy bizottság számolja, melybe minden párt, minden jelölt delegálhat megbízottakat. Ezzel szemben USA-ban Trump megbízott embereit oda sem engedték a szavazatszámláláshoz, még az ablakokat is eltakarták. Ez mi? Ez lenne a demokrácia? Kik számolják a szavazatokat? Miért volt rajtuk "Biden" feliratú maszk?

📌 Urnazárás után a bizottság manuálisan is átszámolja a szavazatokat, összevetik az adatokat a digitális urna által a központi rendszerbe beküldött adatokkal, és közösen felveszik a jegyzőkönyvet, melyet minden párt delegáltja kézjegyével ellát. Az adott szavazókörben a választás akkor tekinthető lezártnak, ha a jegyzőkönyv, a szavazóívek és a digitálisan beküldött adatok is megérkeznek a központba.

📌 Minden szavazóhelyiség be van kamerázva. A kamerák képét bárki nézheti élőben! Ez egy nagyon jó intézkedés a folyamatosan csalást kiabálók megnyugtatására. Ha aznap nincs jobb dolguk, akár egész nap nézhetik egy adott szavazókörben történő eseményeket.

📌 Az urna egy szkennerrel van ellátva, mely beszkenneli a szavazólapot, számolja az íveket és a szavazatokat, egyben online módban továbbítja az adatokat a központi rendszerbe. Utólag csalni lehetetlen, hiszen nem csak az ívek darabszáma, de a leadott voksok is folyamatosan nyilvántartva vannak. Az urna fala félig átlátszó műanyagból készül.

Így működik a választás az "elmaradott, korrupt, sötét" Oroszországban.
Közben pedig USA-ban a Facebook letiltotta Trump csapatának egyik oldalát, mely a szavazatok újraszámlálásáért küzdött.
https://hirado.hu/kulfold/cikk/2020/11/06/a-facebook-letiltott-egy-trumphoz-kotheto-fiokot

Szerintünk nem lenne rossz Magyarországon is bevezetni a kamerákat és a digitális urnákat. Ezzel kifújhatnánk a szelet a 10 éve csalást kiabálók vitorlájából.

Forrás: https://bit.ly/2HZRYr9
http://www.mordov.izbirkom.ru/ispolzovannie-pri-golosovanii-na-vyborakh-referendumakh-kompleksov-obrabotki-izbiratelnykh-byulleten/koib/

Címkék: Politika 

Kapcsolódó