Így emelték meg a DK-s Kiss László által irányított Óbudán a vállalkozásoknak és a magánszemélyeknek is a telek- és építményadó

(videóval a cikk végén)

Így emelték meg a DK-s Kiss László által irányított Óbudán a vállalkozásoknak és a magánszemélyeknek is a telek- és építményadó

🔴 Ha kormányra kerülnek, országosan is ezt teszik majd! Tudjuk, hogy az emberek 98 százaléka nem Óbudán él, de nagyon fontos megosztani ezeket a híreket, hogy mindenki lássa, mit csinál a baloldal, ha döntéshozó pozícióba kerül!

Tovább terhelik a lakosokat: Óbudán is adót emel a baloldal.
(Ezzel szemben a fideszes városokban nem emelik az adókat, egyes városokban el is törölték a lakossági építményadót (garázsadó) - pl. Győrben)

Mindezt úgy teszik a libsik, hogy közben Budapest készpénzállománya 3 hónap alatt 60 MILLIÁRD (!) forinttal nőtt, és közben ők folyamatosan azt hazudják, hogy a városnak nincs pénze, mert a "gonosz Orbán" mindent elvon. https://magyarnemzet.hu/gazdasag/karacsony-ujra-lebukott-duskal-a-penzben-a-fovaros-8883164/

Ismét adóemelésekről döntött az egyik baloldali vezetésű fővárosi kerület. Ezúttal Óbudán a DK-s Kiss László által irányított képviselő-testület fogadott el határozatot arról, hogy januártól a III. kerületi vállalkozásoknak és a magánszemélyeknek is magasabb telek- és építményadót kell fizetniük, az erről szóló döntést a baloldali képviselők igen szavazataival fogadta el a képviselő-testület. A kormánypárti frakció úgy reagált: a baloldali önkormányzatok a járvány idején sem segítik, hanem tovább terhelik a lakosokat és a vállalkozásokat – hangzott el az M1 Híradójában.

Egyhangúlag szavaztak igennel adóemelésekről szóló javaslatukra a III. kerület baloldali politikusai csütörtökön. Az elfogadott előterjesztés szerint Óbudán januártól számos közteher növekszik.

A DK-t, a Párbeszédet, az MSZP-t, az LMP-t és a Momentumot tömörítő közös, baloldali frakció színeiben benyújtott indítvány értelmében emelkedik például az építményadó és a telekadó is.

Magasabb terhekkel számolhatnak a bevásárlóközpontok és rendezvényhelyszínek, de az óbudai telektulajdonosok is.
A kormánypárti frakció még a szavazás előtt jelezte, hogy nem támogatja a baloldali javaslatcsomagot, mert az szerintük példa nélküli emeléseket tartalmaz.

A kerület DK-s polgármestere a képviselő-testületi ülésen arra hivatkozott, hogy a bevételkiesések miatt a baloldali városvezetésnek nem volt más választása.

Bár a Gyurcsány-párti Kiss László erről azt mondta, hogy csak a jómódú óbudaiakat érinti a döntés, annak szövege szerint a megemelt terheket az 50 négyzetméternél kisebb gépjárműtárolók után is fizetni kell.

A baloldal válságkezelése mindig a megszorításokból állt
– erről már a Fidesz frakcióvezető-helyettese beszélt. Böröcz László hangsúlyozta: a lakosok terheinek növelésével a baloldali politikusok az általuk vezetett kerületekben és településeken ugyanazt az utat választják, mint 2010 előtt.

Böröcz László úgy fogalmazott: miközben a kormány azon van, hogy segítse a járvány miatt nehéz helyzetbe került családokat és vállalkozásokat, addig a baloldal a parlamentben és az önkormányzatokban sem segíti a járvány elleni védekezést.

🔴 Forrás: (benne videóval) https://hirado.hu/belfold/belpolitika/cikk/2020/10/29/tovabb-terhelik-a-lakosokat-obudan-is-adot-emel-a-baloldal

Címkék: Adó  Budapest 

Kapcsolódó