Jávor Benedek hazug állításait cáfolja a Pénzügyminiszter

A balliberálisok mindent elkövetnek annak érdekében, hogy Magyarországnak rossz legyen

Jávor Benedek hazug állításait cáfolja a Pénzügyminiszter

A baloldal kijelentette: szerintük Orbánt csak akkor lehet leváltani, ha súlyos, elhúzódó, mindenkinek fájó gazdasági válság fog bekövetkezni. Ők mindent meg is tesznek ennek érdekében. A baloldal azért dolgozik, hogy a magyar családok, nyugdíjasok, dolgozók saját bőrükön is megérezzék a gazdasági válságát. 2010 előtt ők voltak kormányon, akkor éreztük is, mivel mindent elvontak, amit csak tudtak, megemelték az adókat, egekbe emelték a munkanélküliséget.

🔴 Részletesen arról, hogy miért nem engedhető meg, hogy ezek még egyszer kormányozzanak: https://szamokadatok.hu/Post/1949/Nem_tamogatom_a_balliberalisokat_mert_

Varga Mihály írása

Jávor Benedek, a Fővárosi Önkormányzat hivatalos lobbistája Brüsszelben, cikket írt az euobserver-en, amelyben szokásos módon szapulja a magyar kormányt. Eddig minden a megszokott, említésre se méltó. Az írás végén oda lyukad ki, jobb lenne, ha az uniós pénzt ők osztanák, mármint Budapest és az NGO-k. Ez sem új dolog, ismerjük.

Az viszont új elem, hogy mindehhez a magyar gazdasági adatok eltorzításával jut el. A járvány az unió átlagánál jobban megütötte Magyarországot - állítja. Hamis állítás, az első félév adatai szerint a magyar gazdaság 6,1%-kal, az EU átlagosan 8,3%-kal esett vissza. Nem kevés a mienk sem, de jobb, mint az EU-átlag.

A deficit és az államadósság növekszik, kell a pénz - írja. Nem teszi hozzá, hogy mind a 27 országban, mivel a járvány elleni védekezés felülírja az uniós pénzügyi korlátokat, ezt egyébként épp az Európai Bizottság függesztette fel. Mi is költjük a pénzt egészségügyi és gazdasági védekezésre. Járvány előtt pedig mi csökkentettük a legnagyobb arányban az adósságunkat, amit volt szíves az előző kormány - IMF-adóssággal együtt - feltornázni.

Eddig az volt a bírálat tárgya, hogy lassú az unióból érkező pénz felhasználása, Jávor most azt kifogásolja, hogy 99%-át már felhasználtuk a 2014-2020-as ciklus pénzeinek. De nem ezért utalja az EU? Nem kellett volna felhasználni? Hagyjuk elveszni?

Orbánnak jobban kell az EU-pénz, mint bárkinek, nincs máshonnan finanszírozás - üzeni a szerző. Kedves Jávor Benedek! Ha ez így lenne, akkor már csődben lennénk, pont olyanban, mint amilyet itt hagytatok a Gyurcsány-Bajnai kormány után. Örüljünk inkább annak, hogy visszafizettük az IMF-hitelt, leszorítottuk az adósság költségeit, mindeközben a gazdaság is növekedni tudott, új munkahelyeket teremtve.

Kedves Benedek! Annyit kérek tőled, hogy amikor megbízásodnak megfelelően pénzt akarsz szerezni, azt lehetőleg ne a magyar gazdaság rovására, és ne az olvasók félrevezetésével tedd meg!

Forrás: https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/posts/10160245970923776

Címkék: Hírek 

Kapcsolódó